Ysivitoset tasan Jaron kanssa

Ysivitoset tasan Jaron kanssaTP-Seinäjoen ysivitoset matkustivat Pietarsaareen kovamaineisen FF Jaron vieraaksi perjantai-iltana. Ottelu pelattiin Tellus-hallissa. Pisteet jaettiin ottelussa numeroin 2-2 (1-0).
Oranssipaidoille tämä oli ensimmäinen Pietarsaaren visiitti, sillä aikaisemmin Jaroa ei ole sen kotikentällä kohdattu.
Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta TP-Seinäjoen hallinta alkoi kasvaa peliminuuttien mukana.
Peliä oli käyty kymmenkunta minuuttia, kun vierasjoukkue tuuletti maalia, tosin ennenaikaisesti, sillä tuomari katsoi tilanteen paitsioksi.
Kotijoukkue Jarolla ei ottelun alussa varsinaisia maalipaikkoja ollut. Oikeastaan ensimmäisen tilanteensa Jaro sai 15 min kohdalla, kun sille tuomittiin vapaapotku runsaasta 20 metristä. Jori Kujala ampui vaikeakierteisen pallon ja vaikka loisto-ottelun pelannut Valtteri Peitso sai hieman näppejään väliin, painui veto maaliin ja näin kotijoukkue meni 1-0 johtoon.
Tuon maalin jälkeen ottelu siirtyi täysin suvereenisti TP:n hallintaan. Oranssipaidat hyökkäsivät molemmilta laidoilta, keskitykset satelivat Jaron maalille, mutta palloa ei vain saatu sisään. Taukotulos ei todellakaan vastannut tapahtumia kentällä, sillä erityisesti ensimmäisen puoliajan loppuosan kentällä näytti olevan vain yksi joukkue: TP-Seinäjoki.
Toiselle puoliajalle vierailija sai tavallaan ansaitsemansa alun. Kun ottelukellossa oli 39 min. tuomittiin rangaistuspotku, jonka Janne Tuohisaari pisti satavarmasti sisään. Tilanne oli näin 1-1.
Jaro oli myös tauon aikana terästäytynyt, sillä kotijoukkueen peli näytti sellaiselta tutulta hyvältä Jaron peliltä, kuin siltä on totuttu näkemään. Maalipaikkoja alkoi tulla molempiin päihin, mutta kyllä oranssipaitojen hyökkäyksissä enemmän todellista uhkaa oli.
Pelikellon ehdittyä 57 minuutin kohdalla Aleksi Leppänen sai pikkuisen käytävää nousulleen ja "Allu" vei historillisesti ensimmäisen kerran TP:n johtoasemaan Jaroa vastaan.Tuota riemua kesti kuitenkin vain viisi minuuttia, sillä Ivar Holti pääsi puskemaan tasoituksen 2-2.
Toisen puoliajan kuningassuorituksen teki kuitenkin TP-Seinäjoen maalivahti Valtteri Peitso, joka torjui ensin Jarolle tuomitun rankkarin ja kun Jarolaiset ehtivät reboundista vetämään "uusintarankkarin", otti Valtteri kiinni eleettömästi senkin. Koko joukkue ansaitsee kyllä maininnan, sillä taistelutahto oli hyvä pelin läpi.
Ottelun loppu oli jälleen TP:n hallinnassa ja kyllä voittoon olisi maalipaikkoja ollut, mutta voitto Jarosta jäi nyt odottamaan syyskierroksen ottelua.
Ottelun jälkeen tunnelmat olivat korkealla sekä pelaajien, että valmennuskaksikon Jorma Tuohisaari & Visa Vihanta keskuudessa. Syystäkin, sillä molemmat joukkueet pelasivat pelin omalla tasollaan, eikä näin ollen turhia selityksiä tarvita.
Ottelusta ysivitoset saivat varmasti lisää tervettä itseluottamusta huomatessaan, että pystyivät hallitsemaan tapahtumia kentällä.
Ysivitoset jatkaa sarjaa tappioitta ja lähtee keskiviikkona Vaasaan, jossa pelataan Vaasan piirin hegemoniaottelu VIFK:ta vastaan.
TP-Seinäjoki: Atte Saari, Jesse Isosaari, Aleksi Leppänen, Joona Lautamaja, Janne Silvonen, Konstantin Iakovlev, Janne Tuohisaari, Elias Ahde, Lauri Ylinen-Luopa, Jaakko Vihanta, Joona Niemelä, Tuomo Alarinta, Valtteri Peitso, Petteri Puumala, Jesse Sarajärvi, Patrik Puhtimäki