Loppusarjassa kohti Kolmosta?

SJK-junioreiden Nelosessa pelaava joukkue voitti runkosarjan seitsemän pisteen erolla hankkien kerrassaan erinomaiset lähtökohdat kuuden joukkueen ylempään loppusarjaan. Ylempi loppusarja lähtee joukkueen osalta käyntiin keskiviikkona kotiottelulla Iskmo-Jungsund BK:ta vastaan.

Joukkueen valmennusryhmästä Joonas Kuivalainen pyöritteli hiukan runkosarjan tapahtumia ennen kuin päästään ratkaisevien viiden matsin kimppuun.

–          Kokonaisuutena runkosarja oli meiltä todella hyvä. Yksi tappio hieman haastavalla vieraskentällä jäi vähän harmittamaan, mutta toisaalta myös käänsimme hienosti pari tiukkaa peliä voitoiksi, Kuivalainen aloitti.

Tuo ainoa tappio tuli siis vieraissa 23. kesäkuuta, kun IF Hoppet oli kotonaan vahvempi numeroin 4-2. Siitä alkoi tähän saakka kestänyt SJK-junioreiden seitsemän ottelun mittainen voittoputki, jonka toivotaan jatkuvan heti ensimmäisessä loppusarjan ottelussa.

–          Haasteena on aiempinakin vuosina olleet juurikin vieraspelit, joissa kenttä on epätasainen ja lisäksi monesti pienempi mitä meidän kotikentillä. Ne pelit ovat aina haastavia, varsinkin jos vastustaja on vahva ja juoksuvoimainen, Kuivalainen jatkaa analyysiään.

–          Laajan pelaajaringin ansiosta olemme pystyneet muuttamaan hieman pelitapaakin, jopa kesken ottelun, vaihtamalla erityylisiä pelaajia kentälle. Omassa pelissämmekin on vielä paljon parannettavaa ja jokaisen pisteen eteen joutuu varmasti, välillä kirjaimellisestikin, painimaan kauden loppuun saakka. Sarjan voitosta tietysti pelataan ja sitä lähdetään keskiviikkona yläloppusarjan puolelle tavoittelemaan, Kuivalainen tiivistää tilanteen.

Joukkue asetti tälle kaudelle ainoaksi tavoitteekseen nousun Kolmoseen. Nyt vaikuttaisi siltä, että tuohon etappiin on myös mahdollista päästä. SJK-junioreilla on loppusarjassa kolme kotiottelua. Voittamalla nuo kolme matsia, joukkue nousee, vaikka vieraskentiltä ei enää tulisi pistettäkään.

Kotiotteluissa SJK-juniorit saa vastaansa Iskmo-Jungsund BK:n lisäksi Närpes Kraft/2:n ja päätöskierroksella tällä hetkellä sarjassa toisena olevan ABC/Strömsön. Runkosarjassa I-JBK kaatui vieraissa 7-0, Kraft kotona 5-2 ja ABC/Strömsö samoin kotona 3-2.

Vieraskentällä SJK-juniorit matkustaa aina vaikean Kungliga Wasa CF:n ja FC Korsholmin kotikentille Vaasaan. Kungliga Wasa CF kaatui Seinäjoella runkosarjassa tiukan väännön jälkeen 4-2 ja FC Korsholm vieraissa kohtuullisen kivuttomasti 7-1.

Lähtökohdat nousulle ovat siis todellakin olemassa.

Hyvää on tällä kaudella joukkueen tekemisessä ollut se, että tavoite on ollut kristallin kirkas alusta saakka. Myös se on erinomainen asia, että materiaalia on ollut käytössä todella paljon. Vielä kun tähän lisätään tuohon materiaalin leveyteen liittyen maalien jakaantuminen usean pelaajan harteille, voidaan puhua erinomaisesta kaudesta.

Peräti 16 pelaajaa on saanut nimensä maalintekijätilastoihin. Ahnaimpina pommittajina ovat toimineet seitsemän kertaa viimeistellyt Nicols Kivimäki, sekä kuudesti osuneet Habibullah Husseini ja Joonas Kuivalainen. Paavo Nyrhinen teki runkosarjassa viisi osumaa.

Loppusarjan ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona klo 19.00 OmaSp Stadionilla, eli ainakin puitteet ovat kunnossa hyvälle pelille. Tervetuloa kannustamaan omaa joukkuetta!