Tappio taistelusta huolimatta

Tappio taistelusta huolimattaTP-Seinäjoki – HJK 3-4 (1-2)10 min 0-1 Patrick Aaltonen12 min 0-2 Kastriot Kastrati18 min 1-2 Teemu Penninkangas44 min 1-3 Kastriot Kastrati58 min 2-3 Teemu Penninkangas72 min 2-4 Kevin Mombilo76 min 3-4 Miika Korpela
TP-Seinäjoen B-junioreiden kauden avausmatsi SM-karsintasarjassa tarjosi runsaslukuiselle yleisölle paljon nähtävää, dramatiikkaa, mielenkiintoisia hetkiä ja sydämentykytyksiä erittäin värikkäässä kamppailussa HJK:ta vastaan. Wallsport Areenassa pelattu ottelu oli varsin tapahtumarikas ja piti taatusti myös tuomariston varpaisillaan alusta loppuun saakka.
Ottelun ensimmäisen vartin nuoret oranssipaidat näyttivät olevan nimmareidenhakumatkalla. Vain kynät ja lehtiöt puuttuivat nuorukaisten käsistä, sillä niin huolella pojat katselivat, kuinka HJK pelasi. Nähdyn perusteella ei moista tarvitse enää suorittaa, sillä ei Klubi mitenkään vakuuttavasti ottelussa esiintynyt.
Sen ensimmäisen 12 minuutin aikana vieraat kuitenkin hankkiutuivat kahden maalin johtoon Patrick Aaltosen ja Kastriot Kastratin osumilla. Aaltonen pääsi viimeistelemään Kevin Mombilon erinomaisen keskityksen jälkeen ja Kastrati puski tolpasta kimmonneen reboundin sisään ohi Tuomas Karjanlahden.
Onneksi edes siinä tilanteessa Ismo Koskelan valmentama nippu havahtui hereille talviunestaan ja ryhtyi pelaamaan.
Saattaa hyvinkin olla, että vierasjoukkue on materiaaliltaan laajempi, taitavampi, fyysisempi ja kenties sen kautta parempikin, mutta ainakaan tänään sitä paremmuutta ei erityisen selkeästi pystynyt paikallistamaan, sillä kotijoukkueen nuorukaiset taistelivat loppuajan esimerkillisesti.
Kotijoukkueen hahmoihin kuulunut Teemu Penninkangas nosti isännät takaisin peliin puskettuaan ottelun komeimman osuman 18. minuutilla Sami Viljasen komean keskityksen tultua tarjottimelle. Muutama minuutti "Pennin" osuman jälkeen "Vemmu" oli tasoittaa ottelun hyvällä laukauksella, joka kuitenkin viuhui takakulmasta ohi.
Pelin toisella puoliajalla Klubi siirtyi uudelleen kahden maalin johtoon tilanteesta, jota kohdalla olleet katsojat kuvailivat paitsioksi. Vaikea sanoa, sillä avustava Ari Mäkelä oli kyllä tilanteessa hyvin linjalla. Karkuun päässyt Kastrati Kastriot iski joka tapauksessa ottelun toisen maalinsa muuttaen numeroiksi 3-1 Klubille.
Tuokaan osuma ei kuitenkaan lamaannuttanut hienosti taistellutta kotijoukkuetta, vaan vajaan tunnin jälkeen Teemu Penninkangas oli HJK:n rangaistusalueella jälleen ylimpänä. Tommi Kukilan lähettämä vapaapotku viuhui yli palloa tavoitelleen pelaajaryppään ottaen korkean pompun, josta "Penni" sai rauhassa puskea pallon ohi ajoittain haparoineen Niclas Lindholmin, jolla tuntui ottelussa olevan enemmän sanottavaa tuomaristolle kuin keskittyä torjuntapuuhiin. Ei siis ihme, että päätuomari Jussi Saarijärvi kyllästyi räksytykseen tarjoillen keltaisen kortin Lindholmille.
