Seuramme näkemyksiä yhteistyöstä

Viime viikolla Suomen Palloliitto vahvisti SJK:n pääsyn Laatujärjestelmän Tasolle 5. Se on seura-arviointien korkein mahdollinen taso ja arvioinnin suoritti yhdessä Palloliiton kanssa Laatukeskus ulkopuolisena asiantuntijana. Tällä tasolla Suomessa on SJK:n lisäksi vain neljä muuta seuraa, eli FC Inter, Ilves, HJK ja KuPS.  

Se osoittaa, että toimintamme on todistetusti korkealla tasolla ja seuraamme arvostetaan myös valtakunnallisesti. SJK-juniorit toimii Palloliiton strategian mukaisesti ja haluaa ottaa vastuuta oman alueensa seurojen kehittämisestä, niin kuin liitto haluaa. Tällä hetkellä meillä on yhdeksän yhteistyöseuraa.

Palloliitto haluaa myös, että Suomen kärkiseurat ottavat jatkossa enemmän vastuuta tyttöjalkapallon kehittämisestä omalla alueellaan. Sitä olemme yrittäneet tehdä yhdessä SeMin kanssa.  Tavoitteena on ollut tyttöjalkapallon keskittyminen SJK-junioreiden alaisuuteen.

Yhteistyöneuvotteluja SeMin kanssa on nyt käyty lähes kaksi vuotta. Vaikeutena on ollut SeMin hallituksen muutokset ja mielipiteiden vaihtelut. Yhdistyminen oli jo lähes valmis viime keväänä, mutta kalkkiviivoilla SeMin hallitus käänsi kelkkansa.

Tällä viikolla SeMin nykyinen hallitus hyökkäsi julkisesti SJK-junioreita vastaan varsin räikeästi ja yritti mustamaalata koko seuran toimintaa esittämällä ala-arvoisia syytöksiä näistä yhteistyö- ja yhdistymisneuvotteluista.

Näissä julkituloissa SJK-junioreista yritetään tehdä tämän tarinan roistoa, vaikka tarkoituksena on vain ja ainoastaan ajatella tyttöjalkapallon parasta ja sen kehittämistä Seinäjoella ja lähialueella.

SJK-junioreiden toimintatapoihin ei kuulu julkisesti mustamaalata toista seuraa tai henkilöitä, emmekä me aio siihen nytkään alentua. On kuitenkin syytä kertoa se, missä nyt mennään näissä neuvotteluissa ja mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmat.

Yhteistyöneuvottelut SeMin kanssa on nyt lopetettu, koska SeMin nykyisen johdon kanssa niitä on mahdoton jatkaa. Seura on keväästä saakka myynyt SeMille toimistopalveluja, mutta sopimus niiden tekemisestä päättyy 15.12. Samalla SeMin toimisto poistuu SJK-junioreiden toimiston yhteydestä.

SJK-juniorit jatkaa kuitenkin yhteistyötä SeMin kanssa jo aiemmin sovitun mukaisesti Palloliiton valmennusosaamisen kehittäjä-hankkeen kautta Tuomas Nikupeterin johdolla vuoden 2020 loppuun asti.

Samalla tässä voidaan kertoa jo se, että SJK-juniorit aloittaa oman tyttötoiminnan marraskuussa 2020, jolloin kaikki tytöt ovat tervetulleita seuraan. Nyt seuran alaisuudessa on jo aloittanut tytöt 06-ikäluokka.

SJK-juniorit suostui useiden toiveiden, pyyntöjen ja anomusten jälkeen tehdä 06-ikäluokan kohdalla poikkeuksen, koska muussa tapauksessa pelaamalla paikkansa PS-liigassa ansainnut joukkue ei olisi päässyt osallistumaan sarjaan. Kyseessä oli yksittäistapaus ja ratkaisu tästä tehtiin seuran hallituksessa.