Huikeaa viihdettä

Sisu-Pallo/2 v SJK-juniorit 3-4 (2-2)07 min 0-1 Aatu Metsä-Ketelä08 min 0-2 Aatu Metsä-Ketelä24 min 1-2 Julius Siukola36 min 2-2 Petri Huttu59 min 2-3 Niko Uutela68 min 3-3 Matias Siukola90 min 3-4 Topi LappalainenSJK-juniorit palasi voittokantaan ehkä kesän viihdyttävimmässä Seinäjoella pelatussa Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Vitosen kamppailussa, Kyrkösjärven tekonurmella.Tiedossa oli, että vastaan asettuu haastava kotijoukkue, Sisu-Pallo/2, joka edellisessä pelissään oli pommittanut kuusi maalia vaasalaisen Tervalaakson Teräksen verkkoon.Peli tarjosi yleisölle todella loistavan viihdyttävää katseltavaa ihan koko virtuaalisella rahalla. Matsissa nähtiin tukku komeita maaleja, hyvähenkistä vääntöä ja rehtiä pelaamista verrattuna vaikkapa viikko sitten pelattuun otteluun Suvilahden Sisua vastaan.Molemmat joukkueet yrittivät pelata futista ihan oikeasti. SJK-juniorit sortui taas siihen, että joukkue meni kotijoukkueen kävelemiseen. Sisu-Pallo/2 puolestaan teki kaiken juuri niin hyvin kuin kokeneet pelimiehet vain osaavat. Vauhti hyytyi kuin suomalainen kesäilta konsanaan. Toki myös kotijoukkueesta löytyy nopeutta mm. Matias Siukolan muodossa ihan riittävästi.SJk-junioreiden peli alkoi kyllä erinomaisesti. Alle kymmenessä minuutissa vierasjoukkueena esiintynyt mustapukuinen nuori ryhmä iski kahdesti. Maalit näemmä kirjattiin Aatu Metsä-Ketelälle, mutta erehdyttävästi näytti satunnaisen katsojan silmään, että ainakin toisen olisi tehnyt Joni Rintatalo. Mene ja tiedä. Ei ollut nytkään VAR käytössä.Kun vieraiden vauhti saatiin synkronoitua kotijoukkueelle sopivaksi, peli tasoittui ja itse asiassa SJK-juniorit oli ajoittaih ihan liemessäkin. Ensimmäisessä maalissa koko mustanuttujen alakerta möhli ihan mallikkaasti hukaten pallon ja siitäkös Siukolan perheen nuorempi vesa, Julius, pisti komean kierteisen vedon ihan yläkulmaan. Eikä siinä kauan mennyt kun kokenut Petri Huttu oli asialla ja näin tauolle lähdettiin tasanumeroissa.Toisella puoliajalla Niko Uutela vei vieraat johtoon, mutta vastaavasti ihan irtonaisessa kunnossa oleva Matias Siukola tasoitti kamppailun.Ottelun jo lähestyessä loppuuaan vanhempi Siukolan vejeksistä veti melkoisen MM-kisatyylisen kalastusoperaation rangaistusalueella, mutta tälläkään kertaa ei VAR ollut käytössä ja tuomariston kädet levisivät Petri Hutun isällisestä halailusta huolimatta.Pelin olisi jo voinut suoda päättyvän tasapeliin, mutta kappas vain, vierasjoukkue iski vielä lisäajalla voittomaalin Topi Lappalaisen toimesta ja näin pistesdaldo karttui kolmella pojolla. Jos joku ottelu on kuluvalla kaudella tarjonnut iloista futista, se oli ehdottomasti tämä.