Pohjanmaan derby perjantaina

Pohjanmaan derby SJK – VPS perjantaina

SJK isännöi perjantaina 13.9. klo 18:30 Pohjanmaan derbyssä Vaasan Palloseuraa OmaSp Stadionilla. Ottelun ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta ja arkisin klo 9-16 SJK Shopista. Myös SJK-juniorit myyvät kaikkiin SJK:n Veikkausliigan Haastajasarjan kotiotteluihin käyvää lippu-voucheria, jonka voi vaihtaa pääsylipuksi haluamaansa otteluun. Voucherin hinnasta osa tilitetään suoraan SJK-junioreiden tukemiseen. Lue lisää tapahtuman järjestelyistä tämän otteluennakon loppuosasta.

Perjantain Pohjanmaan derby on kaikkiaan 28. kerta, kun nämä joukkueet kohtaaavat. SJK on ollut otteluissa niskan päällä ja vierailija VPS on voittanut vain kuudesti. Kolme kertaa on päädytty tasapeliin. Tällä kaudella on kohdattu jo kertaalleen Seinäjoella sekä Vaasassa. Näissä otteluissa Vaasassa pisteet tasattiin 1-1-tuloksella ja Seinäjoella SJK otti niukan kotivoiton 1-0-tuloksella. Silloin pelattiin myös kolmen pohjalaisseuran välistä Pohjanmaan PowerPark Liigaa ja SJK voitti pokaalin kuuden pisteen erolla KPV:hen. VPS jäi kolmikon viimeiseksi. Tuota liigaa ei enää jatketa, vaan nyt pelataan Veikkausliigan Haastajasarjaa. VPS pelaa sarjapaikastaan ja SJK tavoittelee paikkaa Eurooppaan kaudeksi 2020.

Haastajasarjan kaksi parhaiten sijoittunutta joukkuetta osallistuu kauden jälkeen pelattavaan Europeliturnaukseen, missä on jaossa paikka kauden 2020 UEFA Eurooppa-Liigan karsintaan. Tuo on ollut SJK:n tavoitteena kauden alusta alkaen ja joukkue tulee tekemään kaikkensa ensin päästäkseen Europeliturnaukseen ja sitten voittaakseen sen.

– Jälleen kova peli edessä ja tämä on juuri semmoinen, kuin derbyt ovat. Sinä aikana, kun minä olen ollut SJK:ssa, ovat nämä pelit olleet aina todella tiukkoja, täysin riippumatta siitä, missä kunnossa joukkueet ovat sarjoissa olleet aiemmin tai millä paikalla ollaan taulukossa, sanoo SJK:n päävalmentaja Brian Page.

– VPS:n päävalmentaja Christian Sund on tehnyt siellä nyt hyvää työtä ja hän on tuonut joukkueeseen paljon lisää energiaa ja vastaan tulee erilainen joukkue kuin alkukaudella. Meidän pitää olla varmoja siitä, että pystymme vastaamaan siihen energiaan, Page jatkaa

– Olemme harjoitelleet nyt hyvin tämän maajoukkuetauon aikana ja olen luottavainen, että otamme ottelusta voiton kannattajillemme sekä kolme pistettä, jotka auttavat tuomaan hyvän alun eurotavoitteellemme. Olemme myös saaneet pelaajia takaisin harjoituksiin loukkaantumisista ja se on tuonut eri vaihtoehtoja sekä syvyyttä meidän ryhmään. Pelaajat ovat hyvässä kunnossa, hyvällä asenteella ja henkisesti hyvin valmistautuneita peliin, Page vakuuttaa.

Puolustaja Jarkko Hurmeelle perjantain VPS-kohtaaminen on kauden ensimmäinen. Pohjanmaan derbyn hän pelasi kuitenkin jo alkukaudesta KPV:ta vastaan. SJK:ta kaudesta 2016 lähtien edustanut Hurme, on kuitenkin ehtinyt pelata otteluita VPS:ää vastaan jo useampaan kertaan.

– Ensimmäistä kertaa pelataan nyt tälläisessä sarjajärjestelmässä, ja jos se on VPS:lle tärkeä peli, niin tuntuu, että tämä on meillekin vähän pakkovoiton paikka. Meidän pitää olla Haastajasarjan kahden parhaan joukossa. Derby itsessään on tärkeä, mutta tämä sarjajärjestelmä tuo siihen vielä lisää, eikä tämä ole mikään tavallinen kolmen pisteen peli, pohtii Jarkko Hurme.

Hurme oli pitkään sivussa talvikaudella ja keväällä, kun miestä kuntoutettiin rauhassa vanhoista, pitkään vaivanneista vaivoista. Keväällä kun Hurme pääsi taas pelikentille, tuli uusi loukkaantuminen HJK-vieraspelissä ja paluu kentille tapahtui vasta nyt syksyllä.

– Talvella muutimme treenaamistani, kun mulla oli siinä ne pari leikkausta alla. Päätettiin silloin, että otetaan ihan rauhassa ja laitetaan oikeasti ne jalat kuntoon ennen kuin aletaan pelaamaan. Ja se tuntuikin silloin sitten keväällä siltä. Mutta sitten tuo helkkarin lonkka meni pelissä siinä, ja se pilasi kaiken täysin. Jalat tuntui silloin todella hyvältä, niin uusi loukkaantuminen tuli kyllä todella veemäiseen paikkaan, kertoo Hurme.

– Nyt sitten taas jalat ovat kunnossa, lonkka on kunnossa ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin tuntuu, että olen juuri nyt parhaassa kunnossa mitä olen täällä Seinäjoella pelatessa ollut koskaan. Kun olen joutunut olemaan pitkään poissa, niin olen myös saanut kuntouttaa itseni täysin siinä samalla. Tosi hyvältä tuntuu ja on ollut kyllä helkkarin kiva päästä pelaamaan ja treenaamaan kunnolla pitkästä aikaa, Hurme jatkaa.

– Kerrankin kun kunnossa pääsee pelaamaan, niin mikäs sen mukavampaa. Ja jos valinta kohdistuu meikäläiseen perjantaina, niin taatusti annan kentällä aivan kaikkeni, siitä ei ainakaan jää kiinni, vakuuttaa Hurme vielä lopuksi nauraen.

Pohjanmaan derby, SJK – VPS perjantaina 13.9. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Ottelu näkyy myös suorana Ruutu-palvelusta.

Lue lisää molemmista joukkueista sekä ottelutapahtuman järjestelyistä, SJK:n nettisivuilta:

http://www.sjk.fi/w/pohjanmaan-derby-sjk—vps-perjantaina

Linkki 1Linkki 2Linkki 3