Ysivitosilta huima esitys

Ysivitosilta huima esitysTP-Seinäjoen ysivitoset avasivat Aluesarjan vierasottelulla viime kauden Aluesarjan mestaria, kokkolalaista GBK:ta, vastaan. Matsi pelattiin Kipparihallissa ja oranssi-mustat tarjoilivat moisen esityksen viemällä isäntiä peräti 9-0 (4-0).
Maalinteon aloitti ottelussa hattutempun viimeistellyt Janne Tuohisaari jo ottelun kolmannella minuutilla. Lisää tuli 12. minuutilla toppari Joona Niemelän puskettua kulmurista vieraiden toisen maalin. Kolmannen kerran palloa kaivettiin kotijoukkueen verkosta 19. minuutilla Tuohisaaren tehtyä toisen maalinsa ja sama sälli iski ensimmäisellä puoliajalla vielä kerran 29. minuutilla. Tauolle mentiin neljän maalin vierasjohdossa, eikä tahti suinkaan laantunut toisella jaksolla.
Seuraavaa maalia saatiin odottaa 56. minuutille, jolloin Janne Silvonen teki 5-0. Neljä minuuttia myöhemmin Aleksi Leppänen teki 6-0 ja kaksi minuuttia myöhemmin "Allu" teki 7-0.
Maaliahneet vieraat eivät lopettaneet siihenkään, vaan 65. minuutilla Patrik Puhtimäki viimeisteli kahdeksannen maalin ja kolme minuuttia edellisestä Joona Niemelä teki illan toisen maalinsa täydentäen murskajaiset.
Oli erittäin mielenkiintoista, että TP-Seinäjoki pystyi niputtamaan GBK:n näinkin selvästi, sillä tietyt tahot ovat antaneet selkeästi ymmärtää Keski-Pohjanmaan joukkueiden, GBK:n ja Jaron, olevan paljon parempi kuin Vaasan piirin ryhmät. Ainakin tämän tuloksen valossa on vaikea kuvitella asetelman olevan niin selvä.
"Kyllä se näkyi, että talvella on tehty kovasti töitä. Ilves –ottelussa meillä loksahtivat pelipaikat kohdilleen ja sen jälkeen peli alkoi kulkea. Kenties GBK lähti otteluun sillä asenteella, että he hoitavat tämän, koska voittivat sarjan viime kaudella. Olemmehan mekin heille hävinneet, joten siinä mielessä voitto todella maistui", myhäili TP-Seinäjoen joukkueenjohtaja Visa Vihanta.