Ysiseiskat jatkaa puhtaasti

Ysiseiskat jatkaa puhtaasti TP-Seinäjoen ysiseiskat jatkoivat Joy Games -turnausta Wallsport Areenassa puhtaan pelin merkeissä. Paitoja ei ole vielä kolmessa pelissä saatu hikeen, vaikka pelikenttä on jo miesten kokoa ja peliaikakin kohtuullisen miehekäs 12 -vuotiaille pojille eli 2 x 25 min. Lauantain kolmannessa ottelussa Tampereen Kisa-Toverit joutuivat nöyrtymään oranssipaitojen edessä peräti 12-0 (9-0). Kolmen ottelun maaliero on siten mykistävä 35-0. TKT -matsiin valmennuskolmikko Jari Kujala, Kari Kiviluoma ja Kari Lähde asetti aloituskokoonpanoksi seuraavan permanentin: maalivahtina Teuvan lahja Seinäjoen jalkapalloilun Mr. Jonne Uitto, puolustuksessa Mikael Malmi, Ville Viita, Jesse Välimäki ja Nicolas Kotamäki. Linkkeinä porhalsivat Teemu Seppelvirta ja Joonas Lepistö. Keskikentällä ahkerina olivat Iiro Kiviluoma ja Valtteri Leppänen. Kymppipaikalle asetettiin Joni Vähämaa ja aivan kärkeen Antti Palomäki. Ottelun alku kuvasi sen koko kulkua. Sääliä ei tunnettu, kun jo ensimmäisellä peliminuutilla Antti Palomäki latasi 1-0 lukemat hienon syöttökuvion päätteeksi. Veto alanurkkaan oli todella hieno! Antti ei ehtinyt laittaa Coltia vielä koteloon, kun oli jo laitettava pallo sisään Mikael Malmin laadukkaasta keskityksestä. Pari minuuttia oli vasta pelattu ja Wallsport Areenalla jo tiedettiin, miten ottelu tulee päättymään. Viiden peliminuutin jälkeen lukemat olivat sitten jo 3-0, kun "Mike" Malmi laittoi pelivälineen verkon perukoille hyvän syöttökuvion päätteeksi. Seuraavaa TP:n maalia jouduttiin odottamaan kaksi kokonaista minuuttia. Joni Vähämaa näytti muille mallia laittamalla pallon sisään puskulla kulmapotkusta. Aina ei tarvitse olla vartta kuin vastustajalla, jos on taitoa ja ennen kaikkea tahtoa! Seuraavaakin maalia jouduttiin odottamaan hermostuttavan pitkään. Siis pari minuuttia. Kun pelikello raksutti vasta yhdeksättä minuuttia, oli pallo taas TKT:n maalissa. Nyt maalintekovuorossa oli Valtteri Leppänen, joka iski kylmästi kulmapotkun jälkeisestä maalinedushässäkästä. Kun tuo pari minuuttia tuntui sopivalta tahdilta, pelattiin taas sen verran ennen kuin kehdattiin rasittaa Sarajärven Raimon halliyhtiön jalkapallomaalien verkko-ompeleita. Tällä kertaa tämän kirjoittajalla oli erittäin helppoa nähdä ja päätellä maalintekijä, kun Joonas Lepistö spurttasi pallon kanssa matkaan keskialueelta. Pitkä kuljetus vei nuoren pelimiehen pallon kanssa aina syvälle vastustajan puolustuksen keskelle, mistä Joonas sitten latasi lukemiksi komeat 6-0. Peliä oli silloin pelattu vasta 11 min. Vielä kerran haluttiin pelata se pari minuuttia ilman maaleja. Teemu Seppelvirta maalasi hienosti maaliluvuiksi jo 7-0 Valtteri Leppäsen vapaapotkun jälkiseurauksena. Peli oli täydellisesti TP-Seinäjoen hallinnassa, eikä Jonne Uitto saanut töitä osaksensa. Palloon hän sai koskea vasta 18. peliminuutilla. Koska peli sai näin jännittävän dramaattisen uuden vivahteen, päätti TP:n valmennusjohto ottaa kentälle Matti Lähteen ja Teemu Kukkasen. Ansaitun lepovuoron tässä vaiheessa saivat Valtteri ja Jesse. Jostain syystä maalihana meni hetkeksi aikaa tukkoon. Olisikohan johtunut siitä, että seura ei ole vielä laskuttanut tämän kauden seuramaksua ja pelaajalisenssiä? Katsomossa jo tuskailtiin, kun hyvään oli totuttu. Parin minuutin sijasta kahdeksatta maalia jouduttiin odottamaan peräti yhdeksän minuuttia! Silloin oli Teemu Seppelvirran aika tehdä illan