Ysiseiskojen oranssille tappio

Ysiseiskojen oranssille tappioYsiseiskojen oranssi joukkue matkasi tiistai-iltana Vaasaan VPS-j White-joukkuen vieraaksi. Ottelu pelattiin hyväkuntoisella monitoimiviheriöllä. Kun erotuomarin loppuvihellys kuului oli lukemat kotijoukkue VPS:lle 5-2 (2-2).Ottelu alkoi kotijoukkueen lievällä painostuksella ja VPS siirtyikin 1-0 johtoon jo ottelun 4. minuutilla kulmapotkusta. Tämän jälkeen myös TP:n oranssi joukkue pääsi peliin paremmin mukaan ja Jaakko Raitistasoittikin ottelun 1-1 hienon läpisyötön jälkeen. Kotijoukkue siirtyi jälleen johtoon heti seuraavasta hyökkäyksestä, taisi olla lievää hyvänolontunnetta vielä pojilla puserossa, siksi helposti tuo maali tuli ainakin kentän laidalta katsottuna. Pelikellon näyttäessä 20.minuuttia Janne Keskinen antoi hienon syötön laitaan Tommi Luopajärvelle, joka veti loistavan ristipallon puolustuslinjan yli, pallo Jaakko Raittiille ja lukemat hallitusti 2-2! Tämä olikin puoliaikatulos.Tosita jaksoa pelattiin suht tasaisissa merkeissä, ehkä aavistuksen enemmän kotijoukkue piti palloa, mutta mitään hirmuvaarallista ei syntynyt. Kun ottelua oli pelattu 50 min tuli varsin kummallinen ja epäselvä tilanne. Pallo pelattiin TP:n puolustuslinjan taakse ja VPS:n pelaaja pääsi yksin läpi, ampui pallon tolppaan ja siitä pallo takaisin kentälle. Pallon perään juossut Teemu Kukkanen ehti palloon ensimmäisenä, mutta pallo oli tolpasta kimmonnut tuomarin mielestä Teemun käteen ja pallo pilkulle. Kaiken kaikkiaan varsin epäselvä tilanne ja jopa kotijoukkueen pelaajien taustajoukot sanoivat tuomion olleen varsin ihmeellinen….no niin tai näin rankusta maali ja 3-2 VPS:lle. Ottelun lopussa TP:n oranssi yritti tasoitusta nostamalla pelaajia hieman ylemmäs ja kuten usein tällaisissa tilanteissa käy pääsi kotijoukkue tekemään vielä parin viimeisen minuutin aikana kaksi lisämaalia. Tietenkin viisi maalia on paljon ja niistä moni tuli jälleen hieman halvalla tavalla, sijoittumisvirheitä, jäädään ns. väärälle puolelle pelaajaa, huolimattomia purkupalloja maalin edessä, etäisyydet pelaajien välillä alakerrassa jne. Näitä kun saadaan vähennettyä niin hyvä tulee! Tässä valmentajille jonkin verran purtavaa……Kaikki kunnia VPS-j White-joukkueelle, joka myös VPS Ajaxina tunnetaan. Heillä on hieno ja pelaava joukkue, jonka peliä on ilo katsoa. Tämä joukkue on jo nittänyt mainetta valtakunnallisestikin ja niin se tekee varmasti myös jatkossa. Hieno joukkue kaiken kaikkiaan, täynnä taitavia yksilöitä asiansaosaavan valmennuksen kera! TP:n oranssin joukkueen onnistujiin kuului tässä ottelussa Jaakko Raitis ja Teemu Kukkanen. Jaakko pelasi kovalla työmoraalilla vasempana laitalinkkinä kahteen suuntaan ja teki joukkueensa molemmat maalit. Hyvä Jaakko! Teemu Kukkanen hoiteli alakertaa tyylikkäästi ja ansaitsee peliesityksestään kiitettävän arvosanan. Myös Joonas Ojaniemi pelasi hyvän pelin ja ansaitsee maininnan. Koko joukkue ansaitsee esityksestään puhtaat paperit tappiosta huolimatta, yritystä riitti ja muutama maukas syöttösommitelmakin aikaansaatiin. Ei muuta kuin töitä samaan malliin niin hyvä tulee. Ja kyllä niitä onnistumisia jatkossakin tulee, kun peliesitykset tästä vielä hieman petraantuvat kauden edetessä.