Isät kouluttivat poikia

Kungliga Wasa CF v SJK-juniorit 4-1 (3-1)21 min 1-0 Johnny Glasberg31 min 2-0 Kåre Björkstrand34 min 2-1 Joonas Kuivalainen35 min 3-1 Tony Björk69 min 4-1 Johnny Glasberg

Niinhän siinä kävi kuin phaimmissa pelkokuvissa yleensä. Isät kouluttivat poikia kovalla kädellä Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Nelosen kamppailussa Kungliga Wasa CF:n pommitettua SJK-juniorit kumoon Palosaaren kentällä selvin numeroin.

Kakkosessa, Ykkösessä ja Veikkausliigassa pelanneet konkarit veivät nyt nuoria miehiä entisen VIFK-pelaaja Johnny Glasbergin avattua maalihanat 21. minuutilla. Kymmenen minuuttia myöhemmin asialla oli mm. Ykkösen otteluita tililleen runsaasti kerännyt Kåre Björkstrand, jonka meriittilistalta löytyvät mm GBK, VIFK, FF Jaro, FC Kiisto ja FC Viikingit. Maali oli hänelle jo kauden 11. Nelosessa. Kuivalaisen osuma puolestaan oli pelaaja-valmentajan kauden kolmas maali.

SJK-juniorit nousi kuitenkin peliin mukaan. Toki vain muutamaksi hetkeksi, sillä Joonas Kuivalaisen kavennettua 34. minuutilla, viimeisteli lähes 200 ottelua VPS:n asussa pelannut VIFK-kasvatti Tony Björk minuuttia myöhemmin puoliaikanumeroiksi 3-1.

Toisella puoliajalla Glasberg kasvatti saldoaan yhdellä maalilla niitaten päätösnumeroiksi selvät 4-1. Eipä jäänyt juurikaan seliteltävää nuorisolle tällä kertaa.

Ottelu oli ensimmäiset seitsemän kamppailua voittaneelle SJK-junioreille toinen peräkkäinen ilman voittoa, sillä edellinen Vaasan vierailu ABC/Strömsötä vastaan päättyi tasan 2-2.

Samalla kertaa tappio tiesi sitä, että sarjaa johtava Norrvalla FF on jo yhdeksän pisteen karkumatkalla. Myös Kungliga Wasa CF meni SJK-junioreiden ohitse sarjakakkoseksi, mutta vain maalieron turvin.

SJK-junioreiden seuraava ottelu pelataan jo tiistaina Prunttimäessä, jonne vieraaksi saapuu Töjby FC. Siinä on oivallinen mahdollisuus palata takaisin voittojen makuun.