Hyvä nousu tasapeliin

SJK-junioreiden T13-ikäluokan joukkue venyi komeasti kahden maalin takaa-ajoasemasta tasapeliin Liiga Pohjoisen karsintaottelussa Wallsport Areenassa. Vastassa ollut WFA/VIFK YJ johti ottelua tauolla ja karkasi jo 3-1 -johtoon toisen puoliajan 42. minuutilla. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan lopulta pinnat jaettiin.

SJK-juniorit v WFA/VIFK YJ 3-3 (1-2)

19 min 0-1 Alissa Gustafsson

20 min 1-1 Siiri T

21 min 1-2 Alissa Gustafsson

42 min 1-3 Alwa Rajala

50 min 2-3 Lilja Metsäranta

52 min 3-3 Matleena Katajisto (rp)

Ottelun ensimäisellä puoliajalla kotijoukkue oli selvästi vastaanottavana osapuolena. Peli ei kulkenut alkuunkaan toivotulla tavalla, vaan WFA/VIFK pystyi painamaan SJK:n puolustuskannalle.

Ensimmäisen puoliajan kaikki kolme osumaa tulivat nopeassa tahdissa parin minuutin sisään. Vieraat saivat Alissa Gustafssonin kahdella hiukan helpostikin syntyneellä maalilla taukojohdon. Noiden kahden maalin välissä Siiri T osui kotijoukkueelle.

Toisella puoliajalla näytti jo siltä, että kotijoukkue ottaa pelistä otteen, mutta hiukan kesken tuon painostuksen vieraat menivät kahden maalin johtoon Alwa Rajalan maalilla.

Oli hino nähdä, että kotijoukkueen neidot eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan ajoivat sitkeästi takaa vieraitaan. Ensin Lilja Metsäranta kavensi ja lopulta palkinto tasoitusmaalin muodossa nähtiin rankkarista kun Matleena Katajisto tasoitti ottelun.

Tasapeli tiesi sitä, että SJk siirtyi ainakin tilapäisesti karsintalohkon kärkeen. Tilapäisesti siksi, että Malax IF ja FC Sport/Luja YJ kohtaavat myöhemmin tänäiltana. Malax IF:llä on mahdollisuus ohittaa SJK, jolloin seinäjokelaisten kohtalona on jatkokarsinta. Mikäli käy kuitenkin niin, että MaIF häviää, menee SJK suoraan Liiga Pohjoiseen.

Jos käy niin, että MaIF pelaa tasan tai voittaa, sijoittuu SJK lohkossaan toiseksi ja kohtaa jatkokarsinnassa toisen karsintalohkon kolmosen, eli Haapajärven Kiilat, joka kaatoi ratkaisevassa kamppailussaan Norrvalla FF:n vieraissa 4-2. Toisen lohkon kaksi parasta olivat GBK ja KPV.

Päivän ottelun kuvagalleria löytyy täältä.