Eteläpohjalaisella naisfutiksella iso unelma

Jo aiemmin uutisoitiin, että Kauhavan Kanuunat ja SJK-juniorit ovat solmineet nais- ja tyttöjalkapallopuolella yhteistyösopimuksen. Tänään kerrottiin aiheesta lisää. Eteläpohjalaisella naisfutiksella on iso unelma ja suuri yhteinen tavoite.

Seurat haluavat nostaa joukkueen Kansalliseen Liigaan, eli Suomen pääsarjaan vuoteen 2026 mennessä. Tällä hetkellä Kanuunat pelaa naisten Kakkosessa ja SJK-juniorit Kolmosessa.

Aiemmin Lohko C:ssä pelannut Kanuunat tulee kaudella 2021 pelaamaan lohkossa A. Nyt vastustajat tulevat pohjoisen sijaan läntiseltä alueelta.

– Olemme viime syksynä solmineet yhteistyökuviot ja asettaneet tavoitteeksi, että eteläpohjalainen joukkue pelaa Kansallista Liigaa viimeistään vuonna 2026. Haimme yhteistyökumppaniksi SJK:n, joten yksin emme ole tässä, alusti Kanuunoiden joukkueenjohtaja Anu Fräntilä.

– Viime kauden jälkeen hiukan ihmeteltiin, että mitenkäs tästä eteenpäin. Ruvettiin katsomaan eteenpäin ja ryhdyttiin rakentamaan hyvää tiimiä tähän. Otettiin yhteyksiä valmentaja Martti Virkkalan kanssa puolin ja toisin. Tälle kaudelle on saatu jo 27 sopimuspelaajan rinki, pohjusti tilannetta Kanuunoiden vastuuvalmentaja Jari Risikko.

Suunnitelmat kuulostavat kunnianhimoisilta ja ovatkin sitä. On kuitenkin ihan selvä juttu, että ellei ole tavoitteellisuutta, ei ole oikeastaan tulevaisuuttakaan.

Yhteistyökuviossa pelaajia on runsaasti. Kakkoseen lähtevässä Kanuunoiden joukkueessa omia kasvatteja on huikeat 17 kappaletta. Osa SJK-junioreiden pelaajista treenaa yhdessä Kanuunoiden kanssa. Yhteistyöstä kertoo mieluisaa viestiä myös se, että Kanuunat tulee pelaamaan osan kotiotteluistaan Seinäjoella OmaSp Stadionilla.

Risikko sai uudelle kaudelle aisaparikseen Tornion Pallo -47:sta viisi kautta siellä valmentaneen Martti Virkkalan. Fysiikkavalmentajana toimii Jussi Heimovirta ja viiden veskarin maalivahtitiimiä puolestaan koutsaa Jyri Pohto.

Muutama SJK-junioreiden ensimmäisen tyttöjoukkueen pelaajista, eli nollakutosista, tulee jo ensi kaudella pelaamaan Kanuunoiden väreissä Kakkosta.

Hienoa ja innovatiivista on myös se, että joukkueelle haluttiin hakea oma kummi. Kummin määritelmiin kuuluivat se, että hänen pitäisi olla paikallinen naisjohtaja, joka tulisi sparraamaan nuoria jalkapalloilevia naisia.

Sellaiseksi löytyi kauhavalaisen Piristeel Oy:n toimitusjohtaja Susanne Marttila. Piristeel Oy ja sen tuotemerkki Pisko ovat tulleet kyllä jalkapalloa seuraaville tutuiksi jo aiemmiltakin kausilta SJK-yhteisön lippulaivan, eli liigajoukkueen yhteydessä. Nyt loistavasta yhteistyökumppanista saa nauttia myös eteläpohjalainen naisjalkapallo.

– Meillähän ei kaksi vuotta sitten vielä SJK:ssa ollut ensimmäistäkään tyttö- tai naispelaajaa. Silloin päätettiin lähteä liikkeelle ja ensin tuli 06-ikäluokka. Vuosi sitten tulivat muut ikäluokat ja nyt meillä on 220 tyttöpelaajaa, eli kasvuvauhti on saatu hyväksi. Viime kesänä me sitten Jarin (Risikko) kanssa tuolla Prisman parkkipaikalla alettiin vähän lyömään päitä yhteen, että miten me saataisiin vielä kiihdytystä. Päädyttiin sitten tällaiseen ratkaisuun, SJK-junioreiden hallituksen jäsen ja naisjoukkueen joukkueenjohtaja Jussi Koskinen taustoitti yhteistyön sikiämistä.- Nuoremmissakin ikäluokissa yhteistyötä on jo avattu ja on aivan mahtava homma, että se on lähtenyt käyntiin jopa paremmin kuin osattiin odottaa, Koskinen jatkoi. Tässä on lyhyt etäisyys ja olosuhteet ovat stadionin ja hallien myötä hyvässä kunnossa, eli yhteistyö on helppo toteuttaa. Tässä vaiheessa voisi sanoa, että mahdottomiin asioihin menee vähän aikaa ja se osa me hoidettiin heti. Ihmeisiin hiukan enemmän ja se on varmaan se 2-3 vuotta, silloin toivottavasti ollaan siellä Kansallisessa Liigassa, Koskinen jatkoi.

– SJK:ssa oli tyttöfutikselle tilausta. Millään muulla se ei selitä tällaisia määriä näin nopeasti, lisäsi Koskinen.

Kanuunat aloittaa kautensa 18.4. Vaasassa VIFK:ta vastaan.

Tästä katsomaan videota tiedotustilaisuudesta!

Linkki 1