Taitokoulu voitti Kauhavalla

TP-Seinäjoen taitokoulujoukkue pelasi alkusarjan viimeisen ottelunsa keskiviikkona Kauhavalla loistavissa olosuhteissa aurinkoisella ja hyvä kuntoisella paikallisella keskuskentällä. Jo ennen ottelua oli selvää, että joukkueen kevätkierros sai mielenkiintoisen lisän, kun juhannuksen jälkeisellä viikolla pelataan kaksi karsintapeliä paikoista syksyn ykkösdivisioonaan. Kauhavalla ottelun alku oli todella nihkeää, eikä syöttöjä meinattu saada omille ja sitä kautta myös liike oli heikkoa. TP siirtyi kymmenen minuutin jälkeen 1 – 0 johtoon, mutta Kanu tasoitti melkein saman tien perään. Tällä kertaa lääkkeeksi huonoon alkuun osoittautui pelaajavaihdot, taitokoulu vaihtoi viisi pelaajaa reilun vartin jälkeen ja sen jälkeen hommaan saatiin tuttu tekemisen meininki.Ennen taukoa TP teki vielä pari maalia lisää ja johti tauolle mentäessä 3 – 1. Lisäksi ote pelistä oli täysin TP:n joukkueella. Toiselle jaksolle lähdettiin samoissa merkeissä, kun ensimmäinen lopetettiin ja TP painoi jatkuvasti hyökkäyksiä Kanun maalille. Tulostakin syntyi muutaman lisämaalin muodossa ja lopputulos 7 – 1 taitokoululle vastaan varsin hyvin todellisuutta. TP:n maalivahdit Topi Kiiltomäki ja JP Saariaho hoitelivat hommansa totutun varmasti, puolustajat Kim Koskela, Lauri Pajumäki, Jimi Hahtola, Ilari Kiviluoma ja Aatu-Eemeli Ilves joutuivat ajoittain tekemään kovasti töitä lujaa päälle tulleen kotijoukkueen kanssa myös puolustus selviytyi varsin hyvin tehtävistään.Keskikentällä ja hyökkäyksessä pelasivat Ville Immonen, Jussi Petäjävirta, Emil Pannula, Johan Lamberg, Jussi Vähäpesola, Severi Kuisma ja Matti Vähäpesola.Maaleista vastasivat Jussi Vähäpesola viidesti sekä kertaalleen Jussi Petäjävirta ja Severi Kuisma. ”Ensimmäisen vartin jälkeen jälkeen oli varsin mallikasta peliä mutta tuohon ottelujen alkuun pitäisi löytää jostain potkua lisää. Aika usein on käynyt meille niin, että ei oikein saada ottelujen alusta lähtien kunnollista liikettä ja syöttelyä käyntiin, tälläkin kertaa tuo ensimmäinen vartti oli heikkoa meiltä ja aivan turhaan pidettiin vastustaja pelissä mukana. Toki sitten saatiin koneet käyntiin kunnolla ja tuloshan oli varsin hyvä. Pelillisestikin ok esitys, syöttöpeli saatiin kohdalleen, mutta vielä pelin rytmityksessä on paljon parantamisen varaa, lähinnä siinä, milloin pidetään palloa omalla joukkueella ja milloin pyritään pelaamaan nopeasti eteenpäin. Lisäksi syöttöjen ajoitusta pitää paljon vielä kehittää, liikaa edelleen kuljetellaan päin vastustajaa, eikä huomata paremmassa paikassa olevaa vapaata omaa pelaajaa ajoissa. Kokonaisuutena pitää olla hyvin tyytyväinen taitokoulun alkusarjaan, kolmas sija sarjassa ja paljon hyviä peliesityksiä antaa hyvät lähtökohdat karsintaan", selvitti joukkueen valmentaja, Petteri Kokko.Taitokoulun pelit jatkuvat maanantaina Närpiössä paikallista Kraftia vastaan. Kolmen joukkueen karsinnan toinen peli pelataan keskiviikkona 30.6. Prunttimäessä klo 18.30, tuolloin vastaan asettuu joko Vaasan Kiisto tai Laihian luja. Kolmesta joukkueesta kaksi jatkaa kautta syksyllä ykkösessä ja yhden on tyytyminen jatkamaan pelejä kakkosessa.