Kerho kuritti kovalla kädellä

SJK – FC Haka-j 3-0 (1-0)42 min 1-0 Saku Koskinen76 min 2-0 Miika Korpela (rp)82 min 3-0 Jarno TakamäkiSeinäjoen Jalkapallokerho aiheutti monelle pienimutoisen yllätyksen kurittamalla viikolla HJK:n kaatanutta Valkeakosken FC Haka-junioreita peräti kolmella maalilla. Voitto oli ansaittu kypsän peliesityksen ja hyvätasoisen kamppailun jälkeen ja nosti Kerhon sarjataulukossa neljänneksi.Ensimmäiset parikymmentä minuuttia vieraat veivät pallollista peliä, mutta Kerhon mainiosti organisoitu puolustuspeli esti tuhannen taalan paikkojen luomisen ja loput hoiti maalissa todella erinomaisen ottelun pelannut Juuso Kevari.Tuon parinkymmenen minuutin rynnistyksen jälkeen peli tasoittui selkeästi. Vieraiden kolme palkkasoturilla, perulaisilla Eduardo Chaparrolla, Benito Yllaconzalla ja Juniors Lazzarrolla, vahvistettu ryhmä alkoi turhautua, kun tuppukylän orkesteri ei soittanutkaan heidän nuotittamaansa sävelmää. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin kerho sai kamppailusta otetta.Jo tuon ensimmäisen parikymppisenkin aikana Kerholla oli yksi mainio tilaisuus iskeä Teemu Penninkankaan ohjauksen mentyä hiukan ohi maalin. Maalin Kerho kuitenkin iski ennen taukoa. Sen tosin voi ottaa ainakin osittain piikkiinsä vieraiden maalivahti Ville Kauppinen, joka isoon ääneen huusi hoitavansa pallon, joka tuli linjan yli. Ei hoitanut ei, sillä ensimmäisenä palloon liukui Saku Koskinen ohjaten sen verkkoon.Haka yritti toki hakea tasoitusta vielä ennen taukoakin, mutta eipä ollut malttia viimeistelypaikoissa. Sitä ei löytynyt toisellakaan puoliajalla, vaan isännät iskivät vielä kahdesti.Ensin Teemu Penninkangas pyöritti Hakan puolustusta siihen malliin, etteivät sääntöjen mukaiset konstit enää riittäneet hänen pysäyttämisekseen, vaan pallo vietiin rikkeen jälkeen pilkulle. Siitä sen tulitti verkkoo kauden toisen maalinsa SM-sarjassa iskenyt Miika Korpela pelikellon oltua 76. minuutilla.Kerhon toisen maalin jälkeen Haka meni kolmen alakertaan ja pyrki entistä enemmän painamaan pitkiä palloja kohti Kerhon rangaistusaluetta. Tulosta ei syntynyt ja turhautuminen purkautui kiukutteluna ottelun aivan erinomaisesti tuominneelle Juha Kallionpäälle. Siitä nyt ei tunnetusti juuri apua ollut.Toisella puoliajalla valmentaja Esa Haanpää teki onnistuneita vaihtoja. Vaihdot saivat kruununsa ottelun 82. minuutilla Nicolas Tuiskun pelattua ensin vaihtopelaajana sisään tulleen Ville Luomapuron päätyyn, mistä kauhajokinen pisti aivan loistavan keskityksen takatolpalle, missä toinen vaihtopelaaja, Jarno Takamäki, sai kävellä rauhassa pallon verkkoon sinetöiden loppunumerot. Maali oli "Jarskille" toinen tällä kaudella SM-sarjassa ja toinen peräkkäisissä otteluissa.Peli oli kokonaisuutena erittäin viihdyttävä ja jännittävä. Kyllä Hakallakin paikkansa oli iskeä maaleja, mutta paikat toisensa perään haaskattiin. Lisäksi varsinkin perulaiset hakivat melko paljon toisiaan ja hautoivat palloa. Toki muutama harhautus meni upeasti, mutta sitten tahtoi kerta toisensa jälkeen käydä niin, että mustapaitainen nappasi karkin pois.Voitto oli kotijoukkueelle arvokas ja ansaittu. Pistesaldo nousi 12:een, mikä tarkoittaa sitä, että vielä pitäisi raapia jokunen täppä sarjavakanssin uusimiseksi. Siinä missä Valkeakoskelle tuodaan ammattilaisia ihan junnusarjaankin, tuodaan Kerhoon pelaajia maakunnasta. Yhteistyö on ollut hedelmällistä etenkin FC Kiiston kanssa, mutta nyt myös Norrvalla FF:n kasvatti, Robert Fors, on joukkueessa mukana.On helppo todeta koko kotijoukkueen pelaajiston onnistuneen, sillä ei tällaista tulosta muuten synny. Ivan erinomaisesti pelasivat kuitenkin topparina pelanneet Jaakko Lampi ja Kalle Taimi, keskikentän Saku Koskinen ja Miika Korpela, sekä kärjessä Teemu Penninkangas. Juuso Kevari otti maalissa muutaman haamutorjunnan, joista näyttävin tuli noin 80. minuutilla juuri ennen Kerhon kolmatta maalia nuorukaisen torjuttua jaloillaan tulisen vedon.- Voitto oli meille tosi tärkeä. Jos saamme vielä yhden voiton, on sarjapaikka ihan saletti. Pelasimme ihan OK ja saimme hurjan määrän syötönkatkoja. Se, mikä jäi harmittamaan oli katkojen jälkeiset syötöt, jotka liian usein olivat ihan luokattommia, löysi joukkueen valmentaja Esa Haanpää vielä pikkuisen parantamisen varaa.- Koko joukkueen puolustuspelaaminen oli hyvää. Tiesimme, että Haka tulee lujaa ja tavallaan annoimmekin heidän viedä alussa peliä. Mielestäni onnistuimme kyllä pelisuunnitelmassamme, lisäsi Haanpää.SJK: Juuso Kevari, Eero Rantanen (46. Sami Viljanen), Jaakko Lampi, Kalle Taimi, Nicolas Tuisku, Jesse Jääskeläinen (46. Veli-Pekka Pajula), Miika Korpela, Saku Koskinen, Teemu Penninkangas (91. Aleksi Ahde), Robert Fors (81. Jarno Takamäki, v), Tommi Kukila (71. Ville Luomapuro)