Naisten ja tyttöjen jalkapallo nosteessa

SJK-junioreiden ensimmäinen tyttöjoukkue 2006-syntyneiden ikäluokassa aloitti vuonna 2019. Seuraavana syksynä 2020 aloitti joukkueet kaikissa tyttöjen ikäluokissa. Tuolloin seurassa pelasi noin 200 tyttö- ja naisjalkapalloilijaa.

Tänä päivänä seurassa pelaa yli 300 tyttö- ja naisjalkapalloilijaa ja määrä kasvaa koko ajan. Tyttöjen pelaajapolkua on kehitetty jatkuvasti ja kehitetään edelleen. Tytöille on mahdollisuus aamuharjoitteluun ja aamuharjoittelun piirissä onkin jo yli 20 pelaajaa. Yläkoululeiritykset ovat mahdollisia tyttöpelaajille ja viime vuonna aloitti Kuortaneen lukiossa ensimmäiset tyttöpelaajat koulunkäyntinsä, joka mahdollistaa täysipainoisen harjoittelun koulunkäynnin ohessa. Kuluvalla kaudella myös panostusten ja harjoittelun tulokset näkyivät käytännössä, kun jokaisesta ikäluokasta joukkue pelasi korkeimmalla mahdollisella sarjatasolla eli Liiga Pohjoisessa. Alkavalla kaudella tytöille järjestetään myös tehoryhmäharjoittelun mahdollisuus. Tehoryhmä on 14- ja 15-vuotiaille tarkoitettu mahdollisuus ylimääräiseen harjoitukseen kerran viikossa.

Tyttöpuolen pelaajapolku sai myös erinomaisia uutisia eilen, kun Ilkka-Pohjalainen kirjoitti SJK:n naisten varmistaneen nousukarsintapaikan naisten Ykköseen kaudelle 2024. Juttu on luettavissa Ilkka-Pohjalaisen tilaajille tästä.

Marraskuussa alkavalle uudelle kaudelle kehitystä jatketaan edelleen ja siihen panostetaan resursseja entistä enemmän. Kasvava harrastajamäärä ja kehittyvä toiminta tarvitsee myös taustatekijöitä. SJK-junioreissa on tilaa valmentajille ja muille taustahenkilöille ja mikäli olet itse kiinnostunut tai tunnet jonkun, joka olisi kiinnostunut niin kannattaa olla yhteyksissä seuran toimistolle. Valmennuksen aloittaminen tai muut taustatehtävät eivät vaadi edes välttämättä jalkapallotaustaa. Jos olet liikunnallinen ja kiinnostunut jalkapallosta niin seura kouluttaa kyllä tehtävään.