toinen maalinsa. Pelikello näytti pelatun jo 22. minuuttia. Pallo pelattiin hienosti maalin eteen, eikä Teemu hyvänä viimeistelijänä kehdannut olla tekemättä maalia. Taukolukemat saatiin sentään kaunisteltua suhteellisen mukaviksi, kun Antti Palomäki teki viimeisellä minuutilla numeroiksi 9-0. Vapaapotku tärähti muakvasti maalinsuulle ja siitä Antti iski. Toiselle pelijaksolle TP lähti muutoin ekan jakson lopettaneella kokoonpanolla, mutta Antti, Teemu K ja Nicolas tulivat huilimaan ja kentälle säntäsivät Tommi Luopajärvi, Valtteri Leppänen ja Jesse Välimäki. Jakso alkoi komeasti, kun Joonas Lepistö päätti siirtää maalilukemat kaksinumeroiseksi heti alkuun. Komea vapari 22 metristä upposi komeasti TKT:n maaliin ja niin lukemat olivat 10-0. Viiden minuutin kohdalla jouduttiin Antti ottamaan takaisin peliin, kun Joni sai tärskyjä osaksensa. Näytti muutaman minuutin tauko tehneen nopeasti terää, sillä jo 11. minuutilla jatkui illan Antti Palomäki International Show. Kulmurin jälkitilanteesta aivan ihmeellisen kuvion päätteeksi Antti kaunisteli lukemat muotoon 11-0. Jos se oli harjoiteltu kuvio, oli harjoittelu täytynyt tapahtua valmentajilta salaa. Ei kai tuollaista voi aikuisten päästä keksiä? Koska aikuisen oli sitä mahdoton ymmärtää, ei sitä voi tässäkään selostaa. Ne, jotka sen näkivät, jotain kokivat. Vai mitä? Antti ei osaa lopettaa ja jo seuraavalla minuutilla pallo oli taas tamperelaisten jalkapalloilijoiden maalissa. Hieno syöttöpeli edelsi maalia ja ratkaisevan syötön tähän Antti Palomäen viidenteen maaliin antoi hienosti takaviistoon Joonas Lepistö. Taas TP:n ysiseiskojen legendaarinen huolto toimi ja 17. peliminuutilla Joni Vähämaa oli paikkailtu pelikuntoon. "Mike" Malmi sai tässä vaiheessa siirtyä penkille odottamaan voitonjuhlia ja pikku hiljaa latautumaan sunnuntain peleihin. Ei tainnut TKT saada koko ottelun aikana yhtään syöttöä omille TP:n kenttäpuoliskolla. Se kertoo jotakin siitä raudanlujasta puolustuksesta, mikä tällä TP:n ikäluokalla on. Kun puolustuksen edessä pelaa myös vankka miehistö ja takana seisoo sellainen maalivahti kuin Jonne, on helppo turvata omaa maalia ja rakentaa alakerrasta asti omaa peliä. Sitä kai kertoo myös turnauksen tähän astinen saldo: kolme ottelua, maaliero 35-0 ja omat maalivahdit täysin ilman töitä. Sunnuntaina edessä lienevät turnauksen kovimmat matsit. Sarjaohjelman laatija on päätynyt mukavaan ratkaisuun. Kun lauantain iltaottelu päättyi puoli kymmeneltä, on TP:n seuraava ottelu sunnuntaiaamuna klo 10. Siinä on Teuvan, Alavuden ja Ylistaron pojilla eritoten yöuniin aika niukasti aikaa. Eikä niitä yöunia suoda liikoja myöskään Seinäjoen keskustaajaman liepeillä asuville pojille. Joka tapauksessa sunnuntai-aamulla ollaan varmasti täydessä terässä, kun vastaan saadaan lapualaisten Ponnistus. Viimeisessä kamppailussa klo 12.30 vastustajaksi saadaan mielenkiintoinen Pietarsaaren Into, joka viime kesänä voitti suvereenisti Keski-Pohjanmaan piirinmestaruuden nimekkäämpien seurojen junnujen nenän edestä. Lauantaina otteluissa Ponnistus ja Into ottivat kumpikin kaksi voittoa ja hävisivät kerran. Keskinäisessä ottelussa Into oli Ponnistusta parempi 4-2. Into hävisi päivän viimeisessä ottelussaan ainakin TP:n porukoiden mielestä yllättävästi närpiöläiselle FF Kraftille 1-5. TP oli voittanut Kraftin lauantain toisessa matsissaan puhtaasti 5-0. Nämä tulokset lupaavat tietysti paljon, mutta vielä ei nostella voittopokaalia.