Cup-juna vauhtiin Kuortaneella

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelu Kuortaneen Urheiluopiston I-Mediat Areenassa isäntäjoukkue Lapuan Virkiän ja SJK-junioreiden välillä oli juuri sellainen kuin odottaa sopi. Isännät puolustivat todella tiiviisti luottaen vastaiskuihin, eli sama trendi jatkui kuin aikaisemmissakin sarjapeleissä.

Virkiä v SJK-juniorit 0-3 (0-1)41 min 0-1 Joonas Kuivalainen71 min 0-2 Paavo Nyrhinen90 min 0-3 Paavo Nyrhinen 

Voitto vei SJK-juniorit Suomen Cupin toiselle kierrokselle. Vastaan asettuu seuraavalla kierroksella joko Hyllykallion Myrsky tai Kokkolan Palloseura. Molemmat pelaavat Vitosessa, eli luvassa on toinen vierasottelu.

Päivän ensimmäisessä maalissa Paavo Nyrhiseltä lähti kova syöttö boxin sisään, jossa pallo tuli Joonas Kuivalaiselle. "Jorma" tälläsi upean laukauksen Virkiän maalivahdin ohi. Pelikellossa oli menossa ottelun 41. minuutti, eli kai tätä voisi sitten kutsua legendaariseksi pukukoppimaaliksi.

Toisessa maalissa Vili-Verneri Tuisku laittoi maailmanluokan läpisyötön linjan läpi ensimmäisen maalin syöttäneelle Nyrhiselle, joka viimeisteli tyylikkäästi pallon maaliin.

Kolmannessa Nyrhinen sai pallon laidassa ja yritti käytäväpalloa maalilla, mutta syöttö hieman epäonnistui. Pallo tuli kuitenkin takaisin Nyrhiselle, joka otti pallon haltuun ja tykitti pallon upeasti maaliin. Nyrhisen lisäksi voi vielä nostaa esiin Kiviluoman Aten esityksen keskikentän pohjalla. Nuorelta mieheltä erinomainen esitys tänään

Päivän kamppailuun joukkueen valmentaja Karri Hiirikoski oli tyytyväinen.

– Peli muistutti aika paljon viime kauden pelejä Nelosessa, jossa vastustaja puolusti tiiviisti oikeastaan koko pelin ja luotti vastahyökkäyksiin ja pitkiin palloihin, mutta puolustus Lautamajan Joonan johdolla hoiti nämä pallot lopulta aika helposti, aloitti Hiirikoski otteluanalyysinsä.

– Nyrhisen Paavo jatkoi siitä, mihin viime kaudella jäi. Tänään pari hienoa maalia ja syötti Kuivalaisen Joonan maalin ja lisäksi oli paikkoja tehdä enemmänkin maaleja. Hieman pelissä tietysti näkyi, että ensimmäinen kilpailullinen ottelu sitten viime vuoden syyskuun ja harjoittelukin ollut välillä hieman rikkonaista koronarajoituksien takia, Hiirikoski jatkoi.

– Joukkuekin on taas uudistunut ja nuorentunut viime kaudesta ja ryhmässä on paljon nuoria pelaajia, jotka ovat taas hieman valmiimpia pelaamaan miesten pelejä. Tärkeintä kuitenkin jatkopaikka ja nollat omassa päässä, joten tästä on hyvä jatkaa harjoittelua ja odottaa seuraavan kierroksen ottelua, tiivisti Hiirikoski tunnelmat Kuortaneella ottelun jälkeen.