Tuskaista taivallusta P14-junnuilla

SJK-junioreiden P14-ikäluokan taivallus Liiga Pohjoisen matseissa jatkuu edelleen tuskaisana. Kolme ensimmäistä sarjapeliä eivät ole tuottaneet pinnaakaan, vaikka ajoittain peli on ihan kelvollista. Tänään oululainen JS Hercules YJ haki pisteet Jouppilanvuoren tekonurmelta esittämättä mitään sen suurempaa pelillistä hienoutta.

SJK-juniorit v JS Hercules YJ 1-2 (1-1)01 min 0-1 Tuomas Toppila18 min 1-1 Arttu Matilainen59 min 1-2 Eetu Rauhala

Toisaalta, vierasjoukkueen ei edes tarvinnut esittää mitään sen kummempaa, sillä jo matsin ensimmäisellä minuutilla kotijoukkue suorastaan tarjoili paikan Tuomas Toppilalle, joka kiitti, kumarsi ja pisti pallon maaliin ennen kuin pelin aloittanut kotijoukkue oli ehtinyt edes käydä vastustajan kenttäpuoliskolla.

Tuon maalin jälkeen isännät kyllä ottivat otteen kamppailusta, mutta tilanteiden  luominen oli todella yhtä suurta tuskaa, eikä palloja saatu toimitettua vastustajan rangaistusalueelle oikein millään. Jos sitten saatiin, siellä ei ollut ketään viimeistelemässä. Pallonhallintaa kyllä oli, mutta tehoa ei.

Erittäin komea tasoitusmaalikin oli enemmän yksilötaitoa kuin joukkuesuorittamista, sillä porukan kapteeni, Arttu Matilainen, tulitti kaukaa pallon maaliin tasoittaen kamppailun 18. minuutilla numeroihin 1-1. Näissä lukemissa mentiin myös puoliajalle.

Toisen puoliajan kotijoukkue aloitti dominoiden peliä. Vieraat eivät juurikaan päässeet omalta alueeltaan pois, mutta niin vain sen pari kertaa kuitenkin, joista toinen sitten tuottikin voittomaalin pelin 59. minuutilla.

SJK-juniorit tarjoili vastustajalle luvattoman helppoja maaleja joutuen itse vääntämään aivan hirvittävän määrän töitä saadakseen edes vetopaikkoja. Eipä mikään ihme, että vieraiden veskarille tuskin tuli sen enempää tuskanhikeä kuin muutakaan hikeä, olkoonkin, että aurinko mukavasti helotti.

SJK-junioreilla on nyt takana kolme peliä, mutta vielä ei ole plakkarissa ropoakaan. Itseluottamus on kaivettava nyt esiin, sillä kyllä joukkueessa oikeasti osaamista on.

Seuraavan kerran pistetilin avaamista joukkue pääsee yrittämään perjantaina 29. huhtikuuta vieraskentällä. Silloin Vaasassa vastassa on WFA/VIFK.