Eniten puhetta aiheuttanut tilanne ottelussa nähtiin 64. minuutilla, jolloin Kalle Taimi tulitti aivan huikean vedon Klubin maalin yläputkeen. Siitä pallo kimposi rajusti alaspäin. Suurin osa paikallaolijoista, etenkin ne, jotka sattuivat olemaan maaliviivalla, oli sitä mieltä, että peliväline oli reilusti sisällä ja tilanteesta olisi kuulunut tuomita maali kotijoukkueelle. Niin tai näin. Tuomariston oli melkoisen vaikea, jopa mahdotonta, nähdä, oliko pallo todellakin kokonaan yli maaliviivan. Päätuomarin kuvakulma oli ehdottomasti kaikista vaikein, sillä hän näki tilanteen "edestäpäin". Avustava, Jukka Rintala puolestaan oli vasta liikkumassa kohti päätyrajaa, sillä tilanteessa HJK:n linja oli melko korkealla ja kuvakulma oli "etuviistosta". Epäilemättä tuomariston ratkaisu oli kyseenalainen, mutta koska maalikameroita ei tunneta, se on pakko niellä, maistui se kuinka karvaalta tahansa.
Vain viitisen minuuttia epäselvän tilanteen jälkeen Klubi karkasi jo kolmannen kerran kahden maalin johtoon Kevin Mombilon lauottua pallon hieman helposti etukulmasta sisään. Tosin, suurin virhe maalissa tapahtui jo keskialueella pallonmenetyksen muodossa.
Vielä kerran kotijoukkue kuitenkin iski. Kolme minuuttia myöhemmin kotijoukkue sai kulmurin ja sen jälkeisestä hässäkästä Miika Korpela nosti TP-Seinäjoen vielä kerran maalin päähän.
Takaa-ajo taisi katketa lopullisesti vaihdosta kehiin tulleen Akseli Metsä-Ketelän ottamaan toiseen keltaiseen korttiin, joka lähetti nuorukaisen aikaistettuun suihkuun. Kummastakaan kortista ei tuomaristoa voi isommin niistää, mutta kortti olisi ehdottomasti kuulunut jälkimmäisen tilanteen jälkeen Metsä-Ketelää miehekkäästi tönineelle Klubin kipparille, Joni Palomäellekin. Se ei kuitenkaan olisi lopputulokseen isommin vaikuttanut.
Kokonaisuutena on ansiokasta iskeä kolme palloa Klubin verkkoon. Liekö niin, että vartin jälkeen stadilaisten asenne ei ollut ihan niin tasokas joukkueen päästyä halvalla helppoon kahden maalin johtoon, vai mistä johtui, että toveittain joukkue oli täysin helisemässä.
"Luonnonnurmella se maali olisi ollut maali, koska tämä on keinonurmen kirous. Pallo otti sellaisen kierteen, että se kimposi sieltä pois. Jos se siis maalissa oli", tiivisti kotijoukkueen vastuuvalmentaja puheet hyväksymättä jääneestä osumasta.
"Mielestäni me onnistuimme juuri niissä asioissa, joita haimme, eli HJK joutui varsin paljon lyömään pitkää palloa, joiden kanssa me kyllä pärjäämme. Tietenkin voi aina sanoa, että on se rankkaa, jos viisi pitää tehdä voittaakseen. Siinä tuli todellakin muutamia turhia maaleja omiin. Joukkue kuitenkin tsemppasi hienosti ja aika hyvin tämä mielestäni meni, vaikka me lopulta hävisimmekin", analysoi Koskela ottelua.Ottelussa oli oranssipaitojen ryhmässä paljon onnistujia. Ysinelosista avaukseen noussut Veli-Pekka Pajula saattoi hyvinkin olla jopa koko kentän paras pelaaja. Myös kahden maalin Teemu Penninkangas saa ison plussan papereihin. Todellinen yllätysonnistuja löytyy kuitenkin kotijoukkueen oikean pakin tontilta, missä Pekka Rousu antoi vahvan näytteen SM-sarjadebyytissään.
TP-Seinäjoki: Tuomas Karjanlahti, Pekka Rousu, Henri Huilla, Tommi Kukila, Niko Nauholz, Kalle Taimi (v), Miika Korpela, Veli-Pekka Pajula (72. Jyri Korkea-aho), Sami Viljanen (52. Akseli Metsä-Ketelä v+v=ua), Timo Koivu (41. Antti Viita)