TP-55:n veteraanit kokoontuivat

Viime lauantaisen SJK-MIFK -ottelun yhteydessä kokoontuivat Törnävän Pallon veteraanit ensimmäistä kertaa. Mukana oli lähes 50 veteraania; seuratoimijoita, huoltajia, pelaajia ja valmentajia. Mukana mm. seuran perustajajäsen  Matti Tuomisto ja alkuaikojen johtokunnan pitkäaikaiset jäsenet Eero Lepänhaara ja Esa Laitila. TP-55-nimi muotoutui aikoinaan TP-Seinäjoeksi käytännön syistä: Urheiluruudussa olimme milloin Tornion Pallo-55 tai jonkun muun T:llä alkavan paikkakunnan seura. Myöhemmin nimi muutettiin SJK-junioreiksi yhtenäisyyden vuoksi.

Tilaisuuden aluksi Esa Haanpää, nykyinen junioripäällikkö, entinen pelaaja ja valmentaja, kertoi SJK-junioreiden pelaajapolusta sekä muusta seuran junioritoimintaan tänä päivänä liittyvistä asioista ja toimintatavoista.

SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi nitoi yhteen SJK Oy:n ja SJK-junioreiden yhteistoiminnan tärkeyttä ja korosti mm. sitä, että on tärkeä pitää Oy:n ja junioreiden hallinto ja talous erillään mutta löytää muita yhteistyön aloja. Yhteinen brändi, SJK, koetaan tärkeänä molemmissa leireissä.

Sjk-junioreiden toiminnanjohtaja Jussi Saarijärvi kertoi junioreiden talouspuolesta ja yhteistyöstä Oy:n kanssa.

TP:n entinen pelaaja Rauno Viitasaari käytti puheenvuoron, jossa hän muisteli TP:n toimintaa 60 – 70-luvuilla, jolloin Törnävän koulu liittyi tiukasti TP:n toimintaan. Myöhemmin harjoitukset siirtyivät Törnävän koululta kadun toiselle puolelle ammattikoulun saliin, jossa Viitasaarella oli huojentava oikeus käyttää puhdasta oikean jalan laukaustaan pelkäämättä, että tiiliseinät hajoavat kuten olisi käynyt Törnävän koulu heppoisemmille seinille…

Matti Syrjälä muisteli haikeana aikaa, kun hän oman poikansa joukkueen huoltajana kiersi maakuntaa ja maata hienon joukkueen kanssa.

SJK – MIFK piti niin veteraanit kuten muunkin yleisön jännityksessä ottelun lisäajalle saakka, jolloin Jere Strengin Urheiluruutu-maali toi kolme pistettä Seinäjoelle.

Ilta jatkui seurustelun merkeissä, kun monet tapasivat toisensa pitkästä aikaa. ”Tästä voisi tulla vuosittainen tapa,” kuului monen henkilön sanomana.