Terveiset kaupungin väeltä

Hyvät urheilijat, tukijoukot ja turnauksen järjestäjäTervetuloa Seinäjoelle. Olemme ylpeitä, että tapahtumakaupunki Seinäjoki isännöi vuoden 2015 Kai Pahlman -lopputurnauksen.

Seinäjoki on nuorekas ja vetovoimainen kaupunki, Etelä-Pohjanmaan maakuntakeskus ja yksi Suomen voimakkaimmin kasvavista kaupunkikeskuksista. Seinäjokelaisia on 61 000 ja asukasluku kasvaa vuosittain syntyvyyden ja muuton ansiosta useilla sadoilla.

Seinäjoki yhdistetään Tangomarkkinoihin, Provinssirockiin, Vauhtiajoihin ja pesäpalloon. Seinäjoki on noussut myös merkittäväksi jalkapallokaupungiksi. Lippulaivamme SJK:n edustusjoukkue on tehnyt monta vuotta pitkäjänteisesti ja ahkerasti työtä ja nyt SJK pelaa Veikkausliigan kärkisijoilla. SJK:n junioripalloilun parissa tehdään myös hyvää työtä ja se näkyy kasvavina harrastajamäärinä. Tavoitteet on asetettu korkealle ja niiden saavuttamiseksi tehdään aktiivisesti työtä, että jalkapallo voi Seinäjoella hyvin myös tulevaisuudessa.

Tavoitteiden pitää olla realistisia ja niihin pääseminen edellyttää jalkapalloilijalta ja taustajoukoilta sitoutumista ja itsensä likoon laittamista. Turnaus on nimetty Kai Pahlmanin (1935-2013) mukaan. Siihen on hyvät perusteet. Pahlman oli kahdenlajin huippuosaaja; muusikko ja jalkapalloilija. Siis mitä sopivin ja kannustavin esikuva junioreille.

Jalkapallokentällä tärkeintä on voittaminen ja se on tavoite, mutta taustajoukoissa tärkeintä on hyvin toimiva ja sitoutunut yhteistyö. Seinäjoen kaupunginkaan kehitys ei ole sattumaa, vaan johdonmukaista, strategista kehittämistä sekä sitoutumista asetettuihin tavoitteisiin. Kaupungin kehitys vaatii sitoutunutta yhteistyötä ja yhteiseen hiileen puhaltamista.On tärkeää, että taustajoukot tukevat urheilijaa, joka laittaa itsensä sataprosenttisesti peliin. Vaikka voittaminen on hienoa, kuuluu urheiluun kuten elämäänkin häviäminen ja pettymykset. Urheilu opettaa ja antaa paljon myöhempää elämää varten. Joukkueurheilusta nuori ihminen saa elämäänsä sellaista pääomaa, jota eivät kansainväliset talouden heilahtelut romuta.

Kiitos kaikille Kai Pahlman -lopputurnauksen järjestelyistä vastanneille ja tapahtuman tukijoille. Onnistuneen turnauksen järjestäminen on vaatinut jalkapalloväeltä sitoutumista, paljon aikaa, pitkäjänteistä työtä ja monen asian miettimistä.

Toivon joukkueille onnea ja hyviä pelejä. Tervetuloa Seinäjoelle!

Irene TureniusKaupunginhallituksen jäsen