Energialiiga 2024

Tämä vuosi on Energialiigan 51. toimintavuosi. Eliiga alkoi 1973 Matti Ristimäen toimesta Törnäväliigan nimellä. Ensimmäisen Törnäväliigan voitti AC Milan, kertoo vuoden 1973 toimintakertomus.

Sittemmin Törnäväliigan nimi on muuttunut Seinäjokiliigaksi ja sen jälkeen Seinäjoen Energialiigaksi. Pelipaikkoina ovat olleet Törnävän koulun piha, Pappilan kenttä, Törnävän kenttä, Lyseon kenttä, Ravirata ja Prunttimäki.

Tänä vuonna aloitamme sunnuntaina 2.6. klo 15.00 OmaSp Stadionilla, jonka jälkeen seuraavat kolme kertaa ennen taukoa tiistaisin Prunttimäessä. Otteluohjelmat, joukkueiden nimeäminen sekä säännöt löytyvät täältä: sjk-juniorit.fi – seura – Energialiiga.

Olennaista on muodostaa Eliigajoukkueet mahdollisimman tasaväkisiksi eikä pelata esim. samoilla kokoonpanoilla, joilla pelataan ns. virallista sarjaa.

ENERGIALIIGASSA ANNETAAN PELAAJIEN PELATA ILMAN TIUKKAA VALMENNUSOHJAUSTA. ENERGIALIIGA EI OLE HARJOITUS/VALMENNUSTILAISUUS. ANNETAAN LASTEN PELATA, ONNISTUA JA TEHDÄ VIRHEITÄ JA NAUTTIA LIIKUNNASTA.

Pelinohjaajina tulevat toimimaan 2010-syntyneet pojat ja tytöt. Arvostakaa heidän rohkeuttaan ottaa vastuu ottelun tapahtumista. Virheitä tulee pelaajille, pelinohjaajille, tuomareille jopa MM-tasolla. Toivottavasti ei kuulla typeriä kommentteja aikuisilta, mikä on ollut syynä monen nuoren pelinohjaajan, erotuomarin lopettamiseen. Tämä homma ei toimi ilman pelinohjaajia, tuomareita. Tämä koskee luonnollisesti joukkueiden aikuisia sekä katsojia.

Pelataan neljässä lohkossa:

A-lohko -15 pojat, -14 tytöt

B-lohko -16 pojat, -15 tytöt

C-lohko -17 pojat, -16 tytöt

D-lohko -18 pojat, -17 tytöt

Gourmet-ravintola Vasen Pakki toimii 2015-syntyneiden poikien vanhempien toimesta ja vastaa paatuneimmankin kulinaristin odotuksiin.

Parkkialue tulee olemaan täynnä liikenteenohjauksesta huolimatta. Suosikaa kimppakyytejä!

Jukka Saarijärvi, 044-2373775, jukka.saarijarvi@netikka.fi

Petteri Kokko, 040-5429144, petteri.kokko@anvianet.fi