Ysiseiskoille tasapeli Kokkolassa

TP-Seinäjoen ysiseiskat kävivät tiistai-illalla Kokkolassa nappaamassa toisen sarjapisteensä D13 -poikien aluesarjassa, kun kiihkeä taistelu päättyi GBK:tä vastaan lukemiin 3-3 (2-1).Ottelu oli oranssipaidoille vasta neljäs syksyn sarjassa, vaikka elettiin jo elokuun viimeistä päivää. Monien vastustajien siirtämien otteluiden takia takana oli vasta kolme ottelua ennen tiistain koitosta. Niistä oli koottu vain yksi piste, kun viimeisin ottelu 11. elokuuta tasattiin luvuin 1-1 Vaasassa sikäläisen VPS-juniorien Mustan joukkueen kanssa. Myös kaksi aiempaa koitosta olivat vierasotteluja, kun ensin hävittiin VPS-j:n White 98:lle 2-1 ja sitten Vaasan IFK:n White -joukkueelle samoin lukemin. Seuraava ottelu sarjassa on TP:lle vihdoin kotiottelu. Toivottavasti silloin on jo voiton vuoro.Vastuuvalmentaja Jari Kujala myönsi ennen GBK-ottelua olevansa kovin odotuksin matkassa. Odotusarvona oli peliotteiden parantuminen kolmesta ensimmäisestä matsista. Ottelusiirtojen takia oli saatu keskittyä treenaamiseen kolme viikkoa ja erityisesti aivan viime kerroilla harjoituksissa oli ollut hyvä meno päällä. Nyt olisi tuon treenijakson hedelmien korjaamisen paikka, sillä joukkue pelaa 21 päivässä seitsemän sarjaottelua, mikäli vastustajat eivät taas tunne polttavaa tarvetta siirtää otteluja. Päälle päätteeksi joukkueelle on luvassa kova rupeama omassa Finncomm -turnauksessa 25.-26.9.Vierasjoukkue aloitti Kokkolan Santahaassa pelatussa ottelussa kokoonpanolla, jossa maalissa oli Jaakko Uusitalo, puolustuksessa nelikko Nicolas Kotamäki, Miika Huumo, Ville Viita ja Joonas Sundman, laitalinkkeinä Tommi Luopajärvi ja Joni Vähämaa, keskikentällä Iiro Kiviluoma ja Valtteri Leppänen, kymppipaikalla Joonas Lepistö ja kärjessä Antti Palomäki.Ensimmäiset kymmenen minuuttia paahdettiin TP:n hallinnassa, mutta sen jälkeen GBK sai ryhtiä otteisiinsa. Ottelun 13. ja 14. minuuteilla kotijoukkueella oli sekä vaarallinen kulmapotkutilanne että erinomainen vapaapotku. Onneksi niistä ei takaiskuja vielä koettu. GBK:n avausmaali syntyi 21. minuutilla, kun TP:n puolustus aukesi aika vaivattomasti paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa. Mielipiteet tästä tilanteesta jakautuivat vierasjoukkueen johdonkin kesken vielä pelin jälkeenkin. Ehkä se oli paitsio tai sitten ei. Yhdellä tuomarilla tuomittuna tämän ikäisten peli on jo aika vaikea hallittavaksi. Pojilta kun löytyi vauhtia aika lailla enemmän kuin tuomarilta. Keski-Pohjanmaan piirin joukkueilla on vain tapana säästää erotuomarikuluissa niin, että jopa C15 -poikien aluesarjapelejä viedään läpi yhden tuomarin voimin.Maalin jälkeen Tommin tilalle laitalinkiksi heitettiin Topias Syrjälä, joka tuoreilla jaloillaan toi virtaa kehiin ihan mukavasti. TP-Seinäjoki tasoitti ottelun 24. minuutilla, kun vikkeläjalkainen Joni Vähämaa rynnisti laidalta läpi ja laittoi pienestä kulmasta "Maiconit" liruttamalla. Hieno yksilösuoritus tältä Alavuden pieneltä suurelta lahjalta Seinäjoen jalkapalloilulle! Jonilla on vielä hentoinen varsi, mutta lahjoja ja asennetta riittää.Tasoitusmaalin jälkeen