Kirjaimellinen kiiras torstaina

Kirjaimellinen kiiras torstaina FC Kiisto – TP-Seinäjoki 9-0 (6-0)04 min 1-0 Alexander Bonden08 min 2-0 Petri Heiskari16 min 3-0 Jani Timonen24 min 4-0 Matti Lampi35 min 5-0 oma maali42 min 6-0 Petri Heiskari51 min 7-0 Alexander Bonden68 min 8-0 Alexander Bonden80 min 9-0 oma maaliNopeasti miettien Titanicin uppoaminen, Rooman palo, maailmansodat ja Tsingis Khanin tuhotyöt vaikuttivat melko mitättömiltä jutuilta siihen nähden, miten vaasalainen FC Kiisto kohteli TP-Seinäjokea kiirastorstaina Sepänkylän Botniahallin vieressä sijaitsevalla lumiveistosareenalla, joka tunnetaan myös tekonurmena.Olosuhteet olivat julmat molemmille joukkueille pakkasen lähenneltyä kymmentä astetta ja puuterilumisateen pudottua taivaasta juuri ennen ottelun alkua. Kenttä oli kuin luistinrata, jolla pelaajien askellus näytti osapuilleen samanlaiselta kuin Bambin liukuminen Disney-klassikossa peilikirkkaalla jäällä.Numeroissa ei ollut tippaakaan liikaa, pikemminkin päinvastoin. Jäi sellainen kuva, että kotijoukkue tyydytti suurimman maalinälkänsä jo ensimmäisellä puoliajalla aloitettuaan maalitehtailun alle viidessä minuutissa. Numerollisesti peli oli taputeltu vartissa isäntien iskettyä kulmurista kolmannen maalinsa. On täysin mahdotonta nimetä vierasjoukkueen parasta pelaajaa. Sen sijaan voisi kai todeta, että vähimmillä virheillä pääsivät Jarkko Mäki-Maunus vaihdosta kauden ensimmäistä otteluaan pelanneen ja heti takareittään loukanneen Atte Aaltosen paikalle tullut Juho Pajula ja surkuhupaisista lukemista huolimatta maalivahti Petri Välimäki. Aika monelle muulle jäi melkoisesti parannettavaa.Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue vyöryi tsunamin tavoin yli hätäilevän, huolimattoman ja täysin suotta panikoivan vierailijan. Nyt ei ollut näkyvissä sitä, mitä joukkue todella parhaimmillaan osaa. Ehkä tällainen pohjakosketus oli tarpeen. Jos mikroskooppisen tarkasti pyrkii havaitsemaan vieraiden maalintekopaikat, on silti täysin mahdotonta saada täyskättä aikaiseksi. Ensimmäisellä puoliajalla Jarkko Mäki-Maunuksen pusku oli ainoa tilanne, joka oli edes ”sinne päin”. Toisella puoliajalla Timo Rauhalan laukaus muutti pakista suuntaa ja maalivahti joutui nyrkkeilemään pallon kulmaksi. Myös Jaakko Lammen nousu oli hieno. Sen päätteeksi nuori mies tykitti kyllä kelvollisesti, mutta jälleen veskari veti pidemmän korren. Samir Bouroussi petasi puolestaan Miika Asunmaalle koko matsin parhaan paikan, mutta ”Millin” veto ei mennyt ihan milliä yli, vaan painui koko päätyverkon toiselle puolelle.Pientä hiottavaa siis jäi. Toisaalta tällaisen ottelun voi kuitata ainoastaan huumorilla. Nyt törmättiin mopolla tavarajunaan, eikä siinä ole mitään pahaa, sillä FC Kiisto on rahtusen kovempi mittari kuin moni arvaakaan. Pari pikkudetaljia ottelusta jäi myös mieleen. Pikkuveli Jaakko Lampi pisti isoveli Matilta tyylipuhtaat puikot ensimmäisellä jaksolla ja Samir Bouroussi oli ainoa tosi urheilija vetäen matsin sortseilla. Vähissä olivat kohokohdat oranssien lasien läpi tuijotellessa, kun tällaisetkin yksityiskohdat tarttuivat kovalevylle.TP-Seinäjoki: Petri Välimäki, Jaakko Lampi, Atte Aaltonen, Jukka Ahola, Vesa Kivimäki, Timo Karri Hiirikoski, Jere Jääskeläinen, Jarkko Mäki-Maunus, Timo Rauhala, Miika Asunmaa, Olli Rintamäki (Vaihdosta: Juho Pajula, Samir Bouroussi, Jyri Reinilä, Juho Mäki-Maunus).