Tasapeli torpedoi haaveet

Tasapeli torpedoi haaveet TP-Seinäjoki – Karhu 1-1 (1-0)07 min 1-0 Timo Rauhala63 min 1-1 Topias LehtolaTP-Seinäjoen viimeisetkin haaveet noususta menivät kotitasapeliin sarjaa johtavan Kauhajoen Karhun kanssa. Kauhjokelaiset voivat nyt sinetöidä paluunsa Kolmoseen viimeisen kierroksen ottelussaan Sundom IF:ää vastaan. Sen sijaan TP-Seinäjoen viimeisen kierroksen ottelulla sarjan tyvessä olevaa Malax IF:ää vastaan ei ole enää sen isompaa merkitystä.Mikäli rouva Fortuna olisi sattunut olemaan oranssipaitaisten joukoissa mukana, peli olisi alle kymmenessä minuutissa ollut jo 3-0, mutta näin ei käynyt. Se ei kuitenkaan olisi vastannut pelitilanteita, sillä illan ottelu oli Nelosen kamppailuksi varsin hyvätasoinen ja vaihteleva.Johtoon kotijoukkue kuitenkin meni jo alle seitsemän minuutin Timo Rauhalan päästyä iskemään. Jo ennen Rauhalan maalia oli tällä kertaa topparina pelannut Jyri Reinilä tulittanut pallon pystypuuhun ja Jarkko Mäki-Maunus pelotellut vieraita todella kovalla laukauksella, jonka ottelun lopussa varsin törkeästi Jukka Aholan telonut maalivahti Anssi Kulmala kuitenkin selvitti.Peli oli kokonaisuutena tasainen ja kummallakin joukkueella oli omat paikkansa viimeistellä. Kotijoukkueen maalissa Atte Tervasmäki pelasi erinomaisesti ja Jukka Ahola johti nyt alakertaa sillä tavalla kuin mieheltä sopii odottaakin.Toisen puoliajan xx. minuutilla vieraat saivat maalille mylläkän, jonka päätteeksi Topias Lehtola sai tuikata pallon maaliviivalta sisään tasoittaen kamppailun. Alunperinkin kotijoukkueen saumat olivat varsin ohkaiset nousutaistoon palaamisen suhteen. Ongelmalliseksi tilanteen teki sekin, että käytössä ei ollut lainkaan hyökkääjiä, sillä Seinäjoen Jalkapallokerhon mukana Närpiössä pelannut Tommi Haanpää jätti ottelun flunssanpoikasen takia väliin. Näin valmentaja Esa Haanpää oli muokannut kokoonpanoa taas kerran ja siirtänyt Vesa Kivimäen kärkeen korvaten hänet keskikentällä aikaisemmin pelanneella Reinilällä Jukka Aholan rinnalla. Konsepti toimi varsinkin alakerran osalta mainiosti.Uutena kasvona avauksessa nähtiin myös B-junnuista mukaan nostettu Vili Rajamäki oikeana pakkina. Nuorukainen selvitti tonttinsa mainiosti. Jarkko Mäki-Maunus palasi muutaman matsin huilin jälkeen keskikentälle rauhoittaen peliä erinomaisesti.Tolppaa lähemmäksi ei TP-Seinäjoki toisella puoliajalla päässyt, vaikka hakikin lopussa voittomaalia nälkäisesti nostaen Jukka Aholan kärkeen Vesa Kivimäen kaveriksi. Se koituikin Aholan kohtaloksi ottelun varsinaisen peliajan jo umpeuduttua.Ahola pääsi korkeaan palloon ja puski sen jo yli maalivahti Anssi Kulmalan, joka vielä tilanteen jälkeen ajoi uskomattoman härskisti suoraan päin Aholaa rangaistusalueen ulkopuolella. Temppu oli niin räikeä, että maalivahti itsekin oletti lentävänsä ulos ja lähti jo kävelemään kohti penkkiä riisuen hanskojaan.Sen sijaan ottelun hyvin, ellei jopa erinomaisesti, siihen saakka tuominneen Sami Kuulan pasmat sekosivat pahemman kerran. Jos edellisellä viikolla vierasjoukkue sai huomattavasti lievemmästä tilanteesta rankkarin, olisi ratkaisun voinut olettaa olevan aika selkeän. Se siitä logiikasta tuomareiden linjan suhteen. Joka tapauksessa, jokainen, joka paikalla oli, näki selvästi tapahtuman ja jokainen joka jalkapalloa on seurannut tietää, miten törkeä Kulmalan temppu oli. Ottelun jälkeen Aholan muisti oli totaalisesti kateissa ja mies vietiin sairaalaan. Erotuomari Kuulan mukaan tilanteessa ei ollut mitään väärää ja peli jatkui sivurajaheitolla.Ottelun lopputulokseen tilanne ei vaikuttanut, eikä olisi vaikuttanut se ainoa oikea tuomiokaan, eli suora punainen kortti. Siksi ihmetyttää, miten hyvin ottelun tuominneen tuomarin rohkeus ja näkemys eivät tilanteessa riittäneet.Ottelu oli enne tuota episodia varsin siisti ja mukava seurattava. Tuollaisesta tempusta vain jää kovin paha maku suuhun.”Onneksi siinä ei kuitenkaan aivotärähdystä pahempaa varmaan tullut. Kasvoissa on jonkin verran ruhjeita, mutta tovin kuluttua "Juke" alkoi jo olla ihan tajuissaan. Se oli kyllä niin selvä ulosajon paikka kuin vain voi olla. En tajua miten se noin saattoi mennä. Joka tapauksessa meillä oli pelissä paljon onnistujia ja hyviä suorituksia. Siinä mielessä olin otteluun ihan tyytyväinen”, tiivisti joukkueen valmentaja, Esa Haanpää illan saldon.TP-Seinäjoki: Atte Tervasmäki, Ilpo Tuulari, Jukka Ahola, Jyri Reinilä, Vili Rajamäki, Timo Rauhala (76. Ramel Loddin), Saku Koskinen, Jarkko Mäki-Maunus (68. Karri Hiirikoski), Pekka Väänänen (31. Teemu Ala-Lahti), Samir Bouroussi, Vesa Kivimäki