P 97 aloitti Joy Gamesit väkevästi

P 97 aloitti Joy Gamesit väkevästi TUL:n Joy Games -tapahtuma, lajina jalkapallo, käynnistyi lauantai-aamulla Wallsport Areenassa. Poikien D-13 sarjassa TP-Seinäjoen joukkue aloitti räväkkään väkevästi kahdella voitolla. Lauantai-illalla on vielä ohjelmassa yksi ottelu ja sunnuntaina kaksi. Avauskamppailussa TP sai vastaansa tutun paikallisvastustajansa Sisun. Jos oli vastustaja tuttu, niin oli myös ottelun tahti. TP vei ottelua alusta loppuun ja Sisu joutui siihen sopeutumaan. Lopputulos 18-0 (11-0) kertoo kaiken olennaisen. Vastuuvalmentaja Jari Kujala löysi poikien otteista sentään jotakin parannettavaakin: Pelitempo pysyi hyvin yllä ensimmäisellä jaksolla, mutta toisella se hiipui. Myös syöttötaito katosi viimeisen kymmenen minuutin aikana. Valmentaja Kari Kiviluoman mukaan maalipaikkoja olisi ollut vaikka 38 maaliin, jos päättäväisyyttä olisi ollut niin kuin tavoitteena oli. Sisu -ottelun maalit jakaantuivat seuraavasti: Antti Palomäki 5, Jaakko Raitis 3, Jesse Välimäki 3, Matti Lähde 3, Tommi Luopajärvi 2, Teemu Seppelvirta 1 ja Nicolas Kotamäki 1. Kärkkärillä maalin iskivät ainakin Nicolas ja Jesse. Valmentajien mieleen oli jäänyt erityisesti Jaakko "Jasu" Raittiin päällä tekemä maali ja saman pelimiehen sairaan kova veto maalin alanurkkaan. Maalinteon aloitti Jesse Välimäki. Kunnia siis sille, joka ketsuppipullon sai auki! Maalissa Henri Kallio-Kurssi selvisi ilman torjuntoja. Hän sai päivystää pitkiä jaksoja keskiviivan tuntumassa seisten. Sisun poikien kunniaksi on sanottava, että kentällä oli jopa pari vuotta nuorempia poikia, eikä yritys katkennut hetkeksikään. Toiseen otteluun TP:n valmennus terävöitti viikonlopun tavoitteita. TP:n pitää olla kentällä se, joka määrää tempon. Syöttöjen pitää olla hyviä ja niiden on lähdettävä nopeasti. Yksi vastaan yksi tilanteissa on osattava ennakoida, reagoida ja voittaa. Suunnanmuutospeliä on kehitettävä: Riiston jälkeen ensimmäinen syöttö on annettava eteenpäin. Linjat on pidettävä tiiviinä ja puhetta – ohjausta ja kannustusta – pitää olla. Maalivahtien työskentelyssä huomio kiinnitettiin siihen, että he uskaltaisivat pelata ulkona maalista ja avauspeli olisi nopeaa. Koko joukkueelta perään kuulutettiin 100 % asennetta joka hetki koko viikonlopun ajan. Näillä eväillä lähdettiin ottamaan mittaa tomaattipitäjän vankoista pelimiehen aluista. Vastaan tuli siis FF Kraft Närpiöstä. TP pelaa tässä turnauksessa kaikilla käytettävissä olevilla pelaajillaan niin, että lepovuorojakin osuu kohdalle. Kraft -ottelu aloitettiin seuraavalla kokoonpanolla: Maalissa Jonne Uitto, puolustuksessa Nicolas Kotamäki – Ville Viita – Joni Vähämaa – Mikael Malmi, laitalinkkeinä Jaakko Raitis ja Topias Syrjälä, keskikentällä Iiiro Kiviluoma ja Valtteri Leppänen ja kärjessä kymppipaikalla Matti Lähde ja piikkinä Antti Palomäki. Kraft oli heti alkuvihellyksestä alkaen TP:n