SJK Para matkalla kohti MM-mitalia ja Suurta Erityisjalkapallopäivää

SJK:n Parajoukkue on juuri ilmoitettu osallistumaan CP-jalkapallon seurajoukkueiden maailmanmestaruuskilpailuihin. Vastaan mitalikamppailussa asettuu joukkueita muun muassa Kataloniasta, Tanskasta ja Algeriasta.

Täyden kokoonpanon ja joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla auttavan valmennuksen ja huollon saaminen matkaan edellyttää kuitenkin vielä tukea. Liity siis SJK.n Paratiimiin tai ota isommissa yhteistyökuvioissa yhteyttä toiminnanjohtajaan (jussi.saarijarvi@sjk-juniorit.fi).

Seuran matka kohti suurta tavoitetta alkoi, kun CP-jalkapallomaajoukkueeseen kuuluva Juha Julmala pohti seurajoukkueiden MM-turnauksen olevan sopiva haaste kovassa kehitysvaiheessa olevalle suomalaiselle CP-jalkapallolle.

”Ryhdyin oitis selvittämään pelaajien ja toimihenkilöiden kiinnostusta matkaan, ja sain ilokseni koko kansallisen CP-jalkapallon parhaimmiston mukaan projektiin, jonka myötä osallistumme ensimmäisenä suomalaisena parajalkapallon seurajoukkueena arvoturnaukseen. SJK:n yhteisön, Palloliiton ja paikallisten yritysten sekä medioiden ainutlaatuisen innostuksen myötä olemme päässeet tekemään tätä juttua isosti”, hän kertaa.

Joukkueen kapteenistoon kuuluvat yli sadan maaottelun Johannes Siikonen sekä vastikään toimintaan mukaan liittynyt Adel Eid, jolla on takanaan mittava, nuorten maaotteluihin ja Veikkausliigamitaliin johtanut jalkapalloura.

”Vammaisjalkapallo avasi minulle aivan uuden ja mielenkiintoisen peliuran. On suuri kunnia toimia rohkaisevana esimerkkinä sellaisille pelaajille, jotka kamppailevat erilaisten haasteiden kanssa, mutta haluavat palavasti pelata ja olla osa yhteisöä. Jalkapallo kuuluu kaikille, ja sen eteen teemme työtä suurella ylpeydellä” Eid kertoo.

Työ uusien soveltavan jalkapallon pelaajien löytämiseksi alkaa Seinäjoella perjantaina 19.4. pelattavan SJK-Ilves -Veikkausliigaottelun yhteydessä. Ottelun ympärillä järjestettävä Suuri Erityisjalkapallopäivä avaa kaikille erilaisten haasteiden kanssa taisteleville mahdollisuuden tutustua lajiin ja seuran toimintaan. – Meillä on viisi soveltavan jalkapallon ryhmää; suuren suosion saaneet kehitysvammaisten ryhmä Tiikerit, ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten kävelyjalkapallo, sähköpyörätuoliryhmä Powerchair sekä runsaasti uusia pelaajia tarvitsevat Pikkutiikerit ja tämän kisaprojektin käynnistämä lievempien rajoitteisten kanssa kamppaileville tarkoitettu tavoitteellisempi SJK Haaste -ryhmä. Tämä tapahtuma tulee mahtavaan saumaan uusien pelaajien löytämisen kannalta. ”Meidän seurassamme jokainen pelaaja on tärkeä, ja suhtaudumme tähän erityisjalkapallon kautta toteutuvaan inhimilliseen työhön suurella ilolla ja innostuksella”, kommentoi SJK-juniorit ry:n toiminnanjohtaja Jussi Saarijärvi.