OKM:n seuratukea SJK-junioreille

SJK-juniorit sai eilen odotetun, toivotun ja kaivatu päätöksen Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratuesta. Seura sai tukea jo viime vuodelle tyttöjen jalkapallotoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen. Tuolloin summa oli 15 000 €. Nyt tukea saatiin 16 500 € samaan kohteeseen.

Juuri tämän kallisarvoisen seuratuen avulla olemme voineet palkata päätoimisen junioripäällikön, Jesse Koskelan, jonka päätehtävänä on kehittää ja kasvattaa SJK-junioreiden tyttötoimintaa sekä jalkauttaa seuran valmennuslinja tyttöikäluokkiin.

SJK-junioreiden tyttötoiminta sai erinomaisen lähdön tälle kaudelle. Odotukset oikeastaan jopa ylitettiin, sillä seurassa on tällä hetkellä jo yhteensä noin 220 tyttöpelaajaa kaikissa ikäluokissa Snadi-kerhosta C15-tyttöihin.

Tälle kaudelle saatiin jalkeille myös ensimmäistä kertaa historiassa oma naisjoukkue, joka pelaa alkavalla Kolmosessa SJK-junioreiden nimellä. Tässä projektissa puolestaan tehdään yhteistyötä Kauhavan Kanuunoiden kanssa, joka pelaa Kakkosessa.

Lisää tyttöjä otetaan mukaan kaikkiin ikäluokkiin koko kauden ajan. Seuran tavoite on kasvattaa tyttömääriä noin 300 pelaajaan hankkeen aikana. Yhtenä osana rekrytointikampanjaa on UEFA:n Playmakers -projekti, josta tullaan tiedottamaan tarkemmin ensi viikolla.

Kaikkiaan SJK-junioreissa on tällä hetkellä pelaajia lähes 900. Näistä tyttöjen lisäksi poikia on noin 580, erityisliikuntaryhmäläisiä 40 ja aikuispelaajia 50.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille lähes 4,5 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuen avulla lisätään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia sekä tuetaan paikallisen seuratoiminnan elinvoimaisuutta.

Seuratukea myönnettiin yhteensä 408 hankkeelle. Niistä uusia hankkeita on 284 ja jatkoa aiemmalle hankkeelle on 124.