Akatemia ontuu Oulun kimppuun

Akatemia ontuu Oulun kimppuun TP-Seinäjoen Akatemia lähtee hieman ontuen viime kaudella Veikkausliigassa pelanneen AC Oulun vastaavaa ryhmää vastaan. Vaikka alla on makea voitto FC Vaasan Talenteista numeroin 4-2, on joukkueen iskukyky lauantaina arvoitus.Mainion ottelun pelannut Tommi Haanpää sai kylkeensä kovan iskun ottelun lopulla tilanteessa, mistä tuomittiin pilkku. Rankkarista maalin viimeistelleen Jukka Aholan polvi puolestaan kiukuttelee hieman ja Tero Mäntylä on edelleen Venäjällä maajoukkueen mukana. Myös avausmaalin laukonut Jaakko Lampi on flunssan kourissa ja saattaa hyvinkin joutua kuumeisena jättämään matsin väliin.Etureisivaivoistaan toipunut Jaakko Vähäpesola sen sijaan palaa ryhmään. Silti valmentaja Esa Haanpäällä riittää pohdittavaa ennen ottelua.Joukkueet ovat kohdanneet jo kertaalleen Oulun Heinäpään uudessa hallissa. Siellä TP-Seinäjoki käänsi ottelun oltuaan tauolla tappiolla ja voitto irtosi lopulta numeroin 3-1. Oulussa maalinteosta vastasivat Vaasaa vastaan kahdesti osunut Anssi Syrjämäki, Tommi Haanpää ja Timo Rauhala. Oulaisten taukojohdon takuumies oli Tommi Siekkinen.TP-Seinäjoki on ennen lauantaita pelannut Talenttiakatemioiden SM-sarjan Lohko C:ssä viisi peliä ja voittanut niistä kaksi. Mikäli joukkue tosissaan aikoo rypistää kahden parhaan sakkiin, on nyt syytä ottaa lisää pisteitä. AC Oulun Akatemia puolestaan on pelannut kolme ottelua ja hävinnyt ne kaikki. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kotijoukkueella olisi mitään syytä asennoitua huonosti otteluun.Tähän mennessä TP-Seinäjoen Akatemian jokaisessa koitoksessa ensimmäinen puoliaika on ollut vaikea. Jospa joukkue tällä kertaa pelaisi alusta alkaen taitojensa edellyttämällä tavalla. Sitä ja muutenkin mielenkiintoista ottelu kannattaa lähteä katsomaan Areenaan klo 15.00 alkaen.