Invincibles – P17 päätti kautensa voittoon

SJK-junioreiden P17-ikäluokan Kakkosessa pelannut joukkue päätti kautensa selkeään 8-2 (5-1) -voittoon ihan mukavaa jalkapalloa pelanneesta Esse IK:sta OmaSp Stadionilla eilen illalla. Samalla joukkue kruunasi tappiottoman kautensa. Kevätkierroksella Petri Kangaskokon valmentama joukkue voitti kaikki kamppailunsa. Syksyllä Närpes Kraft onnistui nipistämään kotonaan pinnan sarjaa dominoineelta ryhmältä.

Olennaisin tarina tässä ei suinkaan ole se, että joukkue oli täysin omaa luokkaansa sarjassa. Eivät he edes kuuluneet sinne. Sen osoitti jo kevätkierros. Joukkue olisi voinut jatkaa syyskierroksella Ykkösessä, mutta pojat itse halusivat pelata syyskierroksenkin samalla sarjatasolla.

Olennaisin juttu on se, että moni pojista oli jo ehtinyt lopettaa futiksen kokonaan. Joukkue koostuu 2004-05 syntyneistä pojista. Ryhmä ei suinkaan ollut ikäluokassaan huono edes Suomen mittakaavassa, sillä nollaneloset etenivät P15-ikäluokan Kai Pahlman SM-lopputurnauksessa aina pronssiotteluun saakka.

On aivan mahtavaa, että pojat palasivat jalkapallon pariin. Monella olisi ollut käyttöä kovemmissakin sarjoissa, mutta pääasia on kuitenkin se, että he pelaavat ja pelaamisen ilo huokuu tekemisestä. Se näkyi koko kauden ajan pelillisenä dominointina. Joukkue on myös ilmaissut halunsa jatkaa pelaamista ensi kaudellakin. Myös tämä on aivan loistava juttu.

Monitasoseurana SJK-juniorit ei koskaan pyri karsimaan pelaajien määrää tai laatuakaan. Kaikille halutaan tarjota mahdollisus pelata jalkapalloa. Siitähän tässä kaikessa on kysymys. Me emme ole mikään kansainvälinen akatemia, jossa vain parhaat kelpaavat mukaan ja loput potkitaan pois. Me pyrimme jatkossakin löytämään konstit siihen, että lapset ja nuoret saavat harrastaa rakastamaansa lajia.

Kiitos joukkueelle hienoista hetkistä ja kiitos Petri Kangaskokolle, että lähdit joukkueen valmentajaksi. Tällaiselle tekemiselle on ihan aina tilaa meillä!