P11 mitaleille Tampereella

P11-joukkue osallistui viikonloppuna Ilves Fun Cupiin Tampereella. Matkaan lähdettiin aikaisin lauantaina ja pientä jännitystäkin oli ilmassa, olihan reissu valtaosalle ensimmäinen pelkästään joukkueen kanssa tehty yön yli pelireissu. Perillä oltiin hyvissä ajoin, joten ehdittiin rauhassa jutella tavoitteet läpi ennen ensimmäistä peliä. Normaalien pelillisten teemojen lisäksi sovittiin, että turnauksen kantavana teemana olisi kaverien auttaminen. Tosin kun sitä vähän pureskeltiin, niin todettiin että itse asiassa sen toteuttaminen onnistuukin helpoiten pelillisten asioiden avulla.

Ensimmäinen ottelu oli nokialaista NoPS:a vastaan. Jännityksestä ei ollut tietoakaan ja jokainen poika pelasi kesän tähän saakka parhaan pelinsä. Tästä kertoo osaltaan sekin, että 7-1 voittossa oli 5 eri maalintekijää, vaikka ottelussa nähtiin myös puhdas hattutemppu.

Toiseen peliin lappeenrantalaista PEPOa vastaan lähdettiin ehkä vähän mahat täynnä, eikä kyseessä ollut sinänsä hyvistä ja runsaista aterioista johtuva asia. Kun vielä vastustajakin oli tosi hyvä, niin päästiin heti maistamaan myös tappion karvasta kalkkia. Vastustaja käytti taitavasti tämän sarjan paitsiosääntöä hyväkseen ja kun siihen yhdistää meidän joukkueen vähän liiallisen innon maalintekoon, oli tilanne jo puoliajalla 0-3. Puoliajalla saatiin kuviot sovittua, mutta voittoon se ei enää kantanut vaan lopputulos oli 0-4.

Päivän viimeinen peli oli järjestävää seuraa Tampereen Ilvestä vastaan. Peli oli vauhdikasta ja tarjosi urheiluruutumaalien lisäksi myös lukuisia urheiluruututorjuntoja. Peli oli koko ottelun ajan hyvin hallussa ja vaikka vastustaja aivan lopuksi iskikin, niin lopputulokseksi kirjattiin 5-2 voitto.

Pelin jälkeen suunnattiin iloisena hotellille ja huomattiin että koko Tampere, mukaanlukien hotellimme, oli täynnä iloisia ihmisiä – osa oli iloinen urheilullista asioista ja osa valmistautui saksalaisen laulu- ja soitinyhtyeen konserttiin. Pesun jälkeen käytiin vielä koko joukkueella ihmettelemässä väenpaljoutta Ratinan suunnalla ja saatiin loppuverryttelyt tehtyä Pikku Kakkosen Leikkipuistossa. Turnauksen järjestäjiltä saatuja iltapalatarvikkeita täydennettiin vielä saksalaisteemaan sopien eräästä hotellin vierestä sijaitsevasta päivittäistavarakaupasta, jotta saatiin vielä päivän viimeiset syömiset hoidettua. Vaikka orkesterin pauhe vähän hotellilla kumisikin, unta ei tarvinnut paljoa houkutella pitkän päivän päätteeksi.

Sunnuntaiaamun aikataulu oli jopa poikkeuksellisen lempeä, joten saimme nukkua hyvin ja pitkään sekä syödä aamupalan rauhassa. Aamun ensimmäinen peli oli espoolaista LePaa vastaan. Ottelu oli hyvin fyysinen, osalle varmasti koko tähän astisen uransa fyysisin, mutta siihen oltiin valmiita. 30 minuuttia pelattiin puolin ja toisin erinomaista ja intensiivistä kamppailua. Sitten vastustaja sai tehtyä pari nopeaa maalia, heti meidän tolppa-tolppa-ulos tilanteen jälkeen. Vaikka loppuun saakka taisteltiinkin, niin lopputulos oli 0-4, joka ei kyllä tällä kertaa kuvannut ottelun kulkua. Samaa mieltä olivat yhteisellä lounaalla LePan taustahenkilöt, jotka kuvasivat ottelua erittäin tasaiseksi ja kiihkeäksi kahden pelaamaan pyrkineen joukkueen kamppailuksi ja tästä oli helppo olla yhtä mieltä.

Tappio tiesi sitä, että turnauksen voitto lipui käsistä, joka joukkuetta tietenkin melkoisesti harmitti. Panosta viimeisessä ottelussa kuitenkin riitti; me olisimme vain voitolla pronssilla kun taas vastustaja Sääksjärven Loiskeella oli voitolla mahdollisuus taistella vielä koko turnauksen voitosta ja tappiolla tuloksena olisi kitkerä 4. sija. Ottelu oli erittäin jännittävä ja turnauksen teemamme, kaverin auttaminen, näkyi jokaisessa tilanteessa. Tiukkojen vaiheiden jälkeen tuomarin viheltäessä pelin poikki tulostaululla komeili 3-2 ja pettymyksen kyyneleet vaihtuivat vilpittömään riemuun, kotiin oli tulossa viemisiä! Taivaskin oli pelin tuoksinnassa revennyt, mutta se ei juhlintaa laimentanut vaan kentällä nautiskeltiin hetki palkintojenjakoa, ennen kuivien kamppeiden vaihtoa. Kotimatka sujuikin iloisissa tunnelmissa, hienoja kokemuksia ja muistoja rikkaampana!