Ysiseiskoille makea voitto

Palloliiton Vaasan ja Keski-Pohjanmaan piirien yhteinen aluesarja poikien D13 –ikäluokassa (-97 syntyneet) jatkui TP-Seinäjoen osalta koleassa perjantai-illan säässä Ketturämäkön kentällä. Vastassa oli sama joukkue kuin alkuviikosta Kokkolassa: Gamlakarleby Bollklubb. Muuta samaa ottelussa ei ollutkaan. Paidat olivat toki samanväriset kuin tiistai-illalla, mutta muutoin vaikutti siltä, että paitojen sisällä oli eri miehet. Kun ensimmäinen kohtaaminen päättyi tasaisen väännön päätteeksi 3-3, ei voittajasta ollut nyt epäselvyyttä kuin ennen alkuvihellystä. TP vei ja GBK vikisi pienen hiiren lailla. Ottelun tauottua kotijoukkueen voittolukemat olivat yksiselitteistä ylivoimaa huokuen 4-0 (3-0).Isäntien maalissa pelasi läpi ottelun Henri Kallio-Kurssi. Puolustuksessa avasi tuttu porukka: Nicolas Kotamäki, Ville Viita, Miika Huumo ja Joonas Sundman. Laitalinkkeinä vauhtia pitivät Topias Syrjälä ja Joonas Lepistö. Keskikentän tahtipuikkoa heiluttelivat Valtteri Leppänen ja Iiro Kiviluoma. Kärjessä aloitti Antti Palomäki ja hiukan hänen alapuolellaan paineli itseään säästämättä Joni Vähämaa.TP-Seinäjoki prässäsi alusta alkaen erinomaisesti. Ensimmäisen kolmen minuutin aikana oli jo pari maalintekopaikkaa, mutta avausmaalia jouduttiin kuitenkin odottamaan aina kymmenennelle peliminuutille asti. Joonas Lepistön taitava vapari rankkarialueen kulmasta upposi suoraan sisään. GBK epäonnistui tilanteessa muurin oikein asettelussa ja ”Lepa” ymmärsi hyödyntää tilanteen aika miehekkäästi.Kotijoukkue hallitsi ottelua alusta alkaen täydellisesti. Pelissä oli aivan eri tahti kuin Kokkolassa. Hyvä vire tuotti nopeasti 2-0 osuman, kun 14. minuutin kohdalla Antti Palomäki taiteili kokkolalaisten puolustuksen ulos ja sijoitti pallon komeasti verkon perukoille. Tilannetta edelsi Iiro Kiviluoman erinomainen avaus. Seuraava maali syntyi 23. minuutilla, kun Joni Vähämaan maltillinen syöttö rangaistusalueella vapautti Joonas Lepistön tekemään 3-0 osuman. GBK:llä ei onnistunut mikään ja joukkueesta näkyi selkeä uskonpuute. TP:n kova alku oli täystyrmäys.Puoliajalla vastuuvalmentaja Jari Kujala toki jakoi pojille kiitosta, mutta osasi viisaasti pitää poikien jalat maassa löytämällä myös kritisoitavaa. Keskikentällä oli tullut muutama virhe, joista Jarin mukaan oli lähellä aueta vastustajalle paikka. Se kuvaa hyvin avausjakson ja koko ottelunkin luonnetta. GBK pääsi vain lähelle paikan tynkää. Se, että avausjaksolla näistä melkein avautuneista paikoista ei sittenkään tullut vastustajalle mitään , oli Jarin mukaan topparikaksikon Ville & Miika ansiota. Kaksikko hoiti erinomaisesti keskeltä aukeamassa olleet tilanteet. Avausjakson jälkeen myös laitapeli sai jo kiitosta valmentajalta. Erityismaininnan sai ”Lepa” Lepistö, jonka peli oli nyt sitä, mitä on jo jonkin aikaa odotettu.Toiselle jaksolle TP teki kolme vaihtoa. Teemu Kukkanen tuli jalkavaivaisen Miikan tilalle, Matti Lähde korvasi Valtterin ja Henri Heittola asteli Jonin paikalle. Alkukangertelun jälkeen, TP maalasi