Lisää liikunnan monipuolisuutta lapsille ja nuorille

SJK-juniorit on uudistanut fyysisen valmennuksen linjaansa tulevalle kaudelle 2024. Lasten ja nuorten liikkumisen vähäisyys ja yksipuolisuus on ollut pitkään huolenaiheena yhteiskunnallisesti. Lapset eivät liiku enää vapaa-ajalla ja erilaisissa urheiluharrastuksissa keskitytään liian yksipuolisesti lajinomaiseen harjoitteluun ja liikkumiseen. Tähän huoleen SJK-juniorit haluaa nyt vastata ja on siksi kehittänyt seuran toimintaa, jotta lasten liikkumista saadaan monipuolisemmaksi.

SJK-junioreiden fyysisen kehityksen mallissa tarkoituksena on saada eri ominaisuuksien harjoittelu toteutettua, niin muiden lajien harjoitustapahtumien kautta, kuin myös itse lajiharjoittelun kautta. Tarkoituksena on kehittää monipuolisesti lasten ja nuorten perusliikuntataitoja / motorisia taitoja. Näin ollen voimme valmistaa lapsia tehokkaammin voimaharjoitteluun, joka jatkossa tullaan aloittamaan entiseen linjaukseen verrattuna hieman aiemmin lapsuus/nuoruusvaiheessa.

Useimmat fysiikkaan liittyvät osatekijät ovat harjoitettavissa, kypsymisvaiheista riippumatta, niin lapsuudessa kuin nuoruudessa. Uutta fyysisen valmennuksen mallia rakennettaessa on otettu isosti huomioon myös harjoittelun mielekkyys ja monipuoliset stimuloivat ärsykkeet lapsille.

Tulevalla kaudella SJK-juniorit tarjoaa kaikille seuran 6-8 vuotiaille, eli Snadikerhon vanhimmalle ikäluokalle sekä 7-8-vuotiaiden ikäluokille kerran viikossa tiistaisin harjoitukset Duudsonit Activity Parkissa Seinäjoen Ideaparkissa normaalien jalkapalloharjoitusten lisäksi. Harjoittelu aloitetaan heti uuden kauden alettua marraskuussa ja se jatkuu toukokuun 2024 loppuun. Tiistain harjoituskerran aluksi on ensin ohjelmassa ohjattua liikuntaa ja lopuksi vapaata liikkumista DAP:ssa.

9-10-vuotiaiden ikäluokille seura tarjoaa kerran viikossa lauantaisin Seinäjoen Voimistelijoiden hallilla ohjatun harjoituksen. Ohjelmassa on telinevoimistelua ja muuta kehonhallintaa edistävää liikuntaa. Tunnit ohjaa Seinäjoen Voimistelijoiden valmentaja ja seuran ikäluokkien valmentajat toimivat apuvalmentajina.

11-12-vuotiaiden ikäluokille seura tarjoaa kamppailuharjoitusta kerran viikossa. Harjoitukset toteutetaan Uimahalli-Urheilutalon painisalissa tai muussa kamppailu-urheiluun soveltuvassa salissa Seinäjoella. Näillä muutoksilla tavoitteenamme on siis saada lapset ja nuoret liikkumaan monipuolisemmin yhden lajin sisällä ja opettaa erilaisia liikkumisen taitoja sekä ylläpitää liikuntakipinää. Monipuolisen liikunnan yhteiskunnalliset hyödyt ovat kiistattomat ja vähentävät tulevaisuudessa terveydenhuollon kuormitusta.