Nollaneloset Jyväskylässä

SJK-j yj 04 ikäluokka vietti kaksi päivää Jyväskylässä 2004 ikäluokan Pelaajakehtitystapahtumassa. Tämän ikäluokan ns. A-koriin kuuluu KuPS, JJK, Jippo ja SJK-j. Päivien ohjelman kuuluu testausta useassa eri muodossa, videopalavereita ja tietenkin myös pelejä kaikkiaan 3 kpl. Ja hyvin tärkeänä osana myös pelaajien / joukkueen yhdessäoloa. Nämä ovat oikein mukavia tapahtumia ja sieltä tuotetaan järjestäjän toimesta loistavaa materiaalia opetustarkoituksellisesti joukkueiden käyttöön. Mukana reissussa oli kaikkiaan 19 pelaajaa. Muutama tiedossa ollut poissaolo, mutta hyvä määrä pelaajia mukana.

Tähän tapahtumaan 04-joukkue oli asettanut yläalueen prässipelin harjoittamisen ja tilanteenvaihto + riistojen jälkeen.

Kuinka toimia pallonriiston jälkeen?

Tätä yritettiin peleissä toteuttaa hiemna eri tavoin. Peliaika näissä peleissä 2×25 min.

SJK-j yj – KuPS  2-0

1-0  Elari Hautamäki (Kaapo Kotila)

2-0  Elari Hautamäki (Vili-Verneri Tuisku)

Hieno avausottelu! Asetettua teemaa saatiin toteutettua erittäin hyvin. Lähes 20 riistoa yläalueella ja niiden kautta hyviä tilanteen tunnistamisia. Yritetäänkö mennä nopeasti eteenpäin vai mennäänkö pidemmän pallonhallinnan kautta? Pelirohkeus oli hyvällä tasolla ja onnistujina koko joukkue!

SJK-j yj – JJK  4-0

1-0  Luukas Ventelä (Miro Koskiniemi)

2-0  Vili-Verneri Tuisku (Loistavan syöttökuvion päätteeksi, 4 viiimeistä syöttöä 1 kosketuksella)

3-0  Teppo Tuuri (Vili-Verneri Tuisku)

4-0  Emil Saarenpää (riisto, pitkä 60m juoksu ja pallo maaliin)

Tähän ottelluun vaihdettiin kaikkiaan 7 pelaa ensimmäisen ottelun jälkeen. Tarkoituksena jakaa kuormitusta tasaisesti pelaajien kesken.

Hyvä ottelu kokonaisuudessaan ja vastustaja ei päässyt oikein vaarallisia tilanteita SJK-j yj maalille aiheuttamaan muutamaa kulmapotkua lukuunottamatta. Jälleen joukkueena hyvä suoritus.

SJK-j yj – Jippo  3-0

1-0  Kaapo Kotila (Elari Hautamäki)

2-0  Emil Saarenpää (Elari Hautamäki)

3-0  Kaapo Kotila (Luukas Ventelä)

Taas vaihdettiin aloituskokoonpanoa jonkin veeran. Lyhyt valmistautumisaika päivän toiseen peliin, mutta hoidettiin hommat hyvin. Kokonaisuudessaan pallo lähes koko ajan meidän hallussamme. Muutama lisäosuma olisi voinut olla mahdollista tehdä, muuta tällä kertaa ei enempää. Hyvä ja kontrolloitu peliesitys!

Summa summarum:

Kolme ottelua ja ei yhtäkään päästettyä maalia ja itse onnistuttiin maalaamaaan 9 kertaa! Ei huono!  Maalivahtimme Saku Kankaanpää totesikin, että varmaan n. 7-8  torjuntaa kaiken kaikkiaan otteluissa yhteensä. Jalkapelissä tuli luonnollisesti paljon kosketuksia. 

Oltiin aktiivisia sekä pallollisena joukkueena että pallottomana joukkueena. Se aiheutti vastustajille hankaluukisa ja oltiin "kuskin paikalla" kaikissa peleissä, joissakin enemmän joissakin vähemmän, mutta "kuskina" kuitenkin. Rohkea ja aktiivinen pelaaminen sai Palloliiton edustajilta positiivista palautetta ja meitä kehoitettiin samalla tyylillä jatkamaan. Ja niinhän men yritämme jatkossakin tehdä!

Ja mikä pitää myös erityisesti mainita on se, että pelajat viihtyivät reissulla hyvin ja viettivät aikaa yhdessä myös niinä aikoina kun ei joukkuetapahtumia ollut!. Nämä ovat tärkeitä tapahtumia YJ-joukkueiden kannalta! Tästä hyvä jatkaa eteenpäin!