Ysiseiskojen Musta piirin ykkönen

Ysiseiskojen Musta piirin ykkönenPalloliiton Vaasan piirin mestaruus D12 -pojissa ratkesi maanantai-illalla Vaasassa, kun TP-Seinäjoen Musta joukkue kukisti Vaasan Palloseuran juniorien samaa väriä tunnustavan joukkueen ylivoimaisen esityksen jälkeen 0-4 (0-2). Näin tiikerilauma varasi kultaiset mitalit itselleen jo ennen viimeistä kierrosta. Kuudesta ottelusta TP Musta on voittanut joka ikisen ja maaliero on puhutteleva 29-4.Avausjakson molemmista maaleista vastasi hurjaan syysvireeseen äitynyt Joonas Lepistö. Ensimmäinen osuma oli kauden komein. Paristakymmenestä metristä lähtenyt tykitys upposi yläpesään niin, että maalirakennelma oli kaatua selälleen. Toista maalia edelsi Joonaksen ja Valtteri Leppäsentaidokas seinäsyöttöpeli, jonka päätteeksi tekniikkataituri Joonas maalasi taukolukemat 0-2 vieraille.Toiselle jaksolle kotijoukkue lähti vastustajan ylivoimaista hämmentyneenä ja oli ainakin kymmenisen minuuttia pää pyörällä kuin olisi ensi kertaa tänä laidunkautena viheriölle vapautettu. TP ei pelannut päättömästi, vaan pyöritti kellontarkasti peliä vastustajan kenttäpuoliskolla. Toisen puoliajan maaleista vastasi joukkueen toinen maalitykki Antti Palomäki. Ensimmäiseen maaliinsa Antti sai taidokkaan syötönTopias Syrjälältä. Toisen osuma Antti latasi maalinedushässäkän keskeltä. Niissä tilanteissa Antti on tänä vuonna ollut kärkkäänä ja taas hereillä olo tuotti hedelmää!TP:n pallonhallinta koko ottelun aikana oli vähintään 85 prosenttista. Kaikessa oltiin vastustajaa harjoitusvuosi tai pari edellä. Maalissa Henri Kallio-Kurssi oli taas kerran itse varmuus. Puolustus hoiti tehtävänsä mallikkaasti niin kuin koko kauden ajan. Keskikenttä sai pelin pyörimään mukavasti, eikä hyökkäyskalustoakaan sovi tylsäksi moittia. Kaiken kaikkiaan peli ilmensi hyvin tämän kauden tapahtumia. Omasta piiristä ei tunnu ainakaan tällä hetkellä vastusta löytyvän kuin vain hetkittäin. Eikä TP:n Mustasta heikkoa lenkkiä.Piirinmestarit jatkavat hienosta menestyksestä huolimatta piirin I divisioonassa vielä ensi kevätkauden. Juhannuksen jälkeen sarjan neljä parasta jatkavat syyskaudella aluesarjassa, johon tulee neljä joukkuetta Palloliiton Keski-Pohjanmaan piiristä. Silloin sarjapeleissä vastus eittämättä kovenee, kun taistelut mm. Pietarsaaren ja Kokkolan joukkueita vastaan alkavat.Mustan joukkueen viimeinen piirisarjaottelu pelataan ensi tiistaina, kun raviradalle saapuu Vaasan Palloseuran juniorien Raita –nimeä kantava joukkue. Toivon mukaan pojilla riittää vielä virtaa siihenkin matsiin, jotta sarja voidaan päättää puhtaalla pelillä.