painostuksen alla. Jo neljännellä peliminuutilla pallo oli närpiöläisten maalissa, kun Topias Syrjälä laittoi rankkarialueelta vaikean pallon hienosti sisään. Neljä minuuttia määrätietoista työtä lisää ja TP sai taas palkinnon, kun Jaakko Raitis peippaili kuudentoista rajoilla pari kertaa siististi ja latasi pallon komeasti maalin alanurkkaan tolpan juureen. Tilanne oli jo 2-0 ja peli oli täysin mustissa pelanneen TP:n hallinnassa! Erityisesti huomiota herättivät vasenjalkaisen Jaakko Raittiin hienot keskitykset. Ennen puoliaikaa suoritetuissa vaihdoissa kentälle tulivat puolustukseen Jesse Välimäki ja Teemu Kukkanen sekä hyökkäykseen Tommi Luopajärvi. Huilimaan tulivat Mikael, Nicolas ja Matti. Puoliajalla vastuuvalmentaja Jari Kujala kehotteli poikia vielä nopeampaan peliin. Syöttöpeliin oli vielä saatava lisää laatua ja helppoutta. Kokoonpanoon tehtiin yksi radikaali muutos, kun Jari komensi toiselle jaksolle Mikael "Mike" Malmin kärkeen Tommi Luopajärven jäädessä huollon hoiviin pikku kolhujen takia. Toinen jakso aloitetiin puolustuksen osalta samalla kokoonpanolla, kuin eka lopetettiin. Matti Lähde palasi omalla pelipaikalleen hyökkäyspäähän ja Joonas Lepistö tuli uutena nimenä kentälle Jaakko Raittiin tilalle. Joonas oli ollut pelaamassa pari lentopallo-ottelua ja tuli paikalle ottelun alkuminuuteilla. Kraft sinnitteli toisella jaksolla seitsemän minuuttia ennen kuin sen omassa päässä jälleen soi. Antti Palomäki teki maalin edestä lukemiksi 3-0 todellisella tahdon näytteellä. Maalia edelsi kerrassaan upea Matti Lähteen vastustamattoman vahva 50 metrin mittainen rynnistys laidalta. Matti laittoi kaikeksi huipuksi loistavan keskityksen maalinsuulle, jossa olisi Antin lisäksi ollut hieman taaempana Joonas Lepistö, joka olisi niin ikään varmasti maalannut, jos pallo olisi tullut hänelle asti. Kului vain kaksi minuuttia lisää ja lukemat olivat jo 4-0 TP:lle. Keskikentän työmyyrä Iiro Kiviluoma latasi 18 metristä pallon komeasti yläkulmaan. Maalia edelsi Joonas Lepistön ja Matti Lähteen hieno esityö. Tässä vaiheessa Tommi Luopajärvi otettiin tervehtyneenä takaisin kärkeen. Tommi tekikin lopulta ottelun viimeisen maalin viimeistellessään lukemiksi 5-0 (2-0) hienon syöttöpelin päätteeksi. Koko puolustuskalusto pelasi Närpiön poikia vastaan sataprosenttisen varmasti ja laadukkaasti. Keskikenttä ruokki kohtuullisen mukavasti kärkimiehiä, joita ei selvän voiton jälkeen sovi moittia, vaikka edelleen maalintekopaikkoja riitti runsaasti myös tuhlattavaksi. Maalivahti Jonne Uitto saa ottelusta puhtaat paperit. Vähän töitä, mutta hallitusti hoidettu! Jari Kujala antoi pojille ansaitut kiitokset ottelun jälkeen. Vastus oli pikkuisen kovempi kuin aamulla, mutta oma peli olikin aamua hivenen parempaa. Illan otteluun Tampereen Kisa-Tovereita vastaan Jari antoi kaksi läksyä: huolellisuutta on lisättävä ja liian pitkät kuljetukset on unohdettava.