Nollakutosten Espoon turnaus

P06 aloitti Espoon turnauksen tappiolla HJKlle 6-2. Ensimmäinen viisi minuuttia oli kylmän sään ja kovan vastustajan ansiosta melko kankean oloista pelaamista mutta hienosti pojat taistelivat itsensä 1-2 johtoon. Hyvä draivi ei kantanut kuitenkaan ihan loppuun asti, ja vastustaja pääsi rankaisemaan vielä useampaan kertaan. Hieman tarkkuutta seuraaviin peleihin lisää, niin hyvä tulee.

Toinen peli päättyi porilaisen FC Jazzin 5-1 voittoon. Oman puolustuspään rangaistusalueella oli tällä kertaa vaikeaa. Jazzin pelaajat olivat ainakin kolmessa tilanteessa selkeästi terävämpiä ja vahvempia boxin sisällä. Kuitenkin pallollisena oltiin ensimmäistä peliä reilusti parempia ja rohkeampia. 

Päivän kolmas ottelu toi ensimmäisen mukavan tuloksenin. Toiseksi viimeisessä ottelussa kohtasimme virolaisen Harju JKn. Ottelu oli tasaista vääntöä ja se päättyikin 2-2 viimeisen minuutin tasoitusmaalillamme. Tasoituksen teki kulmapotkusta maalivahtimme, joka pääsi ensimmäisenä keskityksen ja ohjasi pallon maaliin.

Viimeinen ottelu oli selkeästi pelillisesti parhaamme tässä turnauksessa. Honka oli terävämpi viimeistelytilanteissa ja tilanteenvaihdoissa ja lopputulos oli lopulta 5-2 tappio. Kahdessa viimeisessä pelissä näkyi kuitenkin paljon posiitivista, rohkeutta ja rauhallista pallollista pelaamista. Vielä kun ensimmäisiin kosketuksiin ja syöttöihin saadaan lisää laatua, niin tuloksetkin ovat varmasti parempia. 

Sunnuntain aamupeli takana. Tappio FC Futuralle 4-0. Vastustaja oli aivan meidän tasoinen mutta itse emme olleet tarpeeksi valmiita otteluun. Edelleen omissa hyökkäyksissämme tulee liikaa helppoja pallonmenetyksiä ja niistä vastustajalle vaarallisia vastahyökkäyksiä. Valmennus kiinnittää huomiota viimeisessä ottelussa kenttätasapainoon ja toivoo, että pojat keskittyvät tarkasti jokaiseen kosketukseen ja syöttöön sekä omalla rangaistusalueella pelaamiseen.

No niin, turnaus takana ja paljon harjoittelua edessä. Viimeinen peli päättyi kirvelevään tappioon rangaistuspotkuilla, varsinaisen peliajan päättyessä tasan 2-2. Reipas oli varmempi rankkareissa ja vei voiton. Ottelun alussa Reipas oli parempi mutta pelin edetessä saimme juonesta kiinni ja menimme maalin takaa 2-1 johtoon. Joukkueellemme oli paikat ratkaista ottelu varsinaisella peliajalla, mutta vanha sanonta osui toteen jälleen kerran: jos et tee paikoista, vastustaja tekee omistaan. Lopputuloksena oli siis tällä kertaa turnauksen viimeinen sija, mutta tästähän on vain yksi suunta ja se on ylöspäin.