Ysivitoset ”piiskasi” VIFK:n

Ysivitoset ”piiskasi” VIFK:nTP-Seinäjoki – VIFK 4 -1 (1-0)27 min 1-0 Janne Silvonen61 min 2-0 Alexander Laitamäki63 min 3-0 Janne Tuohisaari66 min 4-0 Tuomas Lähdesmäki69 min 4-1 Daniel KjällmanPrunttimäessä taisteltiin Vaasan piirin herruudesta, kun ysivitosten vieraaksi saapui VIFK, jolle oli kevätkierroksella hävitty 2-3. Nyt oli kalavelkojen maksun aika.Oranssipaidat aloittivat ottelun totutun vahvasti ja painoivat pelin heti Vaasalaisten päätyyn eikä TP:n maalilla Valtteri Peitsolla ollut juurikaan töitä ensimmäisen 10 minuutin aikana. Hieman odotetusti VIFK:n peli perustui nopean Jeremias Ketosen juoksuihin. Topparipari Joonat Niemelä ja Lautamaja pitivät Ketosen helposti aisoissa. TP:n paras maalipaikka syntyi 22 min., kun Patrik Puhtimäki pääsi laidalta läpi, harhautti molarin ulos ja sitten nosti pallon yli tyhjän maalin. TP:n johtomaali roikkui ilmassa, sillä peli oli totaalista kotijoukkueen hallintaa. Ensimmäistä maalia saatiin odotella aina 27 minuutille saakka. Janne Silvonen ampui Jaakko Vihannan syötöstä taukonumeroiksi 1-0.Toiselle jaksolle VIFK tuli hieman paremmin hereillä, ja kun saivat vähän myötätuultakin avukseen, pääsivät vähän peliin sisään. Vaasalaisten vaarallisin tilanne syntyi kulmapotkusta, kun toppari Juuso Hautalapuski pallon hieman yli maalin.Ottelun ratkaisu syntyi 61 minuutilla, kun omissa läpiajoissaan hieman epäonninen Patrik Puhtimäki vei pallon VIFK:n puolustuksen nenän edestä ja syötti pallon Alex Laitamäelle, jolla oli helppo työ vetää pallo maaliin ja lukemiksi 2-0. ”Nyt voi lähteä Amerikkaan” tuumasi Alex kentältä tullessaan. Alex lähtee kotiinsa New Yorkiin keskiviikkona, joten tämä oli tänä kesänä Hänelle viimeinen peli TP:ssä. Thanks Alex.Tuon maalin jälkeen alkoi kotijoukkue sellaisen ryöpytyksen, ettei tähtirinnat ole vähään aikaan kokeneet. 63 min Tuomas Lähdesmäki riisti pallon vastustajan puolustukselta, kuljetteli sitä ikään kuin huvikseen pitkin päätyrajaa ja syötti namupassin maalin eteen Janne Tuohisaarelle, joka kiitti ja numerot olivat 3-0. 66 min Tuppu Lähdesmäki-show jatkui, taas pallonriisto puolustukselta ja tällä kertaa ”Tuppu” latasi itse ja lukemat olivat jo 4-0. Pieni kauneusvirhe ja lohtua vaasalaisille tuli ottelun viimeisellä minuutilla, kun vapaapotkusta, jonka Valtteri Peitso joutui torjumaan eteensä, reparille ehti ensimmäisenä vieraidenDaniel Kjellman ja teki päätösnumeroiksi 4-1.Ysivitosten valmentaja Jorma Tuohisaari oli hyvin tyytyväinen omiensa esitykseen. ”Lopputulos oli hyvin tyydyttävä,oma peli kulki tosi mallikkaasti ja edellisen pelin virheet olivat tipotiessään, niin ei tässä voi muuta kuin tyytyväinen olla, koko joukkue ansaitsee täyden tunnustuksen”, totesi valmentaja pelin jälkeen.TP-Seinäjoki oli ottelussa selvästi parempi ja lukemat olivat täysin ansaitut. VIFK lähtee seuraavaksi Nike Premier-finaaleihin, joten tämä ottelu varmasti palveli heidän valmistautumistaan sinne. Onnea matkaan.Oranssipaidat sen sijaan janoavat lisää voittoja ja kovia päänahkoja, sillä ensi viikon torstaina Prunttimäkeen tulee vieraaksi FF Jaro.TP-Seinäjoki: Jesse Isosaari, Aleksi Leppänen, Joona Lautamaja, Janne Silvonen, Tuomas Lähdesmäki, Konstantin Iakovlev, Alexander Laitamäki, Janne Tuohisaari, Elias Ahde, Lauri Ylinen-Luopa,Joona Niemelä, Jaakko Vihanta, Patrik Puhtimäki, Valtteri Peitso, Petteri Puumala, Niilo Heikkilä, Jesse Sarajärvi