KuPS romutti unelman

KuPS – SJK-juniorit 2-1 (0-0)41 min 1-0 Taneli Heiskanen

47 min 2-0 Ilari Kekäläinen

59 min 2-1 Leevi Oksanen

SJK-junioreiden unelma paikasta B-junioreiden SM-jatkokarsinnassa romuttui ottelun toisella puoliajalla Kuopion Savon Sanomat Areenalla ottelussa, joka vielä tauolla oli maalittomassa tasatilanteessa. Isännät iskivät toisen puoliajan alussa nopeassa tahdissa kaksi maalia ratkaisten kamppailun. 

– Vähän oli tänään nihkeää. Emme jostain syystä päässeet oikein missään vaiheessa käyntiin. Veskari jouduttiin vaihtamaan kun hän törmäsi hyökkääjän kanssa yhteen ja sai osumaa päähänsä. Nyt vaikuttaa, että mitään pahempaa ei onneksi sattunut, kertoi joukkueen koutsi, Jyri Hietaharju.

Vaikka tokihan SJK-juniorit onnistui vielä Leevi Oksasen maalilla kaventamaan, ei todellista painetta saatu kuitenkaan luotua KuPS:n maalilla, eikä erityisen hyviä paikkoja tasoituksellekaan syntynyt.

– Kyllä KuPS oli tänään parempi, vaikka tauolla oltiinkin vielä tasatilanteessa. Heillä oli tolppaa ja ylärimaa, joten meillä oli ehkä hieman onneakin, tunnusti Hietaharju avoimesti kuopiolaisten paremmuuden.

– Tietenkin me kavennuksen jälkeen vielä nostimme miehiä ylös ja menimme kolmen alakertaan, mutta emme me kuitenkaan kyenneet todellisuudessa isommin KuPS:aa uhkaamaan, lisäsi Hietaharju, joka ei kuitenkaan suostunut olemaan aivan järjettömän ettynyt, vaikka paikka kesän SM-sarjassa jäikin nyt haaveeksi ja edessä on I divisioonaa.

– Kyllä minä ihan tyytyväinen ja ylpeä olen poikien tekemiseen tässä karsintasarjassa. Yhdeksän peliä oli aikaa ja ainahan sitä voi jotakin jossitella, jos niin haluaa, mutta kyllä me Ykkösessäkin hyviä pelejä saamme. Ei tämä mikään katastrofi meille kuitenkaan ollut. Meillä oli hyviäkin pelejä tässä sarjassa, jatkoi Hietaharju.

Alunperin kamppailu piti pelattaman jo lauantai-iltana, mutta arktinen lumipyry pilasi tuolloin suunnitelmat ja näin matsin alkua jouduttiin odottamaan yön yli, kunnes tuomaristo aamutuimaan teki päätöksen, että kamppailu pelataan sunnuntaina puolen päivän jälkeen.

Ottelun siirrolla ei ollut mitään vaikutusta tilanteeseen, vaan nuoriso otti homman mallikkaasti ja näin kamppailu nähtiin sitten sunnuntaina.

Ensi viikonloppuna pelataan jatkokarsinnat ja sen jälkeen muodostetaan I divisioonan lohkot. Näillä näkymin I divisioona starttaa jo tämän kuun puolella.