16 vuotta takaperin…

Seinäjoen Keskuskentällä pelattiin 16 vuotta sitten Kakkosen paikallismatsi Törnävän Pallo-55:n ja Lapuan Virkiän välillä. Kotijoukkue pystyi ottamaan helpottavan voiton nykyisestä yhteistyöseurastaan numeroin 3-0 (2-0).

Kausi ei ollut ihan sitä, mitä oli toivottu, vaan hieman vuoristoratamaista pelaamista alusta loppuun saakka. Sekaan mahtui hyviä suorituksia, mutta myös kohtalaisen painajaismaisia matseja. Kausihan lähti käyntiin kolmella peräkkäisellä ottelulla ilman voittoa ja sekaan mahtui totaalinen romahdus Jyväskylässä tuolloin nousukiidossa ollutta JJK:ta vastaan lukemin 7-0. Paljon paremmin ei mennyt Joensuussa, missä JIPPO pommitti taululle 5-0 -lukemat.

Hyvistä hetkistä kaksi osui juuri Virkiää vastaan. Ensin haettiin vieraspisteet lukemin 5-0 ja sitten kotimatsissa otettiin tuo 3-0 -voitto. Nuo voitot erottivatkin seurat lopullisessa sarjataulukossa, jossa TP-55 sijoittui seitsemänneksi Virkiä oltua pykälää perässä.

Itse ottelussa onnistuivat loppukauden hankinnat hyvin. Mikko Ylihärsilä palasi laianalle ja Alex Lopez tuli tuomaan maalintekovoimaa ulkomaanapuna. Kumpikin maalasi Virkiää vastaan Lopezin tehtyä kaksi maalia.

Kauden parasta tekemistä oli kuitenkin Suomen Cup. Matkalla kahdeksan sakkiin kaatui ensin TUS vieraissa 3-1 ja sitten Kings kotona 2-1. Jollei muisti ole totaalisen surkea, niin Helsingissä pelattiin Provinssi sunnuntaina Nelosen Marmiksen Kuulaa vastaan voitollisesti 3-1. Tämä puolestaan antoi kotiottelun tuolloin Chris Cleaverin edustamaa AC Allianssia vastaan. Siinä matsissa ei kyllä hippaakaan saatu, mutta kokemus oli hieno. Vieraat voittivat 7-0.

Kauden 2004 kuvagalleriat

Linkki 1