Tasapeli kirveli

Tasapeli kirveliTP-Seinäjoki – TiPS 1-1 (1-0)12 min 1-0 Teemu Penninkangas79 min 1-1 Miro Pylkkönen
TP-Seinäjoen B-juniorit joutuivat tyytymään kirvelevään tasapeliin vantaalaista Tikkurilan Palloseuraa vastaan SM-karsintasarjan toisessa kotiottelussaan. Pistelisä oli toki tervetullutta ja kaikkiaan tasapelikin ehkä aivan oikeutettu tulos, mutta se jäi varmasti nuoria pruukilaisia kaivelemaan, että tasoitus syntyi ottelun viimeistä edellisellä minuutilla.
Kotijoukkue hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa miltei mielin määrin, eikä TiPS oikein keksinyt keinoja maalipaikkojen luomiseksi. Jesse Jääskeläinen ja Miika Korpela pyörittivät peliä keskikentällä hyvin, mutta Teemu Penninkangas jäi kärjessä liian yksin.
Silti "Penni" onnistui taistelemaan monta palloa omalle joukkueelle iskien myös kauden kolmannen maalinsa pelin ehdittyä 12. minuutille. Siinä vaiheessa kaikki näytti kotijoukkueen osalta erittäin hyvältä valmennusportaan ja yleisön hymyiltyä kilpaa auringon kanssa.
Jo ensimmäisen puoliajan lopussa peli alkoi kuitenkin muuttua tahmeammaksi ja juuri ennen tauko kotijoukkueen puolustus aiheutti täysin turhan rankkarin tilanteessa, jossa TiPS:n pelaaja oli selkä maaliin päin ja menossa kohti sivurajaa.
Oli onni onnettomuudessa, että Tuomas Karjanlahti esitti varsin huikean torjunnan torjuen vierasjoukkueen Juha Mäkelän tulittaman pilkun aivan tolpan juuresta kulmuriksi. Tauolle mentiin lataamaan paristoja siis kotijoukkueen johdossa, kiitos "Karkin" huikean pelastuksen.
Mitä ilmeisimmin vihreänuttuinen vierasjoukkue oli kuitenkin onnistunut lataamaan akkunsa kotijoukkuetta paremmin, sillä tauon jälkeen vieraat alkoivat saada enemmän otetta ottelusta ja hallitsivat ehkä hienoisesti peliä.
Liekö niin, että ensimmäisen puoliajan lopussa nilkkansa loukanneen Miika "Kumi" Korpelan jättämän aukon paikkaaminen osoittautui hieman liian haasteelliseksi hommaksi. Myös liike lakkasi miltei kokonaan ja jalat tuntuivat puutuneen pahemman kerran toisen puoliajan kuluessa.
Vieraat painoivat vahvasti kohti kotijoukkueen maalia ja saivatkin ansaitsemansa tasoituksen vain noin minuutti ennen peliajan päättymistä. Ensimmäisen puoliajan lopussa sankariksi noussut Tuomas Karjanlahti epäröi hieman vastaantulossaan ja karkuun päässyt Miro Pylkkönen nosti pallon harkitusti yli "Karkin". Vaikka jo kertaalleen maaliviivalta pallon selvemmille vesille pelastanut Henri Huilla vielä yritti maaliviivalta taikoa palloa pois saksarilla, upposi se verkkoon.
Tasapeli oli oikea lopputulos, mutta kirvelemään se pisti tasoituksen tultua lopussa. Kolmen kierroksen jälkeen oranssinutuilla on kasassa neljä pistettä ja tällä tahdilla sarjapaikka syyskierrokselle kyllä pitäisi hoitua, sillä maaginen raja on 12 pistettä ja siihen on jäljellä kahdeksan pinnaa, jotka pitää minimissään raapia kasaan yhtä monesta ottelusta.
TiPS:lle tulos tarkoitti sitä, että joukkue on pelannut kaikki kolme otteluaan tasan tähän mennessä. Jos oli maalinteko hankalaa viime kaudella TP-Seinäjoelle, tuntuu se nyt olevan vaikeaa vantaalaisille, sillä kolmessa ottelussa on pallo saatu vastustajan verkkoon vain kahdesti.
Viikon kuluttua on TP-Seinäjoella alkukauden kovin haaste edessään joukkueen matkustaessa yhdessä FC Hongan kanssa sarjaa puhtaalla pelillä johtavan FC Interin vieraaksi Turkuun.
TP-Seinäjoki: Tuomas Karjanlahti, Pekka Rousu, Henri Huilla, Tommi Kukila, Niko Nauholz, Sami Viljanen, Miika Korpela (41. Timo Koivu), Jesse Jääskeläinen, Akseli Metsä-Ketelä (60. Antti Viita), Sami Viljanen (70. Eero Rantanen), Veli-Pekka Pajula (79. Jyri Korkea-aho), Teemu Penninkangas