Kaksi voittoa C14 PSL-peleistä

SJK-junioreiden 2004 ikäluokan YJ-joukkue pelasi sunnuntaina Vaasassa kaksi Puolen Suomen Liigan ottelua. Tuloksena 2 voittoa lähes täysin peliä dominoivien peliesitysten jälkeen! Maaliero 10-0! Ensimmäisessä pelissä kohdattiin Isolahden pienellä kentällä paikallinen VIFK yj. Alkuvihellyksestä lähtien tuli heti selväksi, kuka peliä hallitsee. Ensimmäisen 8 minuutin aikana luotiin 5 huippupaikkaa, mutta viimeistely ei niissä vielä onnistunut. Mutta jatkettiin kärsivällisesti oman pelin pelaamista ja yritettiin sanoa, että ollaan kärsivällisiä. Se tuotti tulosta, sillä hetken kuluttua alkoi pallot menemään jo verkon perillekin saakka. Onnistumisia tuli laajalla sektorilla. Voisi sanoa, että Täydellistä hallintaa alusta loppuun. Loppuvihellyksen kaikuessa taululla lukemat 7-0 SJK-j yj:lle! Ja totuuden nimissä sanottakoon, että olisi voinut olla jonkin verran suuremmatkin…. Maalit: 1-0     Luukas Ventelä 2-0     Luukas Ventelä 3-0     Vili-Verneri Tuisku 4-0     Vili-Verneri Tuisku 5-0     Miro Koskiniemi 6-0     Aleksi Leppämäki 7-0     Eemil Saarenpää Toinen ottelu pelattiin Elisa-Stadionilla, joka on huippukenttä ja todella iso tämän ikävaiheen pelaajille. Vastassa tuttu vastustajamme JJK Jyväskylä. Teemamme oli, että yritetään jatkaa aktiivista pelitapaamme myös tässä pelissä. Tiedostaen, että näin iso kenttä pelaajien voimavaroja paljon kuluttaa, mutta jokainen peli on myös oppimis- ja opetustapahtuma. Rohkealla taktiikalla siis matsiin! Alusta lähtien pelaaminen hyvällä tasolla ja pojat paiskivat hommia kiitettävästi. Pallonhallinta SJK-j yj:llä ja tilanteita syntyi tasaiseen tahtiin. Avausmaali syntyi ottelun 12. minuutilla ja toinen osuma 22. minuutilla. Lisääkin olisi voitu paremmalla viimeistelyllä tehdä. Myös vastustajan hyvin pelannut maalivahti esti lisäosumien syntymisen. Mutta mitään hätää ei missään vaiheessa 1. puoliajalla ollut ja maalivahtimme osallistui peliin pääsääntöisesti jalalla pelaten. Toinen jakso jatkui lähes samanlaisena kuin ensimmäinenkin. Pikkuisen enemmän vastustajamme pääsi pelinavauksista eteenpäin, mutta mitään maalitilanteita maalillamme ei syntynyt. Ne tilanteet, mistä olisi voinut jotain syntyä niin ne tilanteet SJK-j yj:n puolustus- ja keskikenttäpelaajat hoitivat todella tyylikkäästi. Kokonaisvaltaisesti erittäin hyvä ja tasapainoinen peliesitys kaikilta pelaajiltamme. Jotenkin tuntuu siltä, että talvikaudella harjoitellut asiat alkavat nyt näkymään joukkueen pelaamisessa. Ja nimenomaan joukkuepelaamisessa. Pelaajat tietävät, mitä pallollisena yritetään ja miten pallottomana joukkueena prässätään ja puolustetaan. Tilanteita aletaan tunnistaa aina vain paremmin ja se antaa peliin paljon hyviä elementtejä. Hieno päivä kaiken kaikkiaan! Maalit: 1-0     Kaapo Kotila 2-0     Kaapo Kotila 3-0     Miro Koskiniemi Seuraava PSL-kierros onkin sitten ns. Kotikierros ja turnaus pelataan lauantaina 19.5. OmaSP Stadionilla. Siihen saakka yritetään taas harjoitella joitakin pelillisiä teemoja ja katsotaan, kuinka niitä saadaan pelaajiin tarttumaan!