Ysivitoset voittoon Kokkolassa

Ysivitoset voittoon KokkolassaKPV – TP-Seinäjoki 2-4 (0-1)31 min 0-1 Janne Silvonen46 min 0-2 Tuomas Lähdesmäki52 min 0-3 Janne Tuohisaari53 min 0-4 Elias Ahde55 min 1-4 Juha Paavolainen (rp)62 min 2-4 Niko AhonenYsivitoset kävivät vierailulla Kokkolassa. Isäntäjoukkue KPV oli ennen ottelua ainoa puhtaan pelin joukkue sarjassa, sarjan kärkipaikka oli siis ottelun panoksena.TP-Seinäjoen poikien yhtenä tavaramerkkinä on ollut koko kauden ottaa pelit heti alussa kontrolliin vahvoilla hyökkäyksillä ja painaa peli vastustajan päätyyn. Tällä kertaa isännät käyttivät vierailijoiden asetta ja laittoivat heti alkuvihellyksestä ”sata lasiin” ja saivat vierailijoiden pelin hieman sekaisin. Ottelun ensimmäinen vartti mentiin KPV:n hallinnassa ja Heidän miehityksensä kentällä esti tehokkaasti oranssipaitojen hyökkäysyritykset. Tuon ensimmäisen vartin jälkeen ysivitoset antoivat hienon näytteen siitä, miten pitkällä jalkapallossa ovat. Vastustajan pelityylistä opittiin ja korjattiin omaa pelityyliä, siten että laitettiin syöttöjä enemmän jalkaan ja lähdettiin hyödyntämään enemmän keskikentällä olevaa tilaa. Tämän jälkeen peli siirtyi hyvin selkeästi vierasjoukkueen hallintaan. Maalia saatiin kuitenkin odottaa aina 31 minuutille saakka. Janne Silvonen vei TP:n 1-0 johtoon Lähdesmäen Tupun syötöstä. Tämä tilanne jäi voimaan puoliajalle mentäessä.Toiselle puoliajalle isäntäjoukkue tuli kuten ottelun alkuunkin, kaikki peliin heti alussa. Tällä kertaa osattiin kuitenkin jo paremmin valmistautua, eivätkä KPV:n pojat kovasta yrityksestään huolimatta saaneet vaarallisia tilanteita aikaiseksi.Lähdesmäen Tupulla sen sijaan kulkee, maalijyvä on löytynyt ja virtaa löytyy joka tilanteeseen.Tuppu viimeisteli numeroiksi 0-2, kun pelikellossa oli minuutteja 46. Ottelun 53. minuutilla Janne Tuohisaari vei oranssipaidat jo 3-0 johtoon Leppäsen Aleksin syötöstä ja vain minuuttia myöhemmin Elias Ahde teki vieraiden 4. maalin Janne Silvosen syötöstä. Peli oli näin käytännössä ratkennut.Lohtua kotijoukkue sai 55 min. rangaistuspotkusta, jonka veti varmasti sisään Juha Paavolainen ja vielä loppunumeroiksi 2-4 viimeisteli Niko Ahonen.Pelissä nähtyjen maalien lisäksi TP:n pojilla oli lukuisia maalipaikkoja ja erityisesti toisella puoliajalla hyökkäykset olivat kaunista katseltavaa, pallo liikkui puolelta toiselle ja laukauksia maalia kohti ammuttiin joka hyökkäyssektorilta.Ottelun yksin tuominnut H. Lipke onnistui työssään hyvin. Merkillepantavaa on että, Keski-Pohjanmaalla sallitaan selkeästi fyysisempi peli, kuin meillä Seinäjoella. Kotijoukkueen jaloille ja selkään ajamisista Lipke jakoi sitten varoituksia.TP-Seinäjoki jatkaa siis sarjan kärjessä ja dominoi pelillään niin Vaasan kuin Keski-Pohjanmaan piirien joukkueita. Selvänumeroiset voitot on otettu syyskierroksella kaikista lukuunottamatta GBK:ta, joka sekin kaatui kevätkierroksella 9-0. Tp:n ysivitosten peli on hienoa katseltavaa, joita voisivat useamminkin käydä katsomassa vaikkapa piirin ja alueen leirityksiin valintoja tekevät tahot.TP-Seinäjoki: Jesse Isosaari, Aleksi Leppänen, Joona Lautamaja, Janne Silvonen, Joona Ala-Hukkala, Tuomas Lähdesmäki, Konstantin Iakovlev, Janne Tuohisaari, Elias Ahde, Lauri Ylinen-Luopa, Joona Niemelä, Jaakko Vihanta, Patrik Puhtimäki, Valtteri Peitso, Petteri Puumala, Jesse Sarajärvi