Maanantaille pikku yllätys

Retkipäiväkirjan osa 5

Alkuperäiseen suunnitelmaan olin kirjannut, että voisin ajaa Norrköpingiin katsomaan pietarsaarelaisen FF Jaron kasvatin, Simon Skrabbin, IFK Norrköpingin ottelua IFK Göteborgia vastaan. Seura ei kuitenkaan ollut vastannut kolmeen sähköpostiin yhtään mitään.

Maanantaiaamuna kävin pikaisilla ostoksilla ja hiukan jaloittelemassa Tukholman keskustassa. Iltapäivälle olin sopinut treffit Hammarby IF:n kannattajien tekemän käsiohjelman päätoimittajan Magnus Hagströmin kanssa.

Ennen Södermalmilla olevia treffejä ehdin mukavasti kierrellä ja kaarrella kovasti pitämässäni kaupunginosassa.

Ennen kuin suunnattiin käsiohjelmaa tekevän Garbon tiloihin, jossa on muutaman kerran tullut sattuneista syistä käytyä, meniin läheiselle Zinkendams Idrottsplatsille tekemään videota, missä Magnus kertoo paljon asiaa. Kannattaa muuten kurkkia.

Juttutuokion ja toimistolla piipahtamisen jälkeen suunta oli sitten takaisin kohti Aparthotelia ja Telefonplatsia. Sinne päästyäni sain mukavan yllätyksen tsekkaillessani sähköpostiani.

Olin nimittäin vielä sunnuntai-iltana laittanut viimeisen jokseenkin epätoivoisen yrityksen saada akkreditoinnin maanantai-illan otteluun IFK Norrköping v IFK Göteborg ja hämmästyksekseni hätähuutoon oli vastattu myönteisesti.

Niinpä kamat autoon ja kohti n. 160 kilometrin päässä sijaitsevaa pelipaikkaa. Matka taittui ihan mukavasti moottoritietä pitkin ja perilläkin olin ihan ajoissa. Luonnollisesti ottelussa oli vähemmän yleisöä ja mediaa kuin Tukholmassa, niin autonkin sai parkkeerata ihan ilmaiseksi stadionin viereen.

Ottelu oli laadukas ja erinomaista viihdettä. Oikeastaan vähintään piste olisi ollut kohtuullinen suoritus kovasta työstä kotijoukkueelle, mutta niin vain kesken kaiken painostuksen IFK Göteborg iski ja varasti kaikki pisteet mukaansa. Sen sijaan Simon Skrabb ehti syöttää kotijoukkueen ainoan maalin 2-1 -tappiossa.

Ajomatka takaisin sujui aivan yhtä kätevästi, mutta hotellilla odotti ikävä yllätys, kun edellisenä päivänä Claes Ohlssonilta hankittu muistikortinlukija ei enää toiminutkaan. Ehkä pahimmin hukkaan heitetty 20 € ikinä.

Magnus Hagström videollaFanitouhuja videollaOttelun kuvagalleriaFaneja kuvissa

Linkki 1Linkki 2Linkki 3Linkki 4