C15 PSL-sarjan voittoon

SJK-j YJ C15 matkasi perjantaina Kuopioon pelaamaan viimeisiä PSL-pelejä. Vastassa aina niin tunteikas vastus KuPS ja toinen Itä-Suomen PSL-joukkueista Joensuun Jippo.

Viikonlopun tavoitteena oli korjata PSL-voitto, joka olisi jo toinen perättäinen mustapaitaisille, sillä viime vuonna -03 ikäluokka poimi voiton, myös tällöin Esa ”Eski” Haanpään ollessa joukkueen päävalmentajana. Tähän voittoon riittää yksi piste reissulta.

Perjantaina pelattiin KuPSia vastaan, ottelu olikin varsin vaikea meille, sillä KuPSin taktiikka oli osuvasti rakennettu. SJK-j YJ on tottunut pelaamaan palloa nurmen päällä, mutta Kuopiossa oli selvästikkin päätetty panostaa ilmavoimiin molempiin suuntiin pelatessa. Tämä yhdistettynä Kuopiolaisten aktiiviseen prässäämiseen ylhäältä antoi isokokoisille Kuopion pojille tarvittavan voiman ottelun ratkaisuihin.

Ottelun loppunumerot 2-0 KuPSille oli oikeutettu lopputulos. Tämän loppulutoksen vuoksi viimeiseen PSL-peliin jäi vielä hyvin panosta.

Lauantaina oli sitten aika pelata viimeiset 70 minuuttia. Ensimmäisellä puoliajalla näkyi kentällä ihan toisenlainen mustapaitainen ryhmä. Eilinen tappio oli nielty ja katseet olivat selvästi kääntynyt eteenpäin, kohti tavoitetta.

Tätä hyvää pelaamista tarvittiin 17 minuuttia kun Paavo Nyrhinen pääsi upottamaan pallon Joensuulaisten maaliin. Ja saman verran eteenpäin minuutille 34 Jippo joutui rikkomaan Boxissa ja näin pallo pilkulle. SJK-j YJ kapteeni Aapo Heikkilän hyvä vire rankkareissa sai jatkoa, näin numerot pöytäkirjaan 2-0.

Toisella puoliajalla Jippo oli selvästi tehokkaampi, hyviä keitoksia oli tauolla kopissa syötetty. Ottelu oli toki melko sekavaakin välillä, mutta mustapaitainen ryhmä piti pintansa lähes loppuun saakka. 69 minuutilla omassa boxissa tulee pikku virhe ja pallo löytyy pilkulta. Eetu Venäläisen (Jippo) ampuma pallo uppoaa maaliin SJK-j YJ vahti Saku Kankaanpään aavistaessa toiselle puolelle.

Näin loppunumerot SJK-j YJ:lle 2-1 ja kolme pistettä. Tällä joukke kuittaa itselleen C15 PSL-voiton.

Tästä on hyvä jatkaa Mikkelissä pelattavaan Kai Pahlman-turnaukseen.