Ysiseiskoille voitto Kraftin ysikuutosista

TP-Seinäjoen D13 –juniorit eli ysiseiskat ottivat ensimmäisen voittonsa vuotta vanhempien poikien aluesarjassa, jota joukkue pelaa oman ikäluokkansa piirin 1. divisioonan rinnalla. Närpiöläinen FF Kraft joutui antautumaan lukemin 2-0 (1-0) perjantai-illalla raviradan sateen liukastamalla nurmella.Ottelun ensimmäinen puolisko pelattiin tasaisissa merkeissä. Hieman oli havaittavissa aristelua kaksinkamppailuissa, mutta muutoin oranssipaidat pelasivat uhmakkaan tasavertaisesti, vaikka vastassa oli iän mukanaan tuoman fyysisen yliotteen omaava yhdistelmä. Se, mikä hävittiin fysiikassa, tasoitettiin ensi hetkistä alkaen sydämellä. Taisteluhalua riitti. Avausjakson ainoa maali nähtiin 28. peliminuutilla, kun Iiro Kiviluoma ampui komeasti yläkulmaan aivan rankkarialueen rajaviivan tuntumasta. Maalia edelsi hyvä taistelu pallosta useamman kotijoukkueen pelaajan voimin.Toisella jaksolla ote siirtyi selkeämmin TP:lle. Taistelu oli hirmuisen intensiivistä joka hetki. Pieni sade ja hankalat olosuhteet tuntuivat sisuunnuttavan. Oli hienoa nähdä, että koko talven loistavissa olosuhteissa Wallsport Areenassa harjoitellut ryhmä ei ollutkaan mitään pullamössöjengiä, vaan lauma aikamoisia äijänalkuja! Ratkaiseva voittomaali syntyi ottelun viimeisellä minuutilla (70.), kun kulman jälkitilanteessa Tommi Luopajärvi ei tyytynyt kentän reunalta kaikuneesta ohjeistuksesta huolimatta varmistelemaan vaan keskitti pallon vastustajan maalille, jossa Joonas Sundman oli kärppänä paikalla ja laittoi pallon sisään.Vierasjoukkue oli tällä kertaa yllättävän vaisu. TP liikutti mukavasti palloa ja pojilla oli oikeanlaista tappeluasennetta puseron sisällä. Vastuuvalmentaja Jari Kujala kehui poikia siitä, että he pystyivät nousemaan keskiviikon heikon esityksen jälkeen. Silloinhan tuli pataan Vaasan Palloseuran junioreilta vieraissa 1-0 oman ikäluokan sarjapelissä. Nyt oli jokaisessa pelaajassa äijämäistä asennetta. Sydän oli mukana kaikessa tekemisessä ja oranssipaidat pelasivat nimenomaan joukkueena. Jokainen täytti paikkansa sataprosenttisesti. Yksilöistä on nostettava erikseen framille kolmikko Iiro Kiviluoma, Valtteri Leppänen, Joonas Lepistö, jotka tekivät illan aikana hirmuisesti töitä. Ilahduttavaa oli myös Topias Syrjälän tutun energisen vireen esiin putkahtaminen. Toisella jaksolla väläytteli myös vasemman laidan linkki Jaakko ”Jape” (vai ”Jabbe”) Raitis.TP-Seinäjoki: Henri Kallio-Kurssi, Mikael Malmi, Ville Viita (45. Teemu Kukkanen), Miika Huumo, Joonas Sundman, Topias Syrjälä (55. Teemu Seppelvirta), Valtteri Leppänen, Joonas Lepistö, Joni Vähämaa (35. Jaakko Raitis), Iiro Kiviluoma, Matti Lähde (45. Tommi Luopajärvi).