Ensimmäinen voitto jatkosarjassa

SJK-juniorit aloitti Nelosen ylemmän jatkosarjan OmaSp Stadionilla sangen koleassa elokuisessa illassa. Vieraaksi oli saapunut alkusarjassa kotonaan peräti 7-0 isännille hävinnyt Iskmo-Jungsund BK. Tällä kertaa peli pysyi lähes puoliaikaan saakka numerollisesti tasaisena.

SJK-juniorit v I-JBK 4-1 (2-0)42 min 1-0 Alex Kivimäki44 min 2-0 Tommi Kukila75 min 3-0 Habibullah Husseini88 min 4-0 Antti Viita90+1 min 4-1 John Obasi-kalu

Juuri ennen taukoa SJK-juniorit sai vihdoin maalihanat auki. Siihen asti peli oli kyllä hallinnassa, mutta ylärimaa lähemmäksi ei päästy ennen kuin Alex Kivimäki onnistui viimeistelemään. Vain pari minuuttia Kivimäen osuman jälkeen Tommi Kukila iski helpottavan toisen maalin.

I-JBK pyrki kyllä pelaamaan, mutta ilman hyvin torjunutta Jonas Stenbackaa numerot olisivat saattaneet olla merkittävästi tylymmät.

Toisaalta kotijoukkueen peli meni ajoittain leikittelyksi. Kylmäverisemmällä viimeistelyllä maaleja olisi helposti nähty toinen mokoma. Paikkoja nimittäin oli melkein mihin vain.

Viimeisen vartin aikana vaihdosta tulleet Habibullah Husseini ja Antti Viita ehostelivat numeroita lukemiin 4-0. Vieraat saivat kuparisensa rikotuksi ottelun lisäajalla, mutta se maali oli vain kosmetiikkaa.

Joukkueen valmennustiimistä Joonas Kuivalainen oli näkemäänsä ja kokemaansa tyytyväinen, eikä ihan suotta ollenkaan.

–           Ihan tyytyväinen voi olla meidän esitykseen tänään. Voitto on toki se päätavoite, mutta myös pelin sisällä oli ajoittain hyviä juttuja mitä haettiin tänään ja niistä tehtiin myös maaleja. Hyvin pidettiin vastustaja myös pääosin pois maalipaikoilta, Kuivalainen myhäili.

–          Oli mukava pelata, varmasti puolin ja toisin, kun molemmat joukkueet yrittivät pelata futista. I-JBK oli kyllä parantanut edellisestä kohtaamisesta paljon, eikä päästänyt meitä missään nimessä helpolla. Oikein hyvä startti yläloppusarjaan ja osumatkin jakaantuivat taas mukavasti eri miehille, lisäsi Kuivalainen.

Voitto ylemmän loppusarjan avauskoitoksessa oli arvokas kotijoukkueelle. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että nousu varmistuu vaikka joukkue voittaisi vain ABC/Strömsön kauden päätösottelussa. Toisaalta nousu Kolmoseen voi varmistua yhtä lailla voittamalla mitkä hyvänsä kaksi muuta kamppailua, jolloin ABC/Strömsö ei voi millään saavuttaa SJK-junioreiden etumatkaa.

Joka tapauksessa seuraavassa ottelussa SJK-juniorit joutuu todelliseen puntariin matkatessaan Vaasaan Kungliga Wasa CF:n vieraaksi perjantaina 3. syyskuuta. Seuraavaan kotiotteluun saapuu puolestaan vieraaksi Närpes Kraft/2 keskiviikkona 8. syyskuuta.