Meidän miehiä No 2

Kuvassa Karjaalla nousua juhliva Mikko Väänänen kertoo mitä kuuluu…

Koska edustit TP-55/SJK-junioreita: Siirryin Lapuan Virkiästä TP-Seinäjoen junioreihin muistaakseni C-junnuissa. Useampi vuosi TP:ssä jonka jälkeen pari vuotta Virkiän II divisioonan edustusjoukkueen mukana. Armeijan jälkeen takaisin TP:n riveihin ja mukaan edustusjoukkueen rinkiin. Sen jälkeen TP:n edustuksen väreissä siihen asti kunnes TP ja Sepsi yhdistyivät ja syntyi SJK. SJK:n edustusjoukkueessa yhtäjaksoisesti aina kauden 2012 loppuun asti jolloin lopetin peliurani.

Ikä: 32 Syntymäpaikka: Lapua Nykyinen kotipaikka: Seinäjoki Perhe: Vaimo

Urheilutausta: Jalkapalloa 7-vuotiaasta asti 26-vuotiaaksi, jonka jälkeen salilla käyntiä pari vuotta ja sen jälkeen Crossfittiä Saavutukset: Isoimpana saavutuksena jäi mieleen SJK:n edustusjoukkueen riveissä nousu ykkösdivisioonaan kaudella 2011. Hävisimme kauden aikana ainoastaan yhden ottelun ja sekin tapahtui HJK:lle suomen cupissa.

Ammatti: Yrittäjä Koulutus: Tradenomi

Miten päädyit mukaan TP-55/SJK-junioreiden toimintaan? TP-Seinäjoella oli hyvä joukkue -86 ikäluokassa ja paremmat harjoitusolosuhteet kuin Lapualla. Siinä tärkeimmät syyt.

Millainen seura SJK-juniorit on Sinun mielestäsi? Itselläni kokemusta vain TP-Seinäjoen junioritoiminnasta ja sen jälkeen vain edustusjoukkueen toiminnoista TP:n ja SJK:n väreissä joten ei ole kokemusta SJK-Junioreiden toiminnasta. Mielikuva ainakin on, että laadukasta toimintaa tapahtuu SJK-junioreissa.

Oletko seurannut SJK-junioreiden ja/tai SJK:n toimintaa? Olen seurannut oman peliurani jälkeen tiiviisti SJK:n edustusjoukkueen toimintaa.

Mitä on tapahtunut elämässäsi sen jälkeen kun lähdit Seinäjoelta? En siis ole Seinäjoelta lähtenyt. Ajatus oli pelata niin kauan SJK:n edustusjoukkueen mukana kuin vain mahdollista. Mahdollisuuksia olisi ollut lähteä muualle pelaamaan sen jälkeen, kun SJK:n edustusjoukkueesta ei enää sopimusta tarjottu, mutta halusin pelata ainoastaan SJK:n edustusjoukkueessa joten lopetin pelaamiseni siihen. Peliurani jälkeen työskentelin viitisen vuotta Seinäjoella GapCon Oy:ssä, missä olin jo töissä myös viimeisten pelivuosien aikana. 2017 keväällä siirryin täysipäiväiseksi yrittäjäksi ja sillä tiellä ollaan.

Oletko vielä mukana jalkapallohommissa? Ainoastaan katsomon puolella. Millaiset muistot jäivät mieleen seurasta? Erittäin hyvät muistot jäivät. Paljon tietysti hyviä muistoja pelikavereista ja muista seuran ihmisistä unohtamatta tietenkään Kloppeja jotka jaksoivat kannustaa myös SJK:n alkuvuosien vaikeinakin hetkinä. Hienoa oli olla mukana SJK:n matkassa heti perustamisesta asti ja olla jonkin aikaa mukana jo hieman maistamassa menestystä nousun muodossa ykkösdivisioonaan. Seura on mennyt hurjasti eteenpäin jo ennen peliurani päättymistä ja vielä enemmän sen jälkeen.