Ysivitoset piirimestareita

Ysivitoset piirimestareita Ysivitosten oranssi joukkue pelasi viimeisen aluesarjaottelunsa Kokkolan GBK:ta vastaan Joupiskan tekonurmella. Oranssi oli varmistanut piirimestaruutensa jo aiemmin viikolla, kun FF Jaro oli voittanut VIFK:n, pronssitila aluesarjassa oli niin ikään varmistunut, joten ottelulla ei ollut TP:lle sijoituksellista merkitystä. GBK:lle sitä vastoin oli, sillä sille oli aluemestaruus tarjolla pelaamalla vähintään tasapelin. Tunnelmaa oli tekonurmella, sillä jo alkulämmittelyn aikana taustamusiikki loi lisätempoa ja ensimmäistä kertaa kuulutuskin oli mukana, kiitos Asko Ristimäen.Ottelu sai isäntien kannalta varsin tyrmäävän alun, kun vieraiden Tobias Wentin vei vieraat 0-1 johtoon vain 28 sekunnin peliajan jälkeen. Oranssipaidat toipuivat nopeasti ja saivat oman pelinsä kulkemaan. Viiden minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen syyskauden maalitykki Janne Silvonen tykitti tasoituksen Janne Tuohisaaren esityöstä. 9 minuutin kohdalla GBK avasi oman pelinsä hieman huolimattomasti ja Jesse Sarajärvi pääsi katkaisemaan ja latasi pallon varmasti maaliin vieden isännät 2-1 johtoon. Parin minuutin Tobias Wentin pääsi ohittamaan TP:n puolustuksen ja tasoitti ottelun. Ensimmäisen puoliajan loppu pelattiin isäntien hallitessa peliä.Toista puoliaikaa ehti kulua vain neljä minuuttia, kun vieraiden Atte Henttu pääsi maalinedushässäkästä viemään vieraat 2-3 johtoon. Päätösnumerot 2-4 teki vieraille Ville-Veikko Haaraniemi. Pelillisesti GBK hallitsi toista puoliaikaa. Jalkapallon opit olivat iskostuneet hyvin GBK:n poikiin, sen sijaan urheilullisella puolella on vielä kasvamisen varaa. GBK:n maalivahti kävi jälkipelailemassa potkaisten Lähdesmäen Tuppua ja vain tuomareiden armosta selvisi nuhteluilla punaisen kortin sijaan. Ajan pelaaminen oli hyvältä joukkueelta täysin tarpeetonta. Kun ”puolijoukkuetta”kerääntyi vastustajan kenttäpäätyyn kulmalipulle suojaamaan palloa, se muistutti enemmän esikoululaisten kolme-pientä-elefanttia-marssi näin-leikkiä, kuin jalkapalloa. Uskotaan, että aijääntyvät talven aikana.GBK oli hyvää jalkapalloa pelaava joukkue ja ansaitsi voiton niin tässä ottelussa kuin aluesarjassakin.TP-95 oranssin piirimestaruuteen pelasivat seuraavat pelaajat:Alarinta Tuomo, Isosaari Jesse, Kankaanpää Tuukka, Lautamaja Joona, Leppänen Aleksi, Lähdesmäki Tuomas, Peitso Valtteri, Puhtimäki Patrik, Puumala Petteri, Saari Atte, Sarajärvi Jesse, Saranpää Eetu, Silvonen Janne. Tuohisaari Janne, Vihanta Jaakko. Lisäksi mustasta joukkueesta kävivät eri otteluissa avittamassa: Henry Alho, Alex Laitamäki, Saikkonen Tuomas, Saikkonen Mikko ja Ylinen-Luopa Lauri.Vaikka sarjapeli oli viimeinen, niin ysivitosten kausi jatkuu Wallsport areenan avajaisturnauksella. Kutsuturnaukseen saapuvat TP:n vieraiksi FF Jaro Pietarsaaresta, TPV-Inter Tampeereelta, OLS Oulusta sekä FC Inter Turusta. Erittäin kovatasoiseen turnaukseen saatiin myös hyvä valtakunnallinen kattavuus. Turnaus pelataan 4 -5 lokakuuta.