Selvä hallinta toi ansaitun voiton

11.07. TP-Seinäjoki – Pyry Nokia 1-0 (1-0)29 min 1-0 Jouni SantanenTP-Seinäjoki palasi muutaman viikon sarjatauolta ja otti pelitapahtumiin nähden täysin ansaitun, vaikkakin numeroiden valossa niukan 1-0 (1-0) -voiton lauantaina Keskuskentällä vierailleesta Pyry Nokiasta.TP hallitsi varsinkin ottelun avausjaksoa totaalisesti ja peliä käytiinkin pääasiassa nokialaisten kenttäpuoliskolla. Pelin alussa Pasi Oksanen antoi pari hyvää keskitystä vasemmalta laidalta luukulle, mutta jatkajaa maalinsuulla ei löytynyt. Mika Kallio pääsi laukomaan vapaasti rangaistusalueen takaa, veto kuitenkin meni hieman alanurkasta takatolpan ohi eikä Vesa Kiljunenkaan ehtinyt liukua palloa sisään.Ratkaisumaali syntyi vajaan puolen tunnin pelin jälkeen nokialaisittain melkoisen nolosta tilanteesta, kun Pyry-puolustus palautti pallon takaisin maalivahti Jyrki Toloselle. Pruukilaisten maalitykki Jouni Santanen lähti kärkkäästi karvaamaan palloa ja saikin ryöstettyä sen itselleen epävarman Tolosen haparoidessa purussa. Jone kiersi veskarin ja sijoitti varmasti pelivälineen tyhjään verkkoon tehden jo kauden kahdeksannen osumansa.Maalin jälkeen ote ja hallinta pysyi edelleen TeePeellä. Kotijoukkue sai epäsuoran vapaapotkun rangaistusalueen sisältä, mutta Mark Josephin veto siirrosta painui päin muuria. Vielä ensimmäisen puoliajan loppupuolella Jani Honkavaara kokeili laukoa lähes kolmestakympistä, Tolonen kuitenkin pystyi nyrkkeilemään tilanteesta kulmurin.Heti toisen pelijakson alussa Mika Kallio pääsi pariin otteeseen ampumaan oikeallaan, mutta molemmilla kerroilla hitusen ohi nokialaismaalin. Vieraat saivat ottelun ainoan varsinaisen maalipaikkansa vastahyökkäyksestä, kun Petri Levola pelattiin lähes avopaikkaan. Käytännössä koko pelin ajan työttömänä TP:n maalinsuulla seisoskellut Sami Sinkkonen selvitti tilanteen kulmuriksi hyvällä vastaantulollaan.Vaihdosta peliin tulleelle Mika Hiekalle siunaantui vielä tuhannen taalan tekopaikka Vesa Kiljusen antamasta kulmurista, mutta mies ampui pallon taivaan tuuliin yli Nokian maalin vitosen viivalta. Hiekka pääsi lopussa puskemaan vapaasti Kiljusen keskityksestä, jälleen kuitenkin yli.Sinkkosen ohella TP:n alakerta kokonaisuudessaan pääsi ottelussa suhteellisen helpolla. Pyry Nokian harvat hyökkäykset olivat yhtä poikkeusta lukuun ottamatta kesyjä ja pysähtyivät yleensä jo keskialueella pallonmenetyksiin. Kotijoukkue olisi sen sijaan paremmalla viimeistelyllä ja ennen kaikkia suoraviivaisemmalla pelillä pystynyt kasvattamaan maalitiliään. Etenkin toisella jaksolla pruukilaisten peli puuroutui ja vapauttava viimeinen syöttö jäi puuttumaan.TP varmisteli kolmea pinnaa Aika selväksi kävi pelin jälkeen, että tyylipisteitä ei lähdetty hakemaan, vaan ainoastaan kolme pistettä kiinnosti TP-Seinäjokea. Kolme pinnaa todellakin tuli, eikä tyyliä todellakaan nähty.Toki syyksi esityksen aneemisuuteen kummankin joukkueen osalta voidaan hakea monia syitä. Suosikkisyy on kuitenkin se, että peli oli tauon jälkeen ensimmäinen kummalekin joukkueelle. Niinpä niin… Joka vuosihan tauon jälkeen on se ensimmäinen peli, eikä sen ole pakko olla huono.Toinen hyvä syy olivat olosuhteet. Märkä ja raskas kenttä vei mehut pelaajista. Joopa joo. Kuitenkin joukkueet ovat harjoitelleet kovasti, jos valmentajiin on uskominen. Ei silloin sade saa tappaa peliä kokonaan.Tyypillistä tauon jälkeenVierasjoukkueen valmentaja Jukka Heinonen ei suuremmin omiensa päitä siloitellut ottelun jälkeen, eikä juuri ollut aihettakaan.- Se oli tyypillinen ottelu tauon jälkeen. Raskas kenttä söi pelaajilta voimia. Ainekset nolla-nolla peliin olivat olemassa, selvitti Heinonen.- Ainoan maalinsa TP-Seinäjoki sai täydellisenä lahjana maalivahti Jyrki Tolosen seikkailtua hiukan. Toki TP olisi saattanut ratkaista pelin muutenkin ensimmäisellä puoliajalla, sillä he hallitsivat peliä, myönsi Heinonen.- Ei tässä sormella ryhdytä ketään osoittelemaan, sillä kaikille tulee virheitä, kuittasi Heinonen Tolosen hölmöilyt, jotka maksoivat ainakin pisteen nokialaisille.Kolme pinnaa arvokkaatTP-Seinäjoen valmentaja Hannu Rajaniemi oli tyytyväinen joukkueensa voittoon "niinkin kovasta joukkueesta kuin Pyry Nokia".- Tarkan peli päivähän tämä oli. Olosuhteet olivat vaativat ja lipsahdusten mahdollisuuksia oli paljon, selvitti "Köppä"- Kyllä me onnekkaitakin olimme. Tauolla sanoin pelaajille, että pelataan vieläkin riskittömämmin, sillä meille riittää 1-0 -voitto. Kehoitin alakertaa siivoamaan pallon nopeasti yhdellä pois, "Köppä" kertoi toisen jakson varmistelusta.- Olihan siinä toki Hiekan Mikalla aivan erinomainen tilaisuus viedä meidät selvempäänkin voittoon, mutta ehkä sitten ensi kerralla. Se harmittaa, että takareidet tuntuvat hieman kramppaavan. Ehkä se johtuu siitä, ettei kahdesti päivässä harjoittelu sovi kaikille, mietti "Köppä" Toni Suutarin ja Sami Sinkkosen jalkavaivoja.