jo neljännen kerran. Käynnissä oli silloin kahdeksas peliminuutti ja asialla oli jälleen Antti Palomäki, joka helponnäköisesti laittoi rankkarialueelta pallon siististi alanurkkaan.TP:n vaihtoruletti pyörähti seuraavan kerran 14. minuutilla, kun Tommi Luopajärvi ja Joni Vähämaa tulivat kehiin, kun lepovuoro annettiin puolestaan Antille ja Topiakselle. Viisi minuuttia myöhemmin Valtteri Leppänen palasi kentälle ja Iiro meni sivuun. Viimeiset vaihdot tehtiin 25. minuutilla, kun Antti Palomäki päästi Lepan lepäämään. Antti meni kärkeen ja Tommi siirtyi Lepan jättämälle paikalle laitalinkiksi.Ottelun jälkeen valmennuskolmikko Jari Kujala, Kari Lähde ja Kari Kiviluoma ei kyennyt peittämään suurta helpotustaan ja tyytyväisyyttään. Eikä mitään aihetta ollutkaan peitellä hyvää mieltä. Jari kiitteli poikia hienosta pelistä ja totesi tässä pelissä näkyneen kolmen viikon treeniputken tulos. Tiistai-illalla siitä saatiin aivan lopussa joitain hajuja, mutta nyt homma pelasi alusta loppuun. Liike oli hyvää, laitapeli oli kuosissaan ja pystypallot olivat komeita. GBK:llä ei ollut ottelussa yhtään kunnollista tilannetta. TP:n esitys oli valmentajien mielestä sellainen, kun on osattu odottaa. Palkintona oli syksyn sarjakauden avausvoitto kahden tappion ja yhden tasapelin jatkeeksi. Kaikki tekivät töitä ja treeneissä hiotut taktiset jutut toimivat. Jarin mukaan tähän tilanteeseen sopii legendaariset sanat: Tästä on hyvä jatkaa!”Hena” Kallio-Kurssi hoiteli TP:n maalissa oman sarkansa erinomaisesti. Puolustus onnistui erinomaisesti. Laitapakit Joonas ja Nicolas pitivät vastustajan yritykset kurissa ja rakensivat itse väkevästi oman joukkueensa peliä. Topparit Teemu, Ville ja Miika hoitivat niin ilmapallot kuin maata pitkin eteen tulleet pallot suvereenisti ja osasivat omalta osaltaan tukea hyökkäyspeliä. Laitalinkkien peliä on edellä jo aiheellisesti suitsutettu. Topias ja ”Lepa” olivat astetta kovemmalla pelipäällä kuin hetkeen aikaan. Keskikentällä Iiro, Valtteri ja Matti tekivät hyvällä asenteella töitä ja myös hyökkäyskalusto oli terävällä päällä. Jonin liike oli taas kerran komeaa, Antti oli tehokkaana ja Henri oli Kokkolan kamppailun tapaan kylmähermoinen pallotaituri. Tommi pääsi pelaamaan niin kärjessä kuin laidalla ja hoiti molemmissa hommansa hienosti. Tommin muutamat harhautukset säväyttivät kentän laidalle kokoontunutta runsasta yleisöä. Ottelun erotuomari Juha Kallionpää ansaitsee erityiskehut. Juha näytti mallia, miten voidaan tämän tason ottelu hoitaa yksin tuomiten, mutta onhan kyseessä liigatason pallojuristi.TP:n ysiseiskojen seuraava aluesarjan kamppailu on jo sunnuntaina, kun Ketturämäkön International Stadium houkuttelee klo 14 vieraaksi pietarsaarelaisen FF Jaron, joka on kuudesta ensimmäisestä sarjaottelustaan kerännyt tänä syksynä vain neljä pistettä. TP:llä on nyt kasassa piste enemmän ja takana on yksi ottelu vähemmän. Matka pohjilta kohti keulasijoja on selvästi alkanut. Toivotaan, että hyvä vire jatkuu ja myös Jaro kaatuu. Tervetuloa kannustamaan poikia!