Kai Pahlman lopputurnaus on harvojen herkkua

Suomessa on noin 200 yli 200 pelaajan seuraa ja 85 yli 400 pelaajan seuraa. Suurimpia yli tuhannen pelaajan seuroja on lähes 15. Näistä seuroista 16 on saavuttanut paikan omalla ja nykyisin myös entistä paremmalla seurojen välisellä yhteistyöllä arvostettuun C-nuorten lopputurnaukseen.

Lopputurnauspaikat C-ikäluokissa ja pelaaminen liiton ylimmillä sarjatasoilla B ja A nuorissa ovat osoituksia pitkäjänteisen pelaajakehitystyön tuloksista. Onnittelut seuroille!

Suomessa on 15 –vuotiaita poikia pelipassilaisina lähes 4000. Tästä joukosta Kai Pahlman turnausherkkua pääsee maistamaan tänä vuonna vain noin 300 pelaajaa. Monilla pelaajilla on takana jo 10 –vuotta futisharrastusta. Jalkapallo on joukkuepeli, jossa monenlaista yksilöllistä osaamista arvosteaan ja tarvitaan. Näillä pelaajilla yksilöllistä erikoisosaamista on jo paljon ja oma rooli tai roolit joukkueessa ovat selkiintyneet. On kiva päästä katsomaan minkälaista osaamista pelin eri vaiheissa ja erilaisissa rooleissa tämän hetken nuorilla on.

Onnittelut kaikille lopputurnauspelaajille siitä, että saatte kokea tämän perinteikkään tapahtuman. Ottakaa siitä kaikki irti, panostakaa hyvään joukkuehenkeen, niin voitte päästä oman perustasonne yläpuolelle!

Suomessa on 15-vuotiaiden nuorten valmentajia yli 200. Noin 30 pääsee Kai Pahlman turnaukseen valmentamaan. Nuorten valmentaja on pelaajien kasvattaja, kehittäjä ja koko valmennus- ja taustatiimin johtaja. Tässä ikävaiheessa valmentajat opettavat aiempaa enemmän voittamista joukkueena ja joukkuepelin isompien kokonaisuuksien ja taktisten asioiden rooli kasvaa. Uskon, että näemme hyvää pelirohkeutta lisäävää ja pelaajia osallistavaa valmennustyyliä. Toki selkeitä ohjeita ja perusteltua opetustakin tarvitaan.

Itse muistan elävästi, kun sain seurata SJK:n edustusjoukkueen Simo Valakarin valmennustyyliä C-nuorten lopputurnauksessa Mikkelissä 2012. Simon johtamistyylinä painottui jo silloin loistava positiivisen vaatimisen taito. Hän opetti voittamisen aakkosia nuorille oikealla ”stressittömällä” tavalla. Onnittelut valmentajille, jotka luotsasitte joukkueenne tähän turnaukseen ja saatte kokea tämän turnauksen valmennusurallanne. Hyödyntäkää tämäkin turnaus pelaajien ja pelinne kehittämisessä.

Näillä ajatuksilla toivotan futiskaupunki Seinäjoelle, SJK –junioreille ja kaikille turnaukseen osallistuville herkullista turnausta. Seinäjoella Kaikki Pelaa!

Marko Viitanennuorisopäällikkö, Palloliitto