TP ryhmitti kokoonpanoaan hivenen uuteen muotoon, kun Matti Lähde tuli Jonin tilalle kentälle, mutta asettui "Lepan" paikalle kymppipaikalle. "Lepa" Lepistö siirtyi puolestaan laitalinkiksi Jonin jättämälle paikalle.TP:n johtomaali oli enemmän kuin lähellä 26. minuutilla, kun avausjakson paras paikka siunaantui kulmatilanteessa topparin paikalta nousseelle Ville Viidalle, joka harmittavasti latasi kovan vetonsa kolmesta metristä niukasti maalin ylänurkan yli. Valmentaja Jari Kujalakin ehti siinä jo nostaa kätensä juhliakseen maalin syntyä. Ottelun jälkeen saattoi aiheellisesti miettiä, miten ottelu olisi kääntynyt, jos Ville olisi sukaissut pallon pesään. GBK päästi nimittäin rankaisemaan vieraita vain 15 sekuntia ennen taukovihellystä, kun maalille hienosti suuntautunut keskitys paukautettiin metristä komeasti yläpesään. Tauolle talsittiin siis harmillisissa 2-1 lukemissa isäntien hyväksi.Toiselle jaksolle oranssipaidat suorittivat yhden pelaajavaihdon, kun Teemu "Kurko" Kukkanen korvasi Miikan topparin tontilla. Vaihtoja jatkettiin jo neljännellä minuutilla, kun Henri Heittola tuli kentälle Valtterin tilalle. Samassa yhteydessä Antti siirtyi kärjestä keskikentälle, kun Henri meni piikiksi kärkeen. Viitisen minuuttia tasaista pelailua lisää ja oli Iiron vuoro istahtaa penkille, kun Mikael Kangas päästettiin irti.GBK siirtyi 3-1 johtoon upealla kaukovedolla tolpan kautta, kun toista jaksoa oli pelattu 11 minuuttia. TP:n maalivahti Jaakko Uusitalo oli tilanteessa voimaton. Veto oli hyvä, mutta onnekaskin. Jaakkoa ei voinut syyttää maalista niin kuin ei kahdesta ensimmäisestäkään. Hän pelasi hyvän ottelun ja piti omalta osaltaan joukkuetta ryhdissä lukuisilla hyvillä torjunnoillaan. Tässä vaiheessa Joni tuli takaisin kentälle, kun Antti pääsi huilimaan.Valmentaja Jari Kujala teki 18. peliminuutilla rohkean vedon, joka saattoi hyvinkin olla yksi ottelun ratkaisun avaimista. TP siirtyi kolmen pelaajan alakertaan, kun Joonas Sundman siirtyi laitapakin paikalta ylös hyökkäyksiä siivittämään.TP:n tiivistynyt peliote palkittiin, kun pelattiin 20. minuuttia. Joonas Lepistön hieno kaukolaukaus ponnahti maalin edessä Henri Heittolalle ja "Hjalma" laittoi pelivälineen komeasti sisään kylmän rauhallisesti. Lukemat olivat 3-2 kotijoukkueen hyväksi, mutta vieraat painoivat raivoisasti päälle. Uutta virtaa haettiin vielä penkiltä 27. minuutin kohdalla, kun Tommi tuli Mikaelin tilalle ja Valtteri korvasi Henrin. Hurja yritys palkittiin komeasti, kun pelattiin jo tuomarin aiheellisesti antamalla lisäajalla. Varsinainen peliaika oli ylittynyt 45 sekunnilla, kun Joonas Sundman venytti uskomattoman hienosti noin puolen metrin etäisyydellä maaliviivasta Nicolas Kotamäen takatolpalle suuntaamaan palloon. Mahtava suoritus kumpaiseltakin!Jari KujalaTP:n ysiseiskat pääsevät neljän vierasottelun jälkeen vihdoin pelaamaan kotonaan kuluvan viikon perjantaina klo 18.30, kun Ketturämäkön kentälle saapuu – yllätys, yllätys – GBK. Siitä alkaakin peräti viiden perättäisen kotiottelun putki. Nyt on siis hyvä tilaisuus tulla kannustamaan kovasti yrittävä joukkue menestymään.