Hyvätasoinen tasapeli Wallsportissa

Lauantai-ilta tarjosi erittäinkin hyvätasoisen kamppailun P13-junioreiden Liiga Pohjoisen kamppailussa Wallsport Areenassa SJK-junioreiden ja jyväskyläläisen Holstin Dynamon välillä. Ottelu päättyi sangen vauhdikkaan esityksen jälkeen tasapeliin, joka oli oikeutettu tulos.

SJK-juniorit v Holstin Dynamo 2-2 (1-2)01 min 1-0 Jasper Peltonen03 min 1-1 Lenni Rainerma09 min 1-2 Lenni Rainerma50 min 2-2 Sauli Mäkinen

Kotijoukkue sai kauden ensimmäisessä Liiga Pohjoisen ottelussaan todellisen unelmastartin otteluun. Jasper Peltonen tulitti huikean laukauksen pienestä kulmasta sisään ja SJK johti jo kamppailun ensimmäisellä peliminuutilla.

Ilo oli lyhyenläntä, sillä erittäin taitava vierasjoukkue iski kahdesti Lenni Raierman toimesta seuraavien yhdeksän minuutin aikana vieden jyväskyläläiset johtoon.

Tässä kohtaa tuntui jo siltä, että ilta tulee tarjomaan melkoiset maalikarkelot. Niin ei kuitenkaan käynyt, vaikka molemmat joukkueet loivat vielä runsaasti tekopaikkoja.

Toisen puoliajan viidennellä minuutilla kotijoukkueen toisen jakson alun kestänyt painostus toi toivotun tuloksen. Kulmureiden sumasta yksi tilanne avautui irtopallon tultua Sauli Mäkiselle, joka sai tulittaa sydämensä kyllyydestä pelivälineen verkkoon vitosen viivan tuntumasta.

Tasoitusmaali oli ansaittu. Olipa SJK:lla paikkoja tehdä voittomaalikin, mutta niin oli kaiken rehellisyyden nimissä myös Holstin Dynamolla. Yhden erinomaisen pallon yläkulmasta poimi varsin mainiosti pelannut maalivahti Elias Lahti.

Hiukan ironista oli, että pääsääntöisesti hyvin tuominnut matsin pääjuristi löysi varoituksen arvoiset keltaiset kortit vain kotijoukkueelle, vaikka aivan ottelun loppuhetkillä SJK:n pelaaja oli karata läpiajoon ja vieraiden puolustaja nappasi tylysti paidasta kiinni ottaen mahdollisen maalintekotilanteen pois. Toisessa tilanteessa Holstin Dynamon pelaaja katkaisi pitkän syötön tarkoituksellisesti kädellään saamatta varoitusta. Toisaalta, molemmat SJK:n saamat varoitukset olivat ilman muuta aiheellisia, eikä peli tainnut ratketa suuntaan tai toiseen sen enempää korteista kuin niiden puutteestakaan.

Kuten jo ennakkoon oli tiedossa, Holstin Dynamo on todella vahva joukkue. Tänäänkin pienikokoisempi joukkue liikutti palloa mainiosti häviten vastaavasti fyysisyydessä. Kuten jo aiemmin tuli todettua, peli oli todella hyvää jalkapalloviihdettä.

Kotijoukkueen pelaaminen ailahteli pelin sisällä. Ajoittain pelinavaaminen ja liike olivat täysin kateissa. Välillä joukkue pyöritti peliä erinomaisesti ajaen vieraansa ahdinkoon.

SJK:lle ottelu oli sarjan ensimmäinen. Holstin Dynamolle matsi oli toinen. Vierasjoukkueella on kasassa neljä pistettä. Taulokossa vieraat ovat toisena molemmat ottelunsa voittaneen oululaisen Herculeksen takana.

SJK-junioreiden seuraava ottelu sarjassa pelataan sunnuntaina 8. toukokuuta Vaasan Palloseuraa vastaan OmaSP Stadionilla klo 17.00.