RoPS joutui ahtaalle cupissa

RoPS joutui ahtaalle cupissaTP-Seinäjoki – RoPS 1-2 (1-2)28 min     0-1     Mordon Malitoli33 min     0-2     Tero Kemppainen (rp)44 min     1-2     BetinhoRovaniemen Palloseura sai tehdä täyden iltapuhteen, ennen kuinliigajoukkue selvitti tiensä jatkoon Suomen cupin kuudennellakierroksella. TP-Seinäjoki antoi miehen vastuksen, mutta joutui lopultataipumaan sateisella keskuskentällä 1-2 (1-2). TP sai oman pelinsärullaamaan toisella jaksolla ja loi muutaman todella vaarallisenmaalintekopaikan, joista ei kuitenkaan syntynyt tulosta. Ottelunloppupuolen tapahtumien valossa kotijoukkue olisikin ansainnut päästä vähintään jatkoajalle.Ensimmäinen puoliaika sujui tasaisen alun jälkeen RoPS:n hallitessa.Rovaniemeläiset rakentelivat näppärällä lyhytsyöttö- ja seinäpelillähyökkäyskuvioitaan, mutta varsinaisiin tekopaikkoihin vieraat eivätsilti päässeet. TP näytti alkupuolella hitusen turhaakin kunnioittavanvastustajaansa, eikä kotijoukkue näin päässyt itse heti peliin mukaan.RoPS:n sambialaiskolmikosta Mordon Malitoli tykitti kohti pruukilaisten maalia, mutta läpi ottelun hyvin pelannut Jani Luukkonen nyrkkeili kovan vedon kulmaksi. Pian mies joutui kuitenkin poimimaan nahkakuulan ensimmäisen kerran verkosta. Toisen kulmapotkun jälkitilanteesta Malitoli pääsi tuikkaamaan pallon läheltä sisään, kun TP-puolustus ei pystynyt siivoamaan palloa väljemmille vesille.Muutama minuutti tästä ja epävarmasti vihellellyt Ronny Brännbacka näki rangaistusalueella Juho Kirjosen pelanneen palloa kädellään. Peliväline pilkulle, josta vieraiden Tero Kemppainen ampui sen varmasti vasempaan alanurkkaan ohi oikealle aavistaneen Luukkosen. Tuomo Könösellä oli vielä paikka lisätä rovaniemeläisjohtoa Kimmo Savolaisen mainiosta keskityksestä, Luukkonen kuitenkin kesti maalillaan ja hoiteli Könösen tiukan puskun nyrkeillään.Kokenut RoPS-kapteeni Ilkka Mäkelä pysäytti jatkossa TP:n hyökkäyksen tahallisella käsivirheellään, josta Brännbacka ei nostanut edes korttia. Kotijoukkue käytti joka tapauksessa seuranneen erikoistilanteen hyväkseen. Pasi Oksanen nosti vaparin Betinhon päähän, josta pallo kimpoili parin vierasjoukkueen pelaajan kautta verkon perukoille. TP piristyi selvästi kavennusosumasta ja Jarkko Mäki-Maunus tykitti matalan vedon niukasti takatolpasta ohi.Heti tauon jälkeen RoPS:lla oli muutama hyvä tilanne lisätämaalisaldoaan. Luukkonen kuitenkin torjui jälleen mainiosti MikaHuikarin tykityksen. Tämän jälkeen Könönen kuljetteli hienostiharhautellen läpi TP:n puolustuksen ja siirsi taakse George Chilufyalle,jonka laukaus blokattiin viime hetkellä.Ottelun loppu sujui lähes täysin kotijoukkueen merkeissä. Kärjessähurjasti raatanut Jussi Markkanen irtosi puolittaiseen läpiajoon DabidChilufyalta, muttei kyennyt maalaamaan hyvästä tilanteesta. JatkossaPinduca vapautti pystypistollaan Jyri Hietaharjun läpi, Jani MeriläinenRoPS:n maalissa selvitti loistavasti Jykän kudin kulmapotkuksi. TP:nkoko pelin parhaan paikan järjesti kuitenkin itselleen Mikael Muurimäki.Vaihdosta Marcelon tilalle tullut tullut Mikki ohitti vauhdilla DabidChilufyan ja leikkasi keskelle, mutta tuhri pallon avopaikasta ohityhjän maalin.Ennen päätösvihellystä Markkanen ohjasi vielä päällään Mika Kallionkulmurin niukasti yli riman eikä Mama myöskään saanut Pinducan pitkää vapauttavaa syöttöä lopussa haltuunsa liukkaalla kentällä. Aivan viime hetkillä Betinho pääsi puskemaan läheltä vapaasti, kuitenkin suoraan Meriläisen syliin.TP-Seinäjoen kokoonpano:Jani Luukkonen, Mika Kallio, Juho Kirjonen (v), Marko Mäenpää, Jarkko Mäki-Maunus (Mika Hiekka), Pasi Oksanen (Jyri Hietaharju), Betinho, Veli-Pekka Nurmi, Pinduca, Marcelo Nunes (Mikael Muurimäki), Jussi